Május 19,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nem egyszerűen meghajlítják a valóságot, hanem lufikutyát hajtogatnak belőle

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,581,270 forint, még hiányzik 1,418,730 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Az ígéret szép szó, ha megtartják, úgy jó. Ígéretemhez híven, elmentem az Elkxrtuk c. mozira október 23.-án. Előtte végigizzadtam Orbán jégcsaphideg gyülőletbeszédét, önkritikátlanul szerelmes követőinek hergelését. Hiba volt, de úgy voltam vele, egyben letudom a napi lidércet, és egy levegőre átúszom az orbáni mocsarat hosszában. Reménykedve abban, hogy hátha nem fulladok bele.

Jelentem, majdnem sikerült. Ez itt egy szürreális szellemvasút, amire felültették ezek a zömmel tájékozatlan, ámde hergelhető, eltévedt embereket, a megszólalni nem tudó, zavart borsodi cigánygyerekektől a jómódú, falusi aggastyánokig. Akik úgy kiöltöztek a kedves vezető beszédére, mint szaros Pista Jézus nevenapjára, hogy maradjunk a morbid hasonlatoknál. Miszerint ’56-ban kiütöttük az első téglát a berlini falból, amit tudomásom szerint ’61-ben kezdtek el építeni. De nem baj, ez csak egy a sok apró hazugság közül, ami elhagyta a kedves vezető cserepesre beszélt, az idegtől sebesre rágott száját. Különben is rosszindulatúan ragadtam ki a kontextusból, valójában nem ezt mondta.

Csak sajnos az a helyzet, hogy nem csupán a szombati öblös hazugságairól és csúsztatásairól van szó. Mert ezek tényleg majdnem eltörpülnek annak az időtávnak a viszonylatában, amit azóta számítunk, hogy világra jött ez a szent ember egy alcsúti-felcsúti (?) szegény család sarjaként. Innen kellett felküzdenie magát, innen indult a nagy világmegváltásnak hazudott misszió is, aminek ő lett a felszentelt vezetője. És ez a küldetése addig tart, ameddig le nem győzi Brüsszelt, meg nem állítja a migránsokat, és el nem pusztítja Gyurcsányt meg Sorost. Vagyis elvileg az idők végezetéig. Közben degeszre tömi magát, ami a hívek szerint teljesen rendben van, mert legalább nem a multik viszik ki a pénzt az országból, és Orbán amúgy is csak az ígéretét teljesíti, miszerint létrehozza a jobboldali arisztokrata réteget.

De sikerült? Igen, ezt a részét kipipálhatja a nép gyermeke, ezt letudta, sőt, szerintem túl is teljesítette bőven. Nem kicsit, hanem nagyon. De számít ez? Nem számít. Ha legyőzi Európát, akkor úgyis a mienk lesz minden, még Marbella és Murau is. Aztán szépen mindenki elkezdhet magyarul tanulni, mert az még hiányzik a küldetésből. Mármint hogy világnyelv legyen a magyar. Merjünk nagyot álmodni! Akkor legalább nem kell szinkronizálni a nagy magyar valóságot, mindenki érteni fogja, aki eddig nem, hogy mi a fasz történik ebben a jobb sorsra érdemes  kurva országban. De addig is, ha esetleg még nem fogta fel valaki, hogy 2006 az új 1956, akkor kezdje el emésztgetni, mert ez lesz, ha és amennyiben ezek maradnak. Mondjátok, hogy én mondtam. Sőt, az sem kizárt, hogy piros betűs ünnepnappá nyilvánítják az előbbit, emezt meg leveszik az étlapról, mint Nagy Imre szobrát a Vértanúk teréről. Volt, nincs, ki emlékszik már rá?

Mielőtt végleg kisiklatom a mondanivalót, rákanyarodnék a filmre. Szpojlerezni is fogok, úgyhogy aki meg akarja nézni, az hagyja ki a következő részt. Tehát a történet lényege, hogy Gyurcsány és Dobrev szervezték a székházostromot, mert rájöttek, hogy kiszivárgott az őszödi beszéd, ezért ha fizetett provokátorokat küldenek az MTV-hez, akkor az emberek nem a szövegre fognak figyelni, hanem a fasiszta rendbontóktól fognak félni. Majd amikor rájöttek, hogy a Fidesz nem akarja lemondani a nagygyűlését 2006. október 23-án, akkor a focihuligánok segítségével és a rendőrség összejátszásával rárontottak a békés tüntetőkre az Astoriánál. Ennyi. Pont.

A rogánista propagandamisztériumnak ezt a szürreális dajkamesét sikerült kitalálni, és Kálomista segítségével filmre vinni a hazugságot. A jó hír, hogy ennek ellenére annyira zagyva és erőltetett az egész sztori, hogy egy laikusnak – legyen az akár Bözsi néni Királyegyházáról, akár a borsodi cigánygyerek, akinek ingyen levetítették a filmet, kvázi jutalmul, amiért felbuszozott demonstrálni Orbán mellett a békementre – fingja nincs, hogy ki kicsoda a filmben, és mit is akar ebből kifaragni baltával a rendező. Magyarázatra szorul az egész sztori, és ez szerintem nagy baj, főleg azoknak, akik semmit nem értenek abból, ami 12 éve történik körülöttük. Ez csak egy koktélcseresznye az orbáni hazugság emeletes tortáján. De ez így szép és így a kerek. Mert akik ’56 emlékét úgy dobják a kukába, hogy már nem egyszerűen meghajlítják a valóságot, hanem egyenesen lufikutyát hajtogatnak belőle, és azt fülig érő mosollyal adják át a tátott szájú híveiknek, azoknak semmi nem drága. Azoknak ’56 nem úgy volt, és különben is Nagy Imre csak egy köpedelem komcsi volt a sok közül, akkor meg minek ünnepelni?

Amikor a hatalomnak csak erre futja, amikor erre hegyezik ki az orbáni autokrácia dárdáját, és ezt tolják maguk előtt, miközben falansz mögé bújva védik az egyélőistent, és mennek előre, a hazug és gusztustalan ideológiájuk gyilkos és zavaros történetét igazságként tálalva, mit lehet mondani? Hogy igen, megértünk a pusztulásra. Halál a megszállókra és béke veled. Mert összeér, ami összetartozik. Ha van pénzed, akkor megnyerheted a háborút, és Orbán nem egy Dávid, ahogy aposztrofálja magát, hanem egy teljhatalmú zsarnok. Aki nem a gonosz ellen küzd, hanem maga a megtestesült gonosz. És bár többször megkaptam, hogy mérhetetlenül naiv vagyok, kezdem belátni, hogy igaza van azoknak, akik ezt gondolják rólam. Itt már nem lesz elég a szép szó, és nem lesz elég a fehér zászló. Itt akkora a sötétség és a tudatlanság a fejekben, hogy ha elrepülne egy hollócsapat az Orbán-hívek mellett, akkor azt hinnék, villámlott. Itt nem lehet beszélni, érvelni, meggyőzni. Képtelenség, lehetetlen küldetés. A gyűrűk ura orkjai egy intelligens agysebészcsapat volt ezekhez képest, Szauron pedig az UNESCO jószolgálati nagykövete. 2022 tényleg az értelem viadala lesz a sötét tájékozatlansággal.

Már este van, nem tudok aludni. Forognak a gondolataim, mint egy plafonra szerelt ventilátor az Apokalipszis most című filmben, miközben szól a Walkürök lovaglása Wagnertől, és harci helikopterekből napalmot lőnek a dzsungelre. Elfáradtam, belefáradtam. Legyen akkor harc, de akkor tényleg ez legyen a végső. A trolloknak meg idetennék egy részletet abból a filmből, ami kísértetiesen hasonlít arra a helyzetre, ami most zajlik az országban:

Vogronics András, aki már nem annyira naiv

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.