Július 22,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Erőszakos templomépítő

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,819,644 forint, még hiányzik 1,180,356 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt, már amennyiben valaki szépnek találja az elillanó nyarat. Kezdődik a dolgos hétköznapokkal kitömködött hét, amikor a bérből és fizetésből élők gürcölnek, az ő adóikból élők pedig magától értetődő természetességgel élnek (olykor, többnyire, általában vissza) a nekik járó előjogokkal. Szóval zökkenetlenül folytatódik tovább a megszokott életünk. Ezt a britek nem igazán mondhatják el magukról, mert van ugyan élet az Európai Unión kívül is, csak nem feltétlenül annyira nagyszerű, mint ahogy azt a brexitharcosok elhitették az emberekkel. Igazából nem most kezdődött a buckás rész, de eddig a járvány miatti lezárások és korlátozások elfedték a Brexit hatásait. Mostanra az élet visszatért a szokott kerékvágásba, vagyis éppenhogy nem tért vissza.

Kint élő kémeink jelentései szerint az éttermek és üzemi konyhák már legalább egy hónapja ellátási gondokkal küzdenek. Ez úgy néz ki, hogy rendelnek valamiket a beszállítótól, aztán izgatottan várják, hogy ahhoz képest mit kapnak. Krumplihoz például három hete nem jutottak, de ananász van rogyásig. A lakossági ellátást eddig nem érintette érezhetően a szállítási lánc szakadozása, de mostanra az is bekövetkezett, amennyiben sok településen bezárták a benzinkutakat, mert kiürültek. Nincs elég sofőr, aki ki tudná szállítani a kutakhoz az üzemanyagot, de az egyéb szállításokhoz sincs, mégpedig nem is kevés, 100 ezer képzett sofőr hiányzik. Bizonyára megoldják majd ezt a problémát, de aligha fog gyorsan menni. Ugyanis több év gyakorlat és speciális vizsga nélkül nem lehet hűtőkamiont, pláne tartálykocsit vezetni. Most úgy próbálják áthidalni a dolgot, hogy a kukásautók sofőrjeit csábítják át magasabb fizetéssel, ami azzal jár, hogy mostmár a szemétszállítás is akadozik. De más területeken is akadozik a rendszer. Nem nagyon van munkás, aki leszedné a termést, nincsenek képzett hentesek, az éttermek egymástól csábítják át a séfeket, nővérhiány van, és ez aligha lesz jobb hirtelen. A mezőgazdasági munkához vagy a gyári munkához ugyan nem kell képzettség, diploma és sokéves gyakorlat sem, de a munkakörülmények és a bérek nem nagyon csábítják a brit munkavállalókat, akiktől a migránsok elvették a munkát, ám ők visszaszerezték és a szabadság útjára léptek. A többi hiányszakmára pedig évek alatt lehet csak ki- vagy átképezni az embereket, már amennyiben van, aki vállalja a képzést.

A brexitpárti szavazók most egymást nyugtatják, hogy csak a brexitellenzők csinálják a feszültséget, de attól még ők sem tudnak tankolni, nem kapnak vasárnapi sültet a kedvenc pubjukban, három hónapot várnak a fodrászra, nem viszi el senki a szemetüket. Ezek a működési gondok a gazdaságra is hatással lesznek, ami végül áremelkedésekkel és a szociális háló átalakításával járhat. A kampányígéretekből, hogy az Uniónak befizetett rengeteg pénzt majd beforgatják az egészségügyi rendszerbe, a migránsok által igénybevett szociális támogatások megmaradnak, és az is de nagyon jó lesz, eddig nem sok látszik. Vagyis annyi látszik, hogy bár nem kell befizetni az Uniónak a hozzájárulást, azonban az a pénz nem marad meg, mert megtermelni sem tudja a gazdaság. A migránsok pedig sokkal több hasznot hajtottak, mint amennyire megterhelték a szociális rendszert. Messze a legtöbb ellátást igénybevevő munkanélküli – akiknek többsége nem is igazán szeretne dolgozni, mert a segélyből meg tudják venni a narkót – őshonos brit. Büszke, fehérbőrű, heteroszexuális, keresztény. Kissé elszigetelődött az ország, oda csomagot küldeni felér egy horrorral, még a nagy online-áruházak kínálata is beszűkült, bejutni az országba, vagy a briteknek bejutni Európába nem annyira egyszerű. De legalább szabadok végre.

Németországban megkezdődött az Angela Merkel utáni élet. Merkel pártja 2,7 millió szavazót veszített, a szociáldemokraták futottak be az első helyen. Most kezdődnek a koalíciós tárgyalások, talán év végére fog biztosan kiderülni, milyen összetételű kormánya lesz az országnak. Egy biztos: ott nem lehet egyharmaddal kétharmados kormányt összebuherálni.

Nálunk továbbra is lehet, ezért lesz fontos a tavaszi választás. A kampány már ezerrel folyik, ahogy én látom, jelenleg nem a Nyugat, hanem egy bizonyos keleti diktátor elmeállapota hanyatlik erősen. Orbán Viktor személyesen avatott fel egy új templomot, és azt találta mondani:

Minden egyes új templom bástyát jelent a nemzet szabadságáért és nagyságáért folyó küzdelemben.

Szerintem a szabadságot Orbánon kívül momentán senki nem veszélyezteti – ha csak ki nem derül, hogy valami érdekes szerződést írt alá suttyomban a kínaiakkal -, a nemzeti nagyság helyett pedig hasznosabb lenne békességre és boldogságra törekedni. Ehhez kezdésként abba kellene hagyni a harcolást. A templomavatón egyébként semmi meglepetés nem volt. Orbán zavaros víziókat adott elő arról, hogy csak keresztényként maradhatunk életben – gondolom, most tart István királynál az olvasmányaiban. Ha visszafelé olvas, akkor hamarosan sámánképzés is indul, ha előrefelé, akkor páncélkovácsoló szakiskola -, megjelent Balog Zoltán egykori emberminiszter, jelenlegi püspök, a templom pedig Makovecz Imre vázlatai alapján, az ő stílusában épült.

Miközben Orbán Viktor erőszakos hittérítésbe kezdett, San Marinóban legalizálták az abortuszt, Svájcban pedig elfogadták – mégpedig népszavazással – az azonosneműek házasságát, mert úgy gondolták az emberek, hogy mindenkinek egyformán joga van a boldogsághoz. Hát így. Ki előre, ki hátra. Én most el, de kellemes ébredezést kívánok mindenkinek.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.