Május 19,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Hát nem. Ez azt jelenti, hogy MINDEN gazembert elszámoltatnak, bizonyára Orbán Viktort és társait is

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,581,270 forint, még hiányzik 1,418,730 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt! Bár jégesőtől kezdve letehetetlen esernyőig mindennel fenyegetnek minket, szerintem egyszerűen beköszönt az ősz. Emlékeim szerint augusztus huszadika körül szokott jönni egy rendesebb vihar, olyankor lehűl a levegő. Én minden évben várom, hogy visszamelegszik, de soha nem szokott. Bár most ne is tegye, nagyon sok volt nekem a negyven fok. Vidáman elvagyok 23 fok körül is. Tavasz amúgy sem volt, talán ősz kivételesen lesz. Hosszú, kellemes, színes. Izgalmas. Én – és szerintem mindenki, aki kormányt akar váltani – izgulok, a többiek fosnak. Helyes.

Pintér Sándor családjának cége – a feleség az ügyvezető, a három lány a tulajdonos -, a tavalyi évben 59 millió forintos bevételt produkáló kft. megjelent egy budapesti szálloda építése körül. Belül. Legszebb ideje volt bővíteni a portfóliót, nehogy már az élelmesebbek elvigyenek mindent. Tuti azért ilyen cefetül sikeres ez az ország, mert rengeteg aranykezű vállalkozó van a kormánytagok családjában. Engem mondjuk kicsit meglep, hogy legtöbben akkor lelték meg a tálentumot (biztosan jól eldugta valami gonoszdi rokon), amikor az anya, aki nő vagy az apa, aki viszont minden esetben férfi kormányra, miniszteri bársonyszékbe vagy egyéb frekventált helyre került. Onnan talán jobban lehet látni a nagyszerű lehetőségeket, mint mondjuk Hejőpapai végéből.

Ez most tényleg semmivel nem függ össze, legfeljebb a kialvatlansággal: azt olvastam – többször egymás után -, hogy gyomirtót nyelt (másodszorra nyert) a Puskás Akadémia. Végül sikerült azt olvasni, ami oda volt írva: Gyimóton nyert a Puskás akadémia. Igazán nagyon gratulálok nekik!

Igen szórakoztató vitasorozatot láthatott az, aki rá tudta szánni magát, hogy megnézze. A Tranzit Közéleti Gondolatexpo című rendezvény keretében beszélgetett (leginkább el egymás mellett) Hollik István és Márki-Zay Péter. Hollik nagy erőkkel, több ízben visszakanyarodva a témára fújta a legfrissebb propaganda-találmányt: mindegy, ki fog győzni az ellenzéki választásokon, mert úgyis Gyurcsány Ferenc fog győzni. Erre a beszélgetésre hivatkozva írta meg propagandacikkét Apáti Bence az Origón, bár kissé átértelmezte az ott hallottakat. Szerinte Márki-Zay azt mondta:

Minden gazembert, Gyurcsányt is el fognak számoltatni.

A mondat nem teljesen így hangzott el. Hollik hosszasan sorolta, hányszor és mi módon fosztotta ki Gyurcsány ezt az országot, mire Márki-Zay ezt válaszolta:

Én 11 éve várok. 11 éve. 11 éve, amikor én utoljára a Fideszre szavaztam, akkor önök azt ígérték, hogy elszámoltatják a Gyurcsány-kormányt. 11 éve hiába várunk erre. Úgyhogy bízzák ránk, majd mi MINDEN gazembert el fogunk számoltatni.

Itt meg lehet tekinteni az egész beszélgetést. Nüansznyi, ám lényegi különbséget vélek felfedezni Apáti mondata és a videóban hallható kijelentés között, bár az érdekesebb rész most következik a cikkben.

Ami praktikusan azt jelenti, hogy ha – tegyük fel – a baloldal nyerné meg a jövő évi választást, akkor a legerősebb baloldali pártnak, a Demokratikus Koalíciónak az elnökét, aki ugye Márki-Zay szerint gazember, el fogják számoltatni.

Valószínűleg Gyurcsány felesége lesz a leglelkesebb elszámoltató, ami tekintve, hogy milyen iparági pletykákat lehet hallani a házasságukról, lehet, hogy nem is teljesen légből kapott feltételezés.

Hát nem, ez praktikusan nem ezt jelenti. Azt jelenti, hogy MINDEN gazembert elszámoltatnak, bizonyára Orbán Viktort és társait is. Azt én nem tudom, hogy milyen iparági pletykák terjednek a kiöregedett táncművészek vagy a fideszes propagandisták között, de hogy gyomorforgatóan undorító dolog egy politikust a házasságáról szóló pletykákra (vagy hazugságokra) sunyi módon célozgatva megpróbálni a földbe döngölni, az egészen biztos. Elég is ennyi mára a politikáról.

Most jöjjön némi szerkesztőségi közlemény a végére. Sajnos egy kicsit magukra fogjuk hagyni az olvasóinkat. Keddtől péntekig technikai szünet lesz a Szalonnán is, a Szalonnázón is. Sajnálatos módon nem megérdemelt szabadságunkat, pláne nyaralásunkat töltjük ez idő alatt, azonban sem saját, sem vendégcikkek nem fognak megjelenni. A mai nap még a szokásos módon kerülnek fel a cikkek, azután legközelebb szombat délelőtt találkozunk, a szombati jóreggelt-puszi még elmarad. Jövünk tehát vissza szombaton, és csak remélni tudom, hogy mindenki itt lesz, aki itt szokott lenni.

Kellemes ébredezést és szép napot kívánok mindenkinek, nemsokára jövünk vissza az első beszólással.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.