Május 18,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A politikai érdeken alapuló gyűlölet és a korrupció két különböző dolog. Az egyikért majd mennek a bíróságra, a másikból meg soha nem fognak kigyógyulni

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,575,270 forint, még hiányzik 1,424,730 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Hát ha nem unják, mi se unjuk. Ameddig berobban a vadonatúj hét és kiderül, hogy a politikai homofóbiából mennyire lehet megélni, elevenítsük fel, hogy jobb híján Varga Juditot ugrasztotta tegnap a pártközpont, hogy sztárjogász, családanya és igazságügyi miniszter minőségében újra elhadarja azokat a szagos paneleket, amelyeket korábban az Európai Parlament fideszes homofóbtörvényről tartott parlamenti vitájáról gyáván megfutamodó főnöke (az óbégatókórus más illusztris tagjaival karöltve) is felöklendezett. Tekintve, hogy az orbánista diagnózisba se szorult egy deka igazság se, így értelemszerűen Varga Juditnak sem sikerült igazat beszélnie, amikor az alábbiakat állította a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában:

• Az Európai Bizottság (EB), az Európai Parlament (EP) támogatásával, azt akarja, hogy Magyarország engedje be az LMBTQ-aktivistákat és -szervezeteket az óvodákba és az iskolákba.

• Magyarország ezt nem akarja. „Itt eltaláltunk egy ideget”, és noha semmiféle európai normát nem sért a gyermekvédelmi törvény, ez fáj az EB-nek és az EP-nek. 

• A törvény kapcsán van „egy nagy európai agresszió” a magyar kormány és Magyarország ellen.

• Túl vannak az első, igen udvariatlan megkeresésen. Az EB általában két hónapos határidővel szokta a tagállamokat megkeresni, amikor úgy gondolja, hogy valamelyik jogszabálya nincs összhangban az uniós sztenderdekkel, ebben az esetben egyhetes határidőt kaptak. A június 23-i levélre 30-ig kellett válaszolni, ez meg is történt.

„Elvi éllel” elutasítják, hogy az EB vagy bármilyen más európai testület írja elő, hogy Magyarországon ki hogyan éljen, hogyan gondolkodjon és a magyar szülők hogyan neveljék a gyermeküket. A válaszuk fő tartalmi gerince ez.

• A kormány nagyon konstruktív és építő párbeszédre törekedett az uniós szervekkel.

• Az EB levelében szinte minden uniós normát megsérteni vél a gyermekvédelmi törvény kapcsán. A magyar kormány visszautasítja ezeket a jogi álláspontokat. Ez nyílt tagállami hatáskör, az Európai Unió Alapjogi Chartája mondja ki, hogy a szülőknek van egyedül joga arra, hogy a gyermek nevelését meghatározza.

• Látni, milyen politikailag felfokozott környezetben dolgozik az EB, tehát egyértelmű, hogy ezt nem fogják kielégítőnek találni.

• Nagyon konstruktív párbeszéd zajlik hónapok óta a helyreállítási tervekről, és az uniós szabályoknak megfelelve állítják össze a magyar helyreállítási csomagot. Ugyanakkor a gyermekvédelmi törvény óta lettek újabb igényei a bizottságnak, ezt a két dolgot nem lehet összekapcsolni, hiszen a kettőnek semmi köze egymáshoz.

• A magyar embereknek járó pénzeket nem lehet ideológiai feltételekhez kötni. Ezt egyértelműen kimondta az állam és kormányfők múlt decemberi megállapodása is. (via MTI)

A hűséges orbánista harcos amazon mindenkori önmagához képest majdnem szelídnek is értékelhető ez a hangvétel, és hogy számítottak rá, hogy ebből ekkora európai balhé lesz, vagy sem, az már biztosnak tűnik, hogy az Orbán-kormány kap még egy utolsó felszólítást, aztán az Európai Bíróságon védheti a melegellenes törvénye sosem volt becsületét.

Azt a fentiek alapján megállapíthatjuk, hogy Varga Judit, akárcsak a főnöke vagy nem képes szöveget értelmezni, vagy nagyon is képes a szöveget értelmezni, pontosan ezért csúsztat, a lényeg mindenestre az, hogy nem azt mondták, Judit! Miután a közmédiának nevezett kanálisnak nyilatkozott, nyilvánvalóan nem volt senki, aki kijavítsa a dekázó szabadságharcost, de akkor most én közszolgálatilag megteszem: sem az EB, sem az EP, sem Brüsszel nem azt kifogásolja a  homoszexualitást a pedofíliával összemosó, ráadásul mindezt a gyermekek védelmére való hivatkozással összegányolt törvénnyel kapcsolatban, hogy milyen szervezet mehet be az iskolákba, és milyen nem; továbbá nem azt akarják megmondani, hogy ki hogyan éljen, és hogyan ne, vagy hogy szerintük kinek van joga és kinek nincs joga beleugatni a gyereknevelésbe.

Ezzel szemben az a bajuk vele, hogy egyszerűen emberi jogokat sért. Ha mond ez a fogalom még bármit a Fidesznek. Az, hogy a szexuális nevelésből lényegében ki akarják törölni a szexuális másságot, hogy a homoszexualitást mint valami fertőző betegséget tabusítani akarják, és elérni azt, hogy 18 éves korukig a gyerekek, kamaszok lehetőleg ne is tudjanak arról, hogy létezik ilyen, hogy ha netán ők maguk küzdenek a saját ilyen irányú érzéseikkel, akkor ne legyen kivel megbeszélniük, és hogy ráadásul ezt a pedofilokkal szembeni fellépés örvén követik el, akkor is gyomorforgató lenne, ha legalább a homoszexuális propaganda tartalmát sikerült volna definiálni ebben a minden jogászokra szégyent hozó, alantas jogi fércmunkában.

Csakhogy még ezt sem sikerült, sőt, amikor Varga Juditot arról kérdezték nemrég, hogy (ha már ennyire biztosak abban, hogy igazuk van, és jót cselekszenek), tudna mondani olyan sorozatot, filmet, videót, amit nem lenne szabad megnéznie kiskorúaknak a homoszexuális tartalma miatt, akkor így hebegett-habogott:

Nézze, nagyon-nagyon ritkán van alkalmam tévét nézni sajnos a gyerekekkel, úgyhogy majd igyekszem ezeket felderíteni. 

Nem tudom, hogy azóta hogy áll a felderítéssel a miniszterasszony, de azért úgy elég nehéz harcolni az ellenséggel, hogy valójában azt is képtelenek vagyunk definiálni, hogy mi a probléma az ellenséggel, hol támad, milyen formában támad, és mi lesz az oka annak, amiért mindmeghalunk. Vagy legalábbis mindmegbuzulunk. A Brüsszelnek kék plakátokon üzengető és beszólógató kormány konstruktív és építő párbeszédéhez mondjuk legalább semmi kétség nem férhet, nagyon is el tudjuk képzelni. Az pedig külön öröm számunkra, hogy Varga Judittal legalább egy dologban egyetérthetünk: a helyreállítási terveknek és az orbánista helyreállítási csomagnak – amelynek egy egészen okádék zsarolási hadművelet ágyazott meg tavaly – konkrétan semmi köze a kormány politikai megélhetési homofóbiájához.

Éppen ezért nem is kellene azt állítani, hogy valójában a jogsértő homofóbtörvény pedofilellenes/gyermekvédelmi törvény miatt akarja elvenni a gonosz Brüsszel a magyar embereknek járó pénzt. Nem, Brüsszel nem akarja elvenni a magyarok pénzét, az viszont igaz, hogy erről a 2500 milliárd forintról azért nincs megállapodás, mert a helyreállítási terv egy nagy rakás szar, amelyik bűzlik a korrupciótól. A  homoszexualitás kvázi kriminalizálásánál, vagy legalábbis harsány megbélyegzésénél csak az az undorítóbb, hogy miután az Orbán-kormány felelőtlen, átláthatatlan, intézményesen korrupt, a helyreállítási tervükben is visszaköszönő működésének módját kifogásolja az Európai Bizottság, Varga Judit beleásítja az éterbe (nem ő az egyedüli), hogy az ún. gyermekvédelmi törvényük miatt lettek újabb igényei az Európai Bizottságnak, amelyek eddig nem voltak. Miközben pár napja még Varga Judit jajveszékelt a leghangosabban, és kiáltott álhírt, amikor kiderült, hogy Brüsszel bizony kifogásokat emelt, mert elégedetlen azokkal a korrupcióellenes erőfeszítésekkel, amelyekre Orbánék készülnek a támogatásért benyújtott helyreállítási terv tanúsága szerint.

Felőlem lehet akármeddig lovagolni a szavakon, hogy visszadobták-e, vagy nem dobták vissza, hogy ez álhír, vagy nem álhír, a tény az, hogy szombaton még egészen biztosan nem volt megállapodás a helyreállítási alap 2500 milliárd forintjáról. A nagyobb baj az lesz, ha sem ma, sem július 19-én sem születik megállapodás (ezt e sorok írásakor még nem lehetett tudni), mert ezzel kitolódik a Tanács általi végleges elfogadás időpontja is. Ami szakértők szerint azt jelenti egyrészt, hogy nagyon súlyos problémákkal van tele Orbánék helyreállítási mesterterve, másrészt hogy a nyári szünet előtt már biztosan nem fogadja el a tanács. Vagyis ősz előtt nem lesz pénz, vagyis borul a gazdasági újraindítási projekt, illetve még akár a populista választási kampányígéretek is veszélybe kerülhetnek. A Fidesz választási kampányának sikeréért aggódjon, akit ezért fizetnek, a probléma az, hogy miután túltolták a szalonképtelen (már konkrét fizikai attrocitásokat is szült) gyűlöletpropagandájuk rozsdás biciklijét, most még azt is megpróbálják lenyomni az ország torkán, hogy a magyar embereknek járó pénzt azért nem fogják megkapni a magyar emberek, mert ők, kereszténynemzeti alapokon álló erkölcsi magaslesek meg akarták védeni a gyerekeket. Nem. A politikai érdeken alapuló gyűlölet és a korrupció valóban két különböző dolog. Mindkettőért halmozottan szégyellhetnék magukat. Ehelyett az egyikért majd mennek a bíróságra, a másikból meg soha nem fognak kigyógyulni.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.