Május 2,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Senki nem ússza meg

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 41,556 forint, még hiányzik 2,958,444 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Ez most a kampány fő üzenete. Vagy beoltatja magát, vagy megfertőződik. Harmadik lehetőség nincs, meg elvileg negyedik se, hogy ha beoltatja magát, esetleg akkor is megfertőződik, pedig egyre többet hallani arról, hogy a kínai oltás mintha nem működne igazán jól. Több kételkedő megvizsgáltatta magát és azt az eredményt kapta, hogy a vérében a kínai oltások után nyoma sincs ellenanyagnak, ez nyilvánvalóan fake news, baloldali zavarkeltés. Ott kell annak lennie, csak esetleg nem látszik, vagy majd később alakul ki, talán szükség lesz egy pótoltásra, esetleg az illető immunrendszere annyira erős, hogy még az oltást is leküzdi, mit lehet tudni? A lényeg, hogy még dr. Merkely Béla szerint is jó a kínai vakcina, sőt, bizonyos szempontból a legjobb. Különben is megvettük, méghozzá drágán, hát akkor legalább örüljünk neki.

A lényeg az, hogy egyre közelebb a szabadság. Nemrég egy felmérés készült, amelynek nyomán az látott napvilágot, hogy a nyár nagyon erősnek ígérkezik a belföldi turizmus számára. Mert a magyarok már tűkön ülnek, alig várják, hogy mehessenek valahova, és ha már külföldre nem lehet, hát idehaza fognak utazgatni. A hosszú bezártság alatt felgyűlt a temérdek megtakarításuk és most alig várják, hogy végre költhessenek és boldogan fognak többet is fizetni a szolgáltatásokért. Nem tudom, kiknek a körében végzik a kutatásokat, de a nagy többség nem ezt tapasztalja, a pénzünk nemhogy nem lett több, de az élet mostanában egyre drágább, az árak rohamtempóban emelkednek és ezután se lesz másképp. Az időjárás már megint nem kedvezett a mezőgazdaságnak, amiből az következik, hogy a zöldségek és gyümölcsök ára sajnos drágulni fog. Ha valaki emlékszik olyan évre, amikor ne jajongtak volna a gazdák, szóljon, mert én hiába is töprengek, nem volt olyan, illetve gyerekkoromban előfordult, hogy szinte ingyen adták a paradicsomot vagy az almát, de az elmúlt évtizedekben nem állt elő ez a helyzet. Olyan igen, hogy a rengeteg termés ott ment tönkre a földön vagy a fán, mondták is, hogy oda lehet menni leszedni, de mivel az ilyen lehetőségek többnyire az üveghegyeken is túl vannak, nem sokan indultak útnak a kosárkájukkal.

Amúgy aggodalomra semmi ok, ha minden drágább lesz, legfeljebb nem vesszük meg, úgyis rengeteget pocsékolunk, majd megtanulunk vizet főzni vagy fényt enni, hasznunkra válna egyébként némi össznépi fogyás, máskülönben pedig úgy teremnek a munkahelyek, mint a gomba. Maholnap annyi lesz, hogy mindenkinek jut, nem is egy, dolgozhatunk kedvünkre látástól vakulásig, így aztán lesz pénzünk bőven, időnk már nem annyira, de legalább könnyebben tudunk gyűjtögetni, aztán ha néha elmegyünk szabadságra, azt akár Tiborcz István valamelyik szállodájában is eltölthetjük. Ezt elképzelni is gyönyörűség, úgy érezhetjük majd magunkat, mint akármelyik nyugati turista, igaz, hogy csak két hétig és igaz, hogy rámegy majd az összes megtakarításunk és igaz, hogy nem most, de valamikor a jövőben egészen biztosan.

A miniszterelnök nagy időutazó egyébként. A múltról is sokat beszél, már amit érdemes megemlíteni abból a borzalomból, amit a Gyurcsány-diktatúra jelentett számunkra. Amikor szüntelen csak hazudott nekünk, nem úgy, mint a mostani miniszterelnök, ráadásul Gyurcsány kilövette az emberek szemét is, emellett tönkretett mindent és romba döntötte az országot. Na de a jövőnk az jó kezekben van végre. A mostani válságot másokkal ellentétben nálunk nagyszerűen kezelik, olyan fejlődés veszi kezdetét utána, hogy csodájára jár majd a világ. Mi nem a haldokló nyugat felé tekintgetünk, sokkal inkább keletre, az ottani befektetők egyre többen választják hazánkat, sőt, most már kínai egyetemünk is lesz, talán még magyar fiatalok is tanulhatnak majd ott, ki tudja, lassan esetleg csinos pagodák is épülhetnek erre a célra a fővárosban.

A jelen? Hát az alig érdemel szót, leginkább harcolunk, most éppen a vírus ellen, szerencsére csapataink jól állnak, Európában már mi oltottuk be a lakosság legnagyobb százalékát, így mi nyitni fogunk, amikor mások még a korlátozásoktól fognak szenvedni, nálunk már teltházas foci Eb is lesz, és ehhez csak az kell, hogy minél többen be legyenek oltva valamivel. Bennünket a Johnson&Johnson vakcinája is érdekel, az nyilván egy marhaság, hogy nem eléggé biztonságos, majd mi eldöntjük, különben is, az utcán is a fejünkre eshet egy tégla például, mire való ez a sok aggodalmaskodás?

Azért nagy szükség lenne másféle oltóanyagra is, ami a zsongító propaganda ellen hatásos. Ennek a hatásait se lehet megúszni, az ember megbetegszik, vagy csak megundorodik tőle, de van annyira veszélyes, mint a Covid.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.