Május 17,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Tizenegy éve futjuk ezt a véget érni nem akaró maratont

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,564,948 forint, még hiányzik 1,435,052 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Én nem tudom, vajon Kisvárdára nem jutott el az alaptákolmány egyik legfontosabb módosítása, a járvány alatt belevésett szent esszencia, miszerint az apa férfi, az anya nő? Magyarázni kell?

Korábban alkalmazott technikát vettünk elő azzal, hogy a feleségekhez, barátnőkhöz szóltam. (…) Jön a jó idő, és nem azt szeretnénk, hogy a kisgyerekeikkel és a kutyával a városban sétálnak majd és jól érzik magukat, hanem azt, hogy a férjüket otthon engedik aludni, akik ne a kisgyerekkel egy szobában legyenek, és ne várják el azt, hogy éjszaka a futballista keljen fel a gyerekhez, mert ez nagyon sok esetben előfordult. Úgyhogy arra szerettem volna a hölgyeket ösztökélni, gondolva itt elsősorban a külföldi játékosok párjaira, hogy ha szeretnének Magyarországon, ilyen jó körülmények között maradni, akkor nekik is feladatuk van, és a barátjukat, férjüket a legjobb állapotba kell hozni.” De kitért arra is, hogy ne terheljék házimunkával a párjaikat! (Révész Attila sportigazgató, Kisvárda

Szép, nem? Az egy dolog, hogy a klubban van szerb, albán, román, brazil, bolgár, cseh légiós, sőt szinte csak az van, de akkor is. Ha Magyarországra jössz, be kell tartanod a törvényeket, és nem veheted el a magyarok munkáját! Ebben a kis gyöngyszemben minden benne van, amit tudni érdemes a mai magyar állapotokról. Egy csokorban. Nincs mit hozzátenni, és nincs rajta mit magyarázni se. Maximum röhögni rajta, bár már az is nagyon unalmas,  legfeljebb kínjában röhög az ember. Ez már rég nem vicces, és rég nem mulatságos. 

Kurva sok pénzbe kerül nekünk ezeknek a dilettáns és infantilis rongyrázása, és persze – ha már így szóba hozta a sportigazgató úr – a magyar futball és annak a lélegeztetőgépen tartása. Ha egyáltalán lehet itt magyar futballról beszélni, mert ugye szinte minden klub valamelyik fideszes oligarcha kezében van, és mindegyikben külföldi focisták rohangálnak rengeteg pénzért. A szponzorok pedig mi vagyunk, barátaim. Nem cégek, befektetők, részvényesek, hanem mi. A mi adóforintjainkat önti bele a felcsúti Maradona az alapítványokba, a TAO-t itt lopják el teljesen törvényesen, és osztják szét egymás között. Köze nincs ennek az egész cirkusznak a sporthoz, pláne az utánpótláshoz nincs semmi köze. Nincsenek tehetségkutató programok, ha vannak is, rohadtul nem arról szólnak, amiről kellene. Itt is az urambátyám, ki kinek a kicsodája és ismerőse alapon működik a rendszer. Lehetsz te tehetséges és kitartó, ha nem vagy jóban az állampárttal, akkor ülhetsz a padon. Ha szimpatikus vagy az edzőnek, akkor örülhetsz, ha nem, akkor mehetsz. Ez is csak azoknak jól tejelő állás, akik közel vannak a tűzhöz, a tehetség sosem volt követelmény, sőt!

Remélem, ez a csilliárdokba kerülő magyar fétis is mihamarabb ott köt ki, ahol a kitalálója, a Felcsúti Libalegelő SC csodacsatára: a szemétdombon. Mi pénzt basztak el ezek a magyar gyepen… Mi mennyiségű pénzt herdáltak el a stadionok betonjába öntve… Cementbe temetett jövő. 

Lesz ezekből még turistalátványosság: katasztrófa turistalátványosság. Amikor majd egy letűnt kor emlékeiként lehet bennük jó pénzért szelfiket készíteni, mint a római Colosseumban. Nem kizárt, hogy több bevételt hoznak majd, mint most, amikor alig pár száz szurkoló őrjöng bennük. Amikor éppen nincs járvány. És igen, tudom az is egy réteg, amit ki kell szolgálni, mert igény van rá. A Kubatov által életben tartott árnyékhadsereg, akik jól szórakoznak egy FTC-Újpest rangadón, közben feketébe öltözve kurvaanyáznak. És cserébe elvégzik a piszkos munkát is, ha kell. Megakadályozzák a népszavazási kezdeményezést, vagy kiöregedett Fradi vezetőcelebként szórakoztatják a nagyérdeműt (helló, Berki), de talán kicsit lopnak is a közösből, lehetőleg bűnszervezetben. Ez simán belefér, hogyne. Ez egy normális jogállam és demokrácia, ezek vagyunk mi. Ezt hagyjuk mi, nap mint nap. És senki, de senki nem tesz semmit, nem emeli fel a szavát, mert mindenki be van szarva.

Naponta ostromolnak névtelen trollok, kamuprofilos megmondóemberek, a sötét mocsárból kikiabálva. Mindenkinek nagy a pofája, de senki nem vállalja magát. Beszari mittudoménkik vannak a fröcsögve okoskodók között. Itt bátrak, itt valakik, mert az életben viszont senkik. Itt kiélhetik magukat, itt erősek, mert nem látszanak. Mindamellett viszont gyávák és alattomosak. Ez a láthatatlan sereg, amelyik hatalomban tartja a kormánypártot, és félelemben tartja a normális embereket. Mint a való életben. Mindig a kisebbség irányítja a többséget, de csak addig, ameddig a többség hagyja. Ameddig hagyjuk. 

11 éve futjuk ezt a véget érni nem akaró maratont. Most mintha ráfordultunk volna a célegyenesre. Tudom, hogy mindenki fáradt, elkeseredett és hitehagyott. De ki kell bírnunk, már nincs sok hátra. És ha átszakítjuk a célszalagot, akkor az örömtől könnyes szemmel átölelhetjük egymást, és elmondhatjuk, hogy legyőztük a csaló, doppingoló, alattomos ellenfelet. De addig még a tüdőnket ki kell majd köpnünk, és vért kell izzadnunk. De meg fogja érni, higgyétek el! Meg fogja érni!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.