Április 30,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Holott eddig is pontos sejtéseink voltak arról, hogy nem tartja túl sokra a magyar embereket

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,578,300 forint, még hiányzik 421,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Alighogy meghosszabbították a hölgyek-urak a rendkívüli, veszélyhelyzeti jogrendjüket újabb 90 napra egészen Lovasberényig (Szijjártó is időben megérkezett, összejött a kétharmad), a digitalizált utcai harcos egy tablet fölé hajolva, a már megszokott aggasztó arcbrendezéssel felszerelkezve szólt a néphez. Pontosabban a facebookosokhoz. Mert egyrészt a magyar az egy facebookos nép, másrészt mert úgy küzdenek ők Varga Judit harcos amazonnal a Facebook ellen – hát hiszen annyira ki vannak borulva a Facebook-cenzúrától -, hogy a következetesség jegyében a miniszterelnök az állítólagos nemzeti ügyeket rendszeresen a Zuckerberg-féle közösségi oldalon csacsogja meg a néppel. Nem mellesleg így nyer értelmet az a visszatérő fideszes szemrehányás, miszerint érdemi munka helyett Karácsony Gergely főpolgármester állandóan csak facebookozik.

Hahó, facebookosok! Ez a pillanat is végre elérkezett. Tudunk ÉRTELMESEN konzultálni arról, hogy milyen körülmények között és hogyan oldjuk fel a járványhelyzet miatt bevezetett korlátozásokat. Épp elegünk van már ebből, szabadulni akarunk tőle. Hogy MIKOR szabadulhatunk, abban természetesen a járványügyi szakemberek hangja, szava, véleménye lesz a döntő. De hogy MILYEN KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT, HOGYAN, HÁNY LÉPÉSBEN történjen, nos, ott mindenkinek számít a véleménye. Ezért arra kérem önöket, töltsük ki mindannyian a konzultációs kérdőívet. 

Ezt sikerült kitalálni a felcsúti varázslónak és a járványügyet (mint minden ügyet) választási kampányra használó Habony műveknek: egyrészt bűvészkedtek egyet a szavakkal, hogy úgy tűnjön, itt valóban mindenkinek van beleszólása abba, hogy mikor érjen véget a járványhiszti (azoknak is akik értenek hozzá, és azoknak is, akik nem, viszont teljesen érthető módon szabadulnának tőle), másrészt a korábbi hasonló porhintési mutatványokkal ellentétben ezúttal munka közben, szemléltető segédeszközként ábrázolták a hadvezért.

A tegnap délután közzétett propagandavideóból megtudhatjuk, hogy a hét kérdésből három kérdés esetében mi a helyes válasz a miniszterek elnöke szerint. Vagyis úgy konzultál ő a drága néppel, hogy közben mutatja is a helyes megfejtéseket. Holott eddig is pontos sejtéseink voltak arról, hogy nem tartja túl sokra a magyarembereket. Most már azt is tudjuk, hogy Orbán szerint

– a korlátozásokat fokozatosan, lépésről lépésre kell feloldani, ahelyett, hogy egy nagy nyitás lenne;

– támogatandó, hogy azok, akik beoltatják magukat a koronavírus ellen, vagy már átestek a betegségen, kapjanak felmentést egyes korlátozó intézkedések alól;

– amint a járványhelyzet engedi, az első lépések között az este 8 óra utáni kijárási tilalmat kell feloldani.

Nos, aki eddig nem tudott aludni, mert már nagyon elmondta volna a magáét, de nem volt rá módja, annak innentől nem kell álmatlanul hánykolódnia és magába fojtania a véleményét. Immár hozzájárulhat a kormány szemtelen adathalászatnak látszó ÉRTELMES nemzeti konzultációjához. Abba kár is belemenni, mert már belementünk, hogy ha akár többször is, akár hamis adatokkal is ki lehet tölteni ezt az izét, akkor egy ilyen komolytalan konzultálósdinak a szükségszerűen torz eredménye mennyiben szolgálhat súlyos kormányzati döntések hivatkozási alapjául (akármennyire is elege van mindenkinek, mégiscsak egy tetves járványról van szó, és nagyon biztosan lehet tudni, hogy az ígéretek ellenére rohadtul nem tudtak mindenkit meggyógyítani, aki elkapta a betegséget). Mert ő mindenért vállalja a felelősséget, ugye. A függyönyön innen, a falon túl.

Ami a miniszterelnökileg helyesként megjelölt válaszokat illeti: az teljesen világos, hogy Orbán Viktor minden olyan intézkedést támogat (erről szól a legfőbb politikája), ami emberek csoportjait egymás ellen fordítja, de az mindennek a teteje, hogy ebben a pillanatban, február 23-án kvázi az oltással zsarolja a populációt. Az, hogy nem ismert szempontok alapján azok, akik beoltatják magukat, felmentést kaphatnak azokkal szemben, akik nem, úgy különösen aggályos, hogy ebben a pillanatban nem áll rendelkezésre annyi és olyan típusú vakcina, amit mindenki azonnal megkaphatna, aki szeretné, és ami esetleg indokolhatná, hogy az oltottak bizonyos előnyöket élvezzenek a beoltatlanokkal szemben. Pedig az úgy szerintem nincs rendben, hogy valaki X vakcinával oltakozna, de esetleg nincsen csak Y vagy Z vakcina, viszont ha nem oltatja be magát a saját meggyőződése (vagy az orvosa tanácsa?) ellenére Y vagy Z vakcinával, akkor kénytelen továbbra is elviselni a korlátozó intézkedéseket.

Hogy mindeközben a 8 óra utáni (teljesen abszurdnak és értelmetlennek tűnő) kijárási tilalmat fel kell oldani, azt már elég világosan elmondta az ellenzék, de az ellenzék az a dimenziója a magyar társadalomnak, amelynek még annyira sem számít a véleménye, mint az álkonzultációkkal hülyített magyar embereké. Ezért tartunk most ott, hogy a havonta durván 450 millió forint közpénzbe kerülő kormány úgy vállalja a felelősséget a döntéseiért, hogy a járványügyi szakemberek és a polgárok között osztja meg azt. Ezért varázsol a szavakkal, ezért van az, hogy a járványügyi szakemberek fogják megmondani, hogy mikor van vége a járványnak, akik sajnos azt már nem tudják megmondani, hogyan kell kinyitni az országot, mert azt a magyaremberek tudják jobban. Akik viszont ahhoz hülyék, hogy pontosan tudják, mikor kell feloldani a korlátozásokat. Ennek az eszmefuttatásának is pontosan annyi értelme van, mint a pár nappal ezelőttinek, ami így szólt:

Egy veszélyes pillanatban vagyunk, mert egyszerre van már vakcina, tehát oltunk, másfelől megkezdődött a konzultáció az újraindításról, meg már mindenki szabadulna is, és közben beesett a harmadik hullám.

Hogy ez mit jelent, azóta sem derült ki, és nem is fog, hiszen ennek a történetnek is egyetlen biztos vonatkoztatási pontja van: 2022-ben a Fidesznek választást kell nyernie. Ezért van ez a sokadik szemfényvesztő cirkusz arról, hogy itt valójában mindenről a népek döntenek, a mester legfeljebb kiül a Facebook rivaldafényébe, és a saját maga által feltett kérdéseket a nagy nyilvánosság előtt (helyesen?) megválaszolja. Orbánt nem a válaszok érdeklik, hanem az, hogy minél többen részt vegyenek az ő álságos maszatolásában.

A havi 450 millió forintos kormány fejének nem megy ez a felelősségesdi, neki folyamatos megerősítésre van szüksége, hogy még mindig elég sokan hajlandóak komolyan venni az ő mindenhatóságát, elég sokan elhiszik, hogy ez itt egy ország, amelyet demokraták vezetnek, akiket az különböztet meg a diktatúra és a szocializmus mocsarában éppen 50 éve elsüllyedni készülő Nyugattól, hogy megkérdezik a néptől, mit szeretne, hogy szeretné. Orbán most teszteli, hogy 2021 februárjában mennyien vannak azok, akik hajlandóak a füttyentésére ugrani és megtámasztani korrupciótól hajlott gerincét, nehogy eldőljön, mint féldisznó az ólban. Aztán ha kiderül, hogy a nép jól döntött, akkor majd megint sokszor kiül a Facebook rivaldafényébe és jól megdícséri magát, ha meg kiderül, hogy a nép rosszul döntött, majd a függöny mögé bújik, mert ő semmiről nem tehet.

Szánalmas és közveszélyes burleszk, de nem hagyja, nem engedi, muszáj elhitetnie Mancikával és Pistukával, hogy akkora ember ő, hogy egy egész ország járványkezelési stratégiájába beleszólhat. Számít a véleménye, és soha nem alázná meg őt a miniszterelnöke azzal, hogy a szájába adja a saját véleményét.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.