Június 19,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Lemos, felmos, rendet rak, uborkát kovászol, lecsót melegít

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,873,430 forint, még hiányzik 1,126,570 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt! Aki eddig nem fagyott meg, az már ne tegye, mert hamarosan emlékezni sem fogunk a télre. Legfeljebb, ha hitelt kellett felvenni a tüzelő vagy a fűtésszámla finanszírozására, mert akkor egy darabig még biztosan emlékezni fog rá az ember. Közösségi terjedésnek indult Müller Cecília és ahogy nézem, a főni is. Az előbbi csak a szokásos semmitmondásával szórakoztatta a rajongókat, az utóbbi előadta az elmaradt évértékelő okán benne ragadt szóvirágokat. Biztosan azért kellett, hogy meg ne fulladjon tőlük. Természetesen az van, hogy őcsútisága felgyűri a gumicsizma szárát, berúgja a gazdaságot és úgy visszapattanunk, hogy még Matolcsy György sem fogja tudni követni a röptünket. Hullani fog a pénzeső (állítsuk meg Brüsszelt!), lesz tizenharmadik havi nyugdíj (négy év alatt és nem nyugdíj, plusz még mindig csak 12 hónap van egy évben), ami volt is, csak a rohadék konkurencia elvette.

Amúgy tényleg, alighanem ez csikar fideszéknek. A konkurencia. Már előre beleőrülnek, pedig abban reménykedünk – szerintem nem is kevesen -, hogy nem konkurenciáról lesz szó, hanem normális, de legalábbis a mostanihoz képest elfogadható kormányról. Indulásnak az is elég, onnan lehet majd javítani a helyzeten. Ezt normális ésszel nem bonyolult feldolgozni, de amikor egy szűk elit annyira ráállt arra, hogy magánvállalkozásként üzemeltessen egy országot, pláne olyan magánvállalkozásként, ahol nem évente egyszer van osztalék, hanem naponta többször, úgy nehezebb tudomásul venni. Szar az élet. Olykor.

A főnök parlamenti szónoklatával megkezdődött az idei takarítási szezon is. Az azért elég gáz, hogy valaki (konkrétan Orbán Viktorról beszélek) évekig járt a jogi egyetemre, ráadásul még közpénzből, mert később ő vezette be a tandíjat, amit nem tandíjnak hívnak, de legalább rohadtul drága, na szóval, hogy aztán ez a valaki csak annyira vigye közel hatvan éves korára, hogy takarítani járjon a Parlamentbe. Ezért igazán kár volt évekig koptatni az iskolapadot.

Orbán Viktor lemosta a baloldalt a parlamentben (Origo)

A miniszterelnök rendet rakott a baloldali fejekben az Országgyűlésben. (888.hu)

Ha lenne kedvem bányászni egy kicsit, biztosan találnék olyat is, ahol felmosta a padlót az ellenzékkel és egyéb köztitasági feladatot végzett. Szorgos ember, hiába. Lemos, felmos, rendet rak, uborkát kovászol, lecsót melegít. Szinte kedvem támadt feleségül venni. Csak egy egészen kicsit lenne kellemesebb a külseje. Meg a belseje.

El vagyunk menve Kínába oltóanyagért. Majd ma meg is leszünk jönve, egy csomóval. Aztán majd bevizsgálja a hatóság. Tetszünk érteni? Idehoznak egy csomó vakcinát, amit majd aztán fog valaki bevizsgálni. Szuper. Én fordítva csinálnám, de én nem is vagyok miniszterelnök.

Rájöttem ám, mi a baj (az egyik a sok közül) a mi jó kormányunkkal. Sok egyéb mellett fogalomzavarral is küzdenek. Tegnap este a Deák Dániel nevű ember, Schmidt Mária valamelyik alkalmazottja vergődött hosszasan, hogy dehát hogyan lehetne oltási tervet kiadni, amikor nem tudni, mikor mennyi oltás lesz, és mivel nem tudni, nem lehet leírni sem, mert akkor majd számon lehet kérni. El kellene magyarázni ezeknek a nagyeszűeknek, hogy az oltási terv nem arról szól, hogy decemberben kijön egy lista, melyen mindenki szerepel oly módon, hogy Kovács Lajosné, Kiskunhalas, Kossuth u. 2. szám alatti lakos oltása május tizenhetedikén, délelőtt 11 óra 32 perckor lesz. Az oltási terv nem ilyen, hanem olyan, hogy felkerülnek rá az emberek – nem név szerint, hanem egyéb jellemzők alapján – és ez a lista folyamatosan változik. Például Angliában egy fiatal, egészséges ember megnézte másfél hónapja a rá érvényes listát, akkor azt látta, 2022 szeptemberében jut oltáshoz. Ha most megnézi, azt látja, idén májusban kerül sorra. Az oltási lista egy dinamikusan változó valami, ebből látja a polgár, hogy dolgoznak az ügyön, folyamatos az oltás, mindenki azon van, hogy túl tudjanak jutni a járványon. Ha minden nap ránéz az ember, akkor a végére elég pontosan be tudja lőni, mikor várhatja a behívót. Az oltási terv ez, nem egy kőbe vésett valami, mint például az alaptákolmány. Az oltási listával nem egyenértékű az, amikor Menczer Tamás hülyeségeit javítja ki Müller Cecília élő közvetítésben, bár az is eléggé dinamikus.

Azt hiszem, elég ennyi napindítónak. Hamarosan folytatódik az előadás a Parlamentben, ma sem fogunk unatkozni. Addig is kellemes ébredezést mindenkinek, hamarosan jövünk az első beszólással.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.