Április 30,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A magyarnak jó a Balaton is

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,582,500 forint, még hiányzik 417,500 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép estét mindenkinek! Nagyon úgy tűnik, hogy van a NER elit és vannak a hülye adófizetők. Erre a két táborra osztja az országot a hatalom, amelyre nem is kell jobb bizonyíték, mint hogy Szijjártó Péter az Adrián hajózgatott milliókért nemrégiben, most meg az derült ki (a horvát sajtó legalábbis ezt állítja), hogy Orbán is pont az Adrián süttette hasát, noha elviekben csupán százezrekért. Igen ám, csak a puritán vezető hetekkel ezelőtt kevesebb Adriát és több Balatont kért a magyaroktól, amelyet jól láthatóan a magyarok többsége meg is fogadott. Telt ház volt a magyar tengernél, Mészárosék és Tiborczék dörzsölhették a tenyerüket, hiszen milliókkal lettek gazdagabbak azért, mert Orbán turistacsalogató bejelentése megtette a hatását.

Igen ám, csak ameddig a Balaton tele volt hazai turistákkal, addig Orbán és a közpénzből fizetett politikai elit – nem hiszem, hogy csak Szijjártó utazott Horvátországba a NER kötelékéből – külföldön nyaralgatott. Ezért más országokban egy sor politikus volt már kénytelen lemondani, hiszen felfogták tetteik következményét. Idehaza azonban ez el sem képzelhető, hiszen felelősségre vonás nincs, morális mércéről pedig már nagyon régen nem beszélhetünk. Azt csinálnak, amit csak akarnak, hiszen nincs senki, aki egyáltalán megkérdőjelezné tetteiket. Mit számít, hogy az Átlátszó lehozta Szijjártó adriai nyaralását? Semmit, maximum témát biztosít az emberek többségének a következő hetekre.

A Fidesz elbújtatta Szijjártót, ne kelljen nyilatkoznia az esettel kapcsolatban. Erre most Orbánról derül ki, hogy külföldön töltötte nyaralását, amiből aztán megint csak nem lesz semmi. A felcsúti vezér majd benyögi, hogy ő már 10 éve is így nyaralt és 10 év múlva is így fog, fogadjuk ezt el. Fel sem merül benne, hogy ez hiba volt, hogy ezt esetleg nem kellett volna megtenni, hiszen következményei lehetnek. Pontosan tudja, hogy megteheti, ezért meg is tette. Jó diktátorhoz hűen fel sem merül benne, hogy ne csak pofázzon bele a nagyvilágba, de maga is azt tegye, amit az emberek többségétől kér. Úgy érzi, neki többletjogai vannak, ő az ország vezetéséért cserébe lényegében azt tesz, amit csak akar.

Nem fog történni itt semmi, kérem szépen. Mi lenne, ha ugyanez derülne ki a legtöbb kormánytagról? Semmi. Ők mentek, nekik lehetett, mi pedig a Balatonon puffogunk azon, hogy kétszer annyiba került egy koszos szállodában megszállni egy hétre, mintha külföldre mentünk volna nyaralni. És persze megértem azt az elgondolást, miszerint ne utazgassunk, hiszen behozzuk a vírust – noha már így is az országban van, ezért nem nagyobb az esélye máshonnan behozni – és azt is, hogy érdemes a hazai turizmust kisegíteni ebben a nehéz időszakban, csak mi értelme ennek a fene nagy védekezésnek, ha idehaza az emberek sokszor maszkot sem hordanak, tesztekért pedig könyörögni kell, ha az ember épp nem magánlaborba megy és végezteti el ott darabját 30 ezer forintért?

Nekem Spanyolországból hazautazáskor két tesztet is el kellett végeznem, hogy karantén nélkül beléphessek a határon, miközben mondjuk Horvátországból, vagy épp az igencsak fertőzött Franciaországból minden gond nélkül haza lehet érkezni. Nem a tesztelés ellen vagyok, hiszen elfogadom, hogy a biztonság kedvéért elvárnak egy tesztet – a kettőnek nem látom értelmét, mint ahogy a klinika orvosa sem értette ezt Spanyolországban -, de hogy ezeket a besorolásokat vajon mire alapozzák, azt nem tudom. A hivatalos számok alapján – persze ezeket meg lehet kérdőjelezni – Boszniában és Fehéroroszországban sem tombol a vírus, mégis piros besorolású országok. Nagy Britannia és Spanyolország sárga jelzés alá tartozik, miközben a zöld jelzéssel ellátott Franciaországban tegnap több új fertőzött volt, mint Spanyolországban és az Egyesült Királyságban összesen.

Ehhez képest a szintén zöld besorolást kapó – és a kormánytagok által előszeretettel látogatott – Horvátországban több a napi fertőzött most, mint volt a járvány kitörésének idején. Arról nem is beszélve, hogy igen komoly mértékben emelkedik a fertőzésszám Horvátországban. De gond egy szál sem, hiszen nagyjaink hajókon tartották a biztonságos távolságot, arról nem is beszélve, hogy vélhetően magángépeken repültek külföldre, ezzel is megóvva magukat a halálos kórtól. De nem is az a bajom ezzel, hogy utaztak a kormánytagok, hanem az, hogy a magyar állampolgárokat a maradásra kérték, ők azonban magukra nézve nem gondolták fontosnak. Ez lenne a keresztény-konzervatív mentalitás? Esetleg a puritánság? Nyilván nem ebbe fog belebukni a kormány, ettől függetlenül fontos megjegyezni azt, hogy ennyire hazug kormányunk talán még sosem volt.

Mai cikkeink:

Ilyen a valóság egészen szégyenteljes meghamisítása

Ha Orbán jót akar magának, jobban teszi, ha még időben reagál

Sokadszor a szektásodásról

Se gerenince, se se szégyenérzete

Kevés lesz megmagyarázni

Fertőző és közveszélyes

Csak téged

Milyen könyvet?

Ne akarjunk mártírokat keresni, hiszen minden fél hibás

Mai kiemelt kommentjeink:

Emlékszem, amikor AZONNAL, ahogy a Fidesz megnyerte 2010-ben a választást, akkor mint SZÓVIVŐ teleharsogta az országot a POFÁTLAN végkielégítésekkel…majd amikor átvették a hatalmat a Duna TV-ben, egyből nem voltak POFÁTLANOK a fideszeseknek adott ugyanakkora végkielégítések. Ez a karikatúra a legaljasabb, legjellemtelenebb kiszolgálója O1G-nek.(Stefánia) 

Egy semmihez nem értő miniszter sokszorosát keresi egy szakképzett orvosnál, pláne ápolónál, akitől, adott esetben, ennek a mihaszna miniszternek, vagy családtagjának élete függ. A magyar igazság valahol a Holdon keresendő!(Virág)

Láttam egy jópofa fantasy filmet. Az utolsó léghajlító volt a címe. Abban a világon 4 nemzetség osztozik. Levegő, föld, víz és a tűz. Szijjártó Péter az ötödik az elem. Ő az első valósághajlító.(Singing Jungle)

A mai nap kommentje Trasnzporteré:

A hatalmát orbán nem azzal akarja megtartani, hogy jól megfizeti az eü dolgozókat. Ő Inkább a magán egészségügyet támogatja. Majd mi, alulfizetett dolgozók és alulfizetett nyugdíjasok fogjuk eltartani továbbra is az egészségügyi dolgozókat. Olyan kórházban feküdtem, ahol azt hírdetik, hogy nem fogadnak el paraszolvenciát. Hát elfogadták. Egyetlen nővér volt, aki nem tette. Ha nem lesz elég nővér, orvos, akkor majd a 16 ezer lélegeztető gépet kiadják otthonra, egy kínairól géppel magyarra fordított használati utasítással, aztán gyógyitsad meg magad. Ha nem jön össze, akkor annyi. Minden harc ártatlan ember életek áldozatával jár és azok mi leszünk.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.