Április 23,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Kis magyar műfajelmélet

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,462,800 forint, még hiányzik 537,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Van az opera és van az operett, és a kettő nem tévesztendő össze. Ezt az alapvetést a miniszterelnök mondta a parlamentben, amikor válaszolt arra az ellenzéki fölvetésre, hogy a mostani helyzetben nagyon sokan kerültek kilátástalan helyzetbe, ezért talán időszerű lenne bevezetni az alapjövedelmet.

Elképesztő fejtegetésbe kezdett, megtudhattuk például, hogy ő azt hitte, az alapjövedelem tulajdonképpen a minimálbér, mert hiszen aki dolgozik, az kap érte fizetést, és ez ugye így van rendben. Arról természetesen nem ejtett szót, hogy azokkal, akiknek eddig volt munkájuk, de most már nincs a járvány miatt, vagy hamarosan elveszítik, mi lesz, ők miből fognak élni? Ha valóban tisztában lenne az országban élők helyzetével, akkor tudná, hogy a többségnek nincsenek tartalékai még egy hónapra se, a jövedelmüket felélik egyik fizetéstől a másikig, mihez kezdenek az előttünk álló időszakban? Az csak egy része a megoldásnak, hogy a törlesztéseiket elhalaszthatják, szó se róla, ez is nagyon fontos, de ezeken kívül is vannak nem sokáig halasztható kiadások. Fizetniük kell a lakásért, vízért, villanyért, gázért, emellett enniük is kellene valamit, és mindez pénz nélkül nem oldható meg.

A bármire és bármeddig felhatalmazott miniszterelnök ilyen apróságokkal nem foglalkozik, fontosabb, lényegesebb kérdések forognak az ő okos fejében. Elsősorban az, hogyan tudja majd felpörgetni a gazdaságot, ezért a napokban előáll történelmünk legnagyobb gazdasági akciótervével, ami nemcsak a magyar múltban egyedülálló, de a világon sem lesz párja. Ez mondjuk természetes, már megszoktuk, hogy mindenki bennünket irigyel a fantasztikus sikereinkért. Jól is néznénk ki, ha holmi csip-csup ügyekre fordítaná az energiáit, miért is tenné, eddig is minimum rendben volt minden, ezután is így lesz, kinek lenne efelől kétsége? A turizmus nyilván vaskos segítséget kap, elvégre nem maradhatunk húzóágazat nélkül, meg gondolni kell azokra a vállalkozókra, elsősorban a nagyokra, akik most hatalmas veszteségeket szenvedte, emellett még kívánatosabbá tesszük magunkat a külföldi befektetők számára. Lesz itt fellendülés, akárki meglássa. Lesz munka is bőven, csak győzzük majd elvégezni akár napi 10-12 órában is.

Addig? Addig át kellene vészelni valahogy, a megoldások végtelen számúak. Jön a jó idő, most azért nem olyan nagy baj az, ha valaki történetesen fedél nélkül marad, a természetben eltölteni az időt tulajdonképpen hasznos, vadászni ugyan nem tud az átlagember, na meg tilos is, de találhat gombákat, az ügyes háziasszony a füveket is sokoldalúan fel tudja használni, ráadásul a magyar emberek adakozó kedve már sokszor megmutatkozott, most is majd nyilván ezt teszik.

A fontos, hogy tudjuk: az opera nem operett. Ez amúgy már teljesen nyilvánvaló, valódi nemzeti drámában, sőt, tragédiában szerepelhetünk. És most várjuk a nagyáriát.

Pável Melinda

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.