Május 18,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Karácsony Gergely nem Mátyás király

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,575,270 forint, még hiányzik 1,424,730 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek.

Végre ezt is megértük. Van egy fiatalember, aki őszintén beszél. Kovács István a neve, és Orbán kedvenc, közpénzzel ösztönzött csapatának, a Fehérvárnak (amúgy nevezzék csak Vidinek) a támadója. Ilyen minőségében szombaton este az Újpest ellen játszott ő is bajnoki mérkőzést: látták is a helyszínen 1 125-en. Plusz a raktáros és a mezkiadó munkás. Nos, ebben a Kovács játékosban feltámadt a lelkiismeret, nem nyomta azt el még a ködös, hűvös idő sem.

Minden tiszteletem a nézőké, akik kilátogattak és itt maradtak a végéig, valamint a tévénézőknek, mert szerintem ez borzalmas mérkőzés volt mind a két csapat részéről.

Ezt nyilatkozta az M4 Sportnak Kovács támadó, arról a meccsről, amelyiknek a végén kiizzadtak egy gólt, és megnyerték a vérre menő csatát.

Nem csak a sportcsatorna közvetítette, hanem a kakukk közpénzlopó rádió is. Ez azért kilóg a sorból, mert a sportriportereknek van bátorságuk meg önálló mikrofonjuk kritizálni Orbán színvonalas magyar futballját. Ilyen szempontból még sajnálni is lehet őket, hiszen rongyosra beszélik a szájukat, mert a pályán nem történik semmi. Az meg mégis csak elég furcsa lenne – amúgy közszolgálatilag -, ha a tücskök nemi életéről tartanának értekezést. Unalmukban. Meg a hallgatók szórakoztatására.

Még valami mellett egyáltalán ne menjünk el. Az Újpestnek ez volt az első hazai mérkőzése ebben az idényben, mert a Szusza Ferenc Stadionjuk gyepszőnyegét az ősszel felújították, és mostanra lett kész. Fűtött gyepen melegedtek a csapat tagjai, és még csak rezsit sem kellett nekik fizetni. Elvoltak ott, mint az egyszerű ember az operaházban.

Friss magyar gyep, amin jókat lehet pofára esni. Így is, úgy is

Igaz, akadt dolguk a játékon kívül, helyre kellett rugdosniuk, taposniuk a vadi új gyepet, mert olyan silány munkát végeztek a kivitelezők, hogy hamarosan pofára esős buckák lettek rajta. Ez is nagy baj lett, mondta őszinteségi rohamában az amúgy önkritikus Kovács: nehéz volt kitámasztani ezen a gyepen, talán ezért is játszottak több hibával. Ő úgy hallotta, hogy a vadonatúj újpesti gyepszőnyegből hiányzik a műfű, amivel máshol meg szokták erősíteni a rendes fűszálakat.

Akkor foglaljuk össze, mit tudunk: semmi futball, rakoncátlankodó mű- vagy nem műfű. …és a labda is pattogott rohadtul. Szúrd ki, ba*meg, akkor nem pattog! Hofi után szabadon. Akkor nagyjából így állunk most a magyar labdarúgással meg a milliárdokat beletömő építményekkel. Örülök, hogy Kovács István végre őszinte volt, látja már ő is – csak ő, a szurkolókon kívül -, hogy az egész magyar futball habos tortájába valamiféle barnás-sárgás és rettenetesen büdös krém került. Egye meg, aki sütötte, különös figyelemmel a Vezér-cukrászt. Azért köszönjük meg Kovács magyar futballistának, hogy szólt.

Lehet, hogy szólni kéne dr. Fürjes Balázs Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkárnak is, változtasson ennek a szép funkciójának a nevén. Legyen, mondjuk, Karácsony Gergelyt számláló államtitkár. Csak úgy magánszorgalomból. Miután a kormánypárti Magyar Nemzetben nagyon megfontolandó és hasznos dolgot mondott. Ahogyan egyre többször bukik ki a Fidesz agyasai között korszakos megállapítás – főleg, ha az ellenzékről van szó. Nem kímélve őket. Nem csípik a másként gondolkodókat, de a szemüket rohadtul csípi az, hogy egyáltalán léteznek ilyen elvetemült polgárai a hazának. Az újságban nyilván a sajátjaihoz szólt a Fürjes, sok szót nem érdemes rá fecsérelni. Ő is az utolsó véréig vagy mi a francig a szívén viseli a főváros sorsát.

És fogom is, Budapest szerelmeseként, utolsó leheletemig! Javíthatatlanul hiszek a párbeszéd, az együttműködés, az értelmes viták erejében.

Értelem, yes. Most ezzel nem nagyon foglalkoznék, hiszen úgy megsértődtek, hogy elvesztették Budapestet, hogy most még jobban taktikáznak, vadulnak. Persze, úgy, mint a Fürjes: az egyik kezében az arany tojás, a másikban egy jó nagy bunkósbot. Azt meg tudjuk, hogy az aranyat tojó tyúkhoz ragaszkodnak – mindhalálig meg a bankszámlájukig. Közben sunyin odacsapnak. De most arra hívnám fel a figyelmet, hogy egy ilyen melldöngető interjúból mi is bír kiderülni. Nagy újdonság! Amikor a kérdező felvetette, hogy Karácsony szerint a kormány hatásköröket von el a Budapesti Fejlesztési Központ felállításával, dr. Fürjes úgy csapott le, mint a nyári villám.

Ez egy a választások óta közzétett főpolgármesteri Facebook-bejegyzésekből. Van belőlük néhány, tegnapig pontosan 253. Mondják: amiből sok van, az keveset ér.

Tessék! Dr. Fürjes Balázs állami alkalmazott, államtitkári rangban, Karácsony-posztokat számol. Máris felmerül a kérdés: Soros-ügynök lenne talán? Mármint a Fürjes? Az nem jó feltételezés, mert akkor Orbán úgy vágná ki maguk közül, mint a sicc. Rendelésre teszi a számolgatást? Jesz! Ez a hihetőbb. Vagy ez a muki egy szellemtelen szellem a múltból.

Állítólag Mátyás király álruhában járta az országot – egyes történészek szerint ez nem igaz, csak legenda -, beszélgetni az ő népével az ország dolgairól meg az ő terveiről, ‘oszt közben igazságokat osztani. Én az egyes történészeknek hiszek, mert egy király, pláne önjelölt király azzal foglalkozik, hogy megteremtse az ő hatalmát, birodalmát, körbevegye magát hű és pénzért alkalmi urakkal. Tesz az ő népére – se valójában, se álruhában nem érdekli. Sőt még azt is teljesen biztosan tudom, hogy nem a kódexein keresztül tartott királyi konzultációkat a jobbágyaival. Cseszheti Mátyás, hogy nem ismerhette a Facebookot, az Internetet mint az űrkorszak áldásos kommunikációs lehetőségét.

Fürjes Balázs, a Karácsony Gergelyt kukkoló államtitkár

Így aztán könnyű dolga van Fürjes főpolgármesteri kukkolónak. Még undorító is, hátméghogy be is vallja középkori agyával – amiből sok van, az keveset ér. Ő mondta. Karácsony Gerely nem Mátyás király. A főpolgármester ellenzéki összefogással taszajtotta le a trónról Tarlóst. Az a legnagyobb bűne, hogy nem az Orbán uralkodó lábát mossa – ez a legeslegnagyobb erénye is. Elképzelem Fürjest, amikor körmét rágva olvassa a posztokat, hát még a hozzászólásokat! Nem szokott ő sem ahhoz hozzá, hogy Budapest fölött modernebb, európai, demokratikus szelek fújnak. Ez még akkor is igaz, ha a NER-pajtások ebben vihart, orkánt látnak, ahogyan szokták – a hazaáruló ellenség miatt.

Számoljon csak az államtitkár, ha nincs jobb dolga. Így lesz szerencsétlen egyre szánalmasan röhejesebb. Lehet milliárdokért konzultációs firkálmányokat küldeni az embereknek; lehet egy kivételezett helyzetben levő helyettes államtitkárnak hinteni a lózungot a nagy találkozókról a fiatalokkal. Miközben ők kommunikálhatnak a Karácsony Gergellyel is. És minden esély megvan arra, hogy a főpolgármester komolyan veszi a Facebook népe hasznosítható véleményét. Őket is. Tudja-e a Fürjes, hogy a gyors és korrekt tájékoztatás, az azonnali reakciók, ezerszer többet érnek, mint az ő emberiszonyatuk, hazug beszédük, seggnyaló sajtójuk?

A fiatalok pláne nem akarnak semmilyen királyi trükköt. Az övék a jövő – Karácsonnyal is. Aki se nem uralkodó, se nem Mátyás. Így van reményünk, amíg a hatalom elvesztésétől való félelmükben Fürjesek görcsbe rándulva bámulják a közösségi oldalakat.

Az önök véleménye

„….a picike spórolt pénze a papánál, Ráhel lányánál, Pisti vejénél van megőrzés céljából.” A nagyobbik része meg Lőrincnél. Meg a többi strómannál. Meg még itt-ott a világban, a közismerten diszkrét pénzmosó bankokban. (spermahajder)

Ha már én magamtól nem vittem semmire, legalább egy olyan társam akadhatott volna, aki megosztja velem a találmányát! Merthogy Rogán nem talált fel semmit, az hót’ biztos! Viszont a neve sokat ért, kaptak is a találmányukra 256 milliót az EU-tól! Azóta meg ömlik a pénz a számlájukra, mint látjuk, egyre növekvő sugárban! (Toleráns)

Orbán elszegényedett? Récsölnek ezután munkából kell megélnie?
Jézusmáriaszentjózsef. (Judit)

Azt üzente haza, hogy az EU-n kívül is van élet, de remélem halkan és magyarul mondta, hogy más ne hallja, csak a hívek. (Dupla)

Ez az 1 milliárd euró az, amit elloptak a politikusaink. Ha ennyi hibádzik, akkor mivel az EU jóindulatuan szokott számolni, akkor ez még több is lehet. Tehát megint mi tömtük ki a zsebüket ebből a pénzből is, meg az adónkból és az ÁFA-.ból is (Transzporter)

Így írtunk mi

Kocsmai bölcsesség

Mert a gonoszok mindig megbűnhődnek

De ez most egy egész ország rohadt gondja

Vagyonnyilatkozatom

Ismét mi álljuk a számlát

Nyilván bíróság előtt is tudná bizonyítani

És mégis megtették

Holdfény

A háborús narratíváról

A kirakatdemokrácia legcinikusabb napja

A nap kommentje:

Sok ország van kívül az Európai Unión, a teljes Ázsia, Amerika, Afrika, Ausztrália. Mekkora bölcsesség már, hogy van élet az Unión kívül. És tényleg. Viszont akkor miért akarja a csuti rém a szerb és a macedón haverokat mielőbb felvetetni az Unióba, ha már kívül minden tágasabb és madárfüttyösebb? Csak nem rosszat akar nekik? (agador)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.