Április 30,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Kiforgatás

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,582,500 forint, még hiányzik 417,500 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Árnyékra vetődött a komplett ellenzéki sajtó, ez a csurka fogta Csuka Tamás nevű egyházi tekintély méltatlankodva állítja: teljesen kiforgatták a szavait”. Merthogy ő biztos sosem állított olyat, hogy a migránscsempészettel, ártó eszmék export-importjával is alaposan gyanúsítható Helsinki Bizottság csótányokat csempészett volna a váci fegyházba, méghozzá gyufásdobozban. Már eleve ott kezdődik a tévedés, hogy a gyufát nem ő húzta ki, mi több, nem is ő találta fel, hanem Irinyi János magyar vegyész, aki nem mellesleg a nemesi származású irinyi Irinyi család sarja, találmánya pediglen zajtalan és robbanásmentes azóta is. Az pedig teljesen köztudott, hogy Helsinki Svédországban van, hiába állítják egyesek, hogy Finnország fővárosa. 

A nyugalmazott református püspök az indexre tett Indexnek telefonon kifejtette: az MTI-ben megjelent tudósítás hamis szivárványszínben állította be az általa mondottakat, amikor azt tudatta a nagyvilággal: ő, személyében, „felháborítónak nevezte a váci fegyházban általa személyesen megtapasztalt, civil szervezetek által kifejtett lejárató tevékenységet. Példaként említette a Helsinki Bizottság akcióját, amikor gyufásdobozokban csótányokat csempésztek a fogvatartottaknak, hogy ezzel bizonyíthassák a felhergelt rabok a cellák embertelen viszonyait.” Mondott ugyan valami hasonlót, de nem pontosan ezt. Egyrészt ő valójában az A. E. Bizottságról (Albert Einstein Tánczenekara) beszélt, a 80-as évek underground rockzenekaráról, másrészt bolhacsempészetről, amire azért volt szükség, hogy legyen a raboknak alapanyaguk amiből elefántot csinálhassanak. Csak hát ez a rosszcsont MTI folyvást elferdíti a tényeket, mindent rosszul kommunikál. Valaki már elnáspágolhatná őket!

Hitetlenkedő Tamás, a – bíróságok által alkotmányellenes működés miatt feloszlatott – Magyar Gárdát felavató váci püspök szerint a Kismaroson, a málenkij robot áldozataira megemlékező összejövetelen általa el nem mondottak szorosan összefüggenek a ruszkik által elhurcolt 130 898 magyar ember emberfeletti szenvedéseivel valamint a gyöngyöspatai szegregráciákkal. A Gulág is istenigazából egy avantgárd, egzisztencialista elemeket sem nélkülöző börtön volt, elvégre. Az istentisztelet és a BV-s poloskainvázió is szorosan összefüggnek a globalizáció malmában őrlődő világban, amelyben semmi sem történik ok és összefüggés nélkül – még egy összefüggéstelen prédikáció sem. A váci fegyházban a liberális rabok és a fegyelmezetlen körülmények játszottak össze a kormány és annak büntetésvégrehajtó intézményeinek lejáratására. A telepített poloskák számának a növelése az ÁVH (Alkotmányvédelm Hivatal) népféltő munkatátársainak amúgy is kiemelt országos célfeladata. Az, hogy a magyar börtönök falai gumiból vannak és a létszám növekedésével automatikusan kitágulnak, a már közismert rogáneffektusnak tudható be. A fizika és Orbán (szenteltessék meg az Ő neve!) törvényeivel nem érdemes vitatkozni! Gyöngyöspatán meg minek kellett az ő személyes jóbarátját, a garázda iskolaigazgatót leváltani?!… Ő csak a legkeresztényibb nevelési elveket érvényesítette, amikor falra kente azt a 11 éves kiscsávót! Jól tette, a vásott kölök minek vetett cigánykereket , mikor keresztet is vethetett volna?!… Ki mit vet, úgy arat!

Miközben meglovasította a fél országot, a katedrákat, szószékeket, bírói pulpitusokat és más hasonló köztiszteletben álló alkalmatosságokat mind kisajátította a hatalom. Tilos kifordítás nélkül mosni papi stólát, ítélkezői talárt, lopott pénzt – különben megruházzák a renitenst. A napi politika szolgálatába állított nagytiszteletű méltóságok manapság még csak verbálisan keltik a zavart, de a jövő vérbírói, a haladás kunpáterei már közöttünk élnek. Persze, az ő régvolt ítéleteiket, igehirdetéseiket, tetteiket is csak félreértette, kifordította a rakoncátlan utókor. A szellős Dunaparton sokan elhagyták a cipőjüket – merthogy mezítláb a séta is könnyebb! Csak a szenvedéseiktől akarta megszabadítani a Maros utcai zsidó kórház büdös zsidajait a nyilas Kun András, amikor áhítattal kiadta a kvízparancsot: „– Krisztus szent nevében, lőjetek!” Kínzott, rabolt, gyilkolt (egyházi reverendában, pisztolytáskával az övén, a Jóisten szent nevében) – fordították ki cselekedeteit a rosszakarói, majd fölakasztották. ”Habent sua fata libelli et balli”. Nem fordítom, biztos valami balliberál is métely. Vagy ballisztikus blaszfémia.

„Kifordítom, befordítom, mégis bunda a bunda.” Ha nincs gallérja, ha megázik is – ihaj bunda, tyuhaj bunda!… 2015 óta 100 milliárdot kóstált a nemzeti unda-bunda, a nem vagyoni károkat és a „nemzeti konzultációkat” nem számítva. A tyúkszem-, szemölcs- szemhéjkifordítás, a szemforgatás grátisz volt.

Inside out (kifordítva) élünk. Mások szerint upside down (fejjel lefelé). „Oximoron-e az anarchoszindikalizmus?” – tette fel a kardinális kérdést Bácskai János ex-polgármester a ferencvárosi képviselőtestület ülésén. Felvetése azóta is gyötör. Nem tudom eldönteni: egy tenyér ha csattan, sérti-é a ciklikus hatványfokozatosságon alapuló komparatív környezetbarát köpönyegforgatási nemzetikonform formatervezésmegnyilvánulás definitivitását vagy semjénzsolt? 

Pandula Dezső

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.