Április 30,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Lehet, Orbánt valamilyen rejtélyes erő bénítja le

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,578,300 forint, még hiányzik 421,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek.

Nem állunk jól a pofátlansági rangadókon. Már csak ezért sem, mert általában minden kapcsolatban, játszmában a pofátlanságot Orbánék képviselik. Itthon és Brüsszelben is. Tényleg nagyon nehéz jelzőket találni arra, hogy a kakukk közpénzlopó Fidesz-Kossuth rádióban belemondják a fülünkbe, hogy a Soros György kérte a Német Külpolitikai Társaság elnökének közbenjárását Angela Merkelnél azért, hogy ne a magyar jelölt, Várhelyi Olivér kapja meg az Európai Bizottságban a bővítési és szomszédságpolitikai biztosi posztot. Bennem rögtön felmerült – amikor sejtelmesen nemzetbiztonsági forrásokra hivatkoztak -, hogy ezek megint sundám-bundámoznak. Lassan már az időjárás-jelentésen kívül nem hallani mást, mint migránsozást, Európa szidalmazását – közhírként. Persze, mondták, Soros nem járt sikerrel, nem tudta megfúrni az évtized legnagyobb diplomáciai sikerét. (Ezt meg Orbán mondta szerényen)

Megint három dolog lehetséges: vagy kételkedik a jó magyar, vagy egyáltalán nem hisz a hírnek, vagy bólogat elégedetten, hogy már megint az átkozott Soros, minden magyarországi szörnyűség okozója. Meg sátán is. Az Index megkérdezte a külpolitikai tanácsadó intézetet a csókos hírkakukkok állításáról. A válasz: nem igaz. A hazugságot a Német Külpolitikai Társaság egyebekben nem kívánta kommentálni.

És akkor most ott tartunk, hogy van két állítás, de ismerve a belföldi és Orbán-féle sajtót, inkább hiszek a nem igaznak. Hiszen ezek a sajtóorgánumok abból élnek jól, hogy becsapják a magyar embereket, mindent elkövetnek a hamis tájékoztatásért. Galád módon nyomják a jobb sorsra és objektivitásra érdemes médiáikban a valótlanságokat. Szemrebbenés nélkül, mintha a hang és a szó nem jutna el a címzetthez, mintha nem működnének – igaz, még most is kevesen – a tisztességes tájékoztatásnak szakemberei. Akkor ez a meccs úgy áll:

  • Soros György-Orbán Viktor: 1-0
  • Fidesz-sajtó-Igazság: 0-1

A gátlástalanul pofátlan rangadókban Kovács mester is nagy vesztes. Ő éppen a The Washington Posttal kekeckedett: hivatali honlapjára feltett bejegyzésben tette közzé Kovács Zoltán, a kormány nemzetközi kommunikációért felelős államtitkára azt az írását, amelyet válaszként küldött a The Washington Postnak egy Magyarországot bíráló cikkére, de amelyet az MTI szerint (az MTI szerint…) az amerikai napilap nem volt hajlandó közölni.

Kovács Zoltán felidézi, hogy a berlini fal leomlásának 30. évfordulójára született WP-cikk szerzője érzelgős hangon fanyalgott azon, hogy a fal leomlása feletti öröm naivitás volt, mivel az 1930-as évek politikája még mindig dívik Kelet-Európában. A szerző antiszemitizmussal, irredentizmussal, Horthy Miklós kormányzó rehabilitációjával, autoriter politikai rendszer lopakodó kialakításával, illiberalizmussal vádolta Magyarországot.

Így szépen sorban, és igazan. Hogy mennyit tudnánk mesélni az amerikai lapnak arról, hogy fordította át/ki/meg/összevissza a megálmodott, a nagyon várt demokráciát, szabadságot Orbán magának, diktatórikus rendszerének. Visszautasított válaszcikkében az államtitkár azt írja, hogy Magyarországot gyakran tisztességtelen bírálatok érik, pedig

Orbán Viktor miniszterelnök Magyarországot a jólét felé emeli olyan gazdaságot teremtve, amelyben, aki akar, dolgozhat tisztességes bérért – hangsúlyozza Kovács.

Az eredmények ismertetésében arra is kitér, hogy emelkedett a házasságkötések száma, csökkent a válásoké és az abortuszoké, ami szerinte nem annak a jele, hogy a nép autokráciában érzi magát, hanem a derűlátásé és bizalomé. Kovács Zoltán az antiszemita vádra azt írta, hogy Magyarországon a zsidó közösség olyan biztonságban él, amelyről csak álmodozhatnak berlini vagy párizsi testvéreik. Cikkét azzal zárja, hogy Magyarországnak és a környező régiónak számos jó oka van ünnepelni a berlini fal leomlását.

Orbán Viktor védnöksége alatt rombolja a demokráciát Kovács Zoltán

Kovács fényezi Orbán és a maga lakkcipőjét, de hiába, az már olyan repedezett, hogy minden szutyok megáll benne. Amúgy Kovácsnak nem sok köze van a berlini fal leomlásához, de ahhoz igen, hogy az azóta felnőtt nemzedéket hathatós segítségévél lökték/löknék vissza a sokat átkozott Rákosi és Kádár időkbe – Orbán védnöksége alatt. Harmincévesek a rendszerváltás idején született fiatalok. Mi azt hittük, hogy ezek az emberkék már csak a mama meg nagypapa meséiből hallanak egypártrendszerű, szabadságtól eltiltott, önkényurak idegbajos karmában élő magyar emberekről.

Na vajon, miért nem hiszik el, hogy Orbánisztán nem az ő földjük? Azért nem, mert egy újkori úri banda tolat vissza egy olyan rohadt világba, ahol csak a hatalom, a pénz, a kiváltáság jelenti a jövőt. …és ezek a fiatalok elhagyják az országot, mert nem akarják, hogy ráomoljon az életükre az Orbán mocskos tégláiból épített fal. Kovácsnak pedig ebben igen nagy szerep jutott. Így aztán az újabb rangadó állása:

  • The Washington Post – Fidesz: 1-0

Egy rejtélyes erő lezárja az európai politikusok száját, és megbénítja a karjait, Európában a keresztényüldözés csak emberi jogi kérdés lehet. Akik a keresztényüldözést csak humanitárius problémaként kezelik, azok nem beszélnek arról, ami a legfontosabb. Nemcsak emberek és közösségek, hanem egy egész kultúra áll szervezett támadás alatt, ez pedig a mi kultúránk és civilizációnk, nemcsak Afrikában, de Európában is.

Ezt pedig a Magyar Isten mondta a második alkalommal megrendezett budapesti, keresztényüldözésről és üldözött keresztényekről szóló nemzetközi konferencián. A kormányfő szerint az európai keresztények nagy bajban vannak, a helyzeten az segíthet, ha visszatalálnak a gyökereikhez. Aztán még kikérte magának a politikai korrektséget(?) és a gúnyolódást: „A támadás formái változatosak: „népességcsere, bevándorlás, kigúnyolás, a politikai korrektség szájkosara.”

Orbán Viktort és hites keresztény maffiáját Polt Péternek kellene végre üldözni

Azért tegyük hozzá ezen magvas isteni gondolatokhoz, nem valami rejtélyes erő (mi lehet az, kérdezném, tisztelettel) bénít; és nem is az európai politikusokat. Vagy mégis? Orbán Viktor gondolkodása és tettei estek át az évek során bénuláson. Annyira lebénult szegény, hogy már egyik fele sem bírja a demokrácia terhét. Az a helyzet, hogy a csuhás Orbánt és hites keresztény maffiáját kellene végre üldözni, elüldözni. Mondjuk, már csak azért is, mert megtagadták a Tízparancsolatot: ne lopj; ne paráználkodj, és mások tulajdonát ne kívánd; hátméghogy ne hazudj, és mások becsületében kárt ne tégy. Csak hát sajnos, Polt Péter sem ismeri a bibliai tanokat, így egészen rejtélyes erő fogja be közjogi méltósága fideszes pénzlesőjét.

Orbán legalább ezzel a hablattyal segített megfejteni Erdogan budapesti látogatását: megegyeztek abban, hogy ők ketten a világ leghumánusabb országvezetői, csak valami titokzatos szar kényszeríti a törököt arra, hogy a kurdokat le/meggyilkolja – az üldözött keresztények meg a keresztény templomok lerombolása ellenében. Orbán pofátlan, kegyetlen rangadója ezúttal döntetlenre áll. Galád módra ki- és megegyeztek.

  • Recep Tayyip Erdogán ISZLAMISTA politikus, Törökország miniszterelnöke-Orbán Viktor REFORMÁTUS politikus, Magyarország miniszterelnöke: 1-1

Az önök véleménye

Klímaváltozás . Komolyan kellene venni ! Egész Itáliában súlyos gondok vannak, és azért csak ezt említem , mert ez van közel a hazámhoz. És igen, veszélyben van a populáció , a turizmus, és százezernyi munkahely ..a Kárpát medence se nyújt védelmet mindenre..:( (Krisztina)

A vallás üldözése sem létezett. Volt hittan, ha akart valaki járni, a párttitkárok meg a magasabb rangúak is megoldották, elmentek falura, ahol nem ismerték őket és megkereszteltették a gyereket. Ha akartak, akkor vidéken csinálták az egyházi esküvőt is. (Transzporter)

Nálunk annyi volt, hogy aki egyetemre akart menni, annak legalább papíron KISZ-tagnak kellett lenni. Templomba ugyanúgy jártak a HÍVŐK, mint azelőtt. A magamutogató műanyagkeresztényeket is rendszerváltás hozta magával. (Madárlátta)

Milyen keresztény már az, aki csak a keresztényeknek segít? Utoljára ilyesmit Jehova tanúitól hallottam akik váltig állították, hogy ők csak Jehova tanúiért imádkoznak. Ez konkrétan Jézus megcsúfolása. (Tiroli)

Így írtunk mi

A kormányban is megjelentek az üldözött keresztények

Fekete-tengeri román földgáz: Illúziók nélkül

Hazudni ma már nemzeti érték?

És akkor itt jön az, hogy mi a f** ez?

A Honfoglalás 2000 feltételei

Hagyományos családmodell

Iskolaérettség: elfogadhatatlan a kormány rendelkezése, online tiltakozás indul

Együgyű dal a feleségről

Nem hazug, csak nem igaz

Ez csak rosszabb lesz

A nap kommentje:

Ez a Szijjártó, miközben mintha mindenhol ott lenne, valójában semmi érdemleges nyomot nem hagy maga után, ülhetne inkább egy helyben, a hiánya nem okozna veszteséget. Valószínűleg meg van győződve róla, hogy nagyon sokat dolgozik, holott csak olyan, mint a rossz mosópor, csak habzik, de eredménye az nincs. (Melinda)

Nemrég jelent Koncz Zsuzsa Így volt szép című dupla cd-válogatása 39 jól ismert dallal. A lemezen van még egy dal, egy kiadatlan felvétel a hetvenes évek közepéről: Bródy János Weöres Sándor Majomország című versét zenésítette meg. Részletek.

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.