Április 30,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Temetési pénz gyógyításra

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,578,300 forint, még hiányzik 421,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek.

Hol van a pénz? Milyen féreg jellemű embereknek kell lennie azoknak, akik meglopnak egy beteg kislányt? A történet ismerős: milliókat gyűjtöttek a beteg kislánynak, mégsem utal Zoé családjának az alapítvány – állítja a gyerek édesapja. A ritka csontdaganatban szenvedő Zoénak egy nyírbélteki alapítvány indított gyűjtést korábban, de onnan még egy fillérhez sem jutott hozzá a család – mutatta be az RTL Klub Híradója. Az apa szerint hiába igazolja számlákkal a költéseket, az alapítvány visszautasítja. Az alapító szerint mindenről a kuratórium dönt, de azt most éppen átszervezik.

Éppen! Miről dönt a kuratórium, csessze meg, a pénz a kislányé. Egészen egyértelmű. Ha megvan még, és nem kupálták ki magukat az alapítvány létrehozói. Működési meg minden szar költségekre, csak éppen a betegnek nem jut belőle. Milyen alapítvány? Név szerint. A kuratórium tagjai. Név szerint. Tessék nem sumákolni, mert pontosan a kislány gyógyítására hozták létre az alapítványt, akkor tessék vele elszámolni, ha nem, akkor ez bűncselekmény, minimum sikkasztás. Nem?

Duplán rohadt ez az egész ügy, hiszen nagyon sok civil ember segít idős, beteg felnőtteket és gyerekeket, egészen addig, amíg működik a bizalom. Éppen ezért az ilyen csaló, kamu alapítványokra azonnal le kell csapni. Ezzel együtt azt mondom, nincs az az alapítvány, amelyik tőlem egy rohadt vasat is kap. Pontosan ezért. Megoldható másképpen is a támogatás. Hány meg hány embernek tűnt már el a pénze, illetve gazdagodtak meg alapítványi elnökök, tagok; hivatkoztak telefon, posta költségekre. Ugyan, ebben az országban következmények nélkül is lehet aljas módon kihasználni embereket. Beteg gyerekeket! Pedig aranyat és főleg életet ér számtalan esetben az összefogás, a segítség. Tisztelet érte. Nagyon sokszor az  állami egészségügy helyett/mellett is, hiszen tudjuk jól, az európai színvonalú magyar gyógyító munka még az alapellátásra sem képes.

Orbánék képtelenek megbirkózni, és nem is akarnak, a vajúdó magyar egészségüggyel. Ehhez állami milliárdok kellenének, de máshová megy el a pénz. És azt nagyon jól tudjuk, hogy a közpénzből meggazdagodó Mészárosok, Tiborczok nem kórházakat, nem rendelőket építenek, hanem olyan luxus beruházások kegyeltjei ők, amelyekből a magyar embereknek nem jut semmi. Az a nagyon nagy baj, ha belehalunk sem vagyunk képesek kiállni gyermekeinkért, jogainkért. A szaftos életbe már! Orbánban sokkal erősebb a hatalom féltése, mint nekiállni – így is késő – egy teljesen átfogó egészségügyi reformnak. Ideje lenne végre a hatalmi spekulációknak véget vetni, és a saját pénzünkből meggyógyítani ezt az országot: kisfiúkat, kislányokat, apukákat, anyukákat, nagymamákat, nagypapákat. Az állami kiskirályokat és a francos alkalmi gazemberekből álló alapítványokat pedig bíróság elé kell állítani. Csak mi szolgalelkű birka magyarok nem vagyunk képesek magunkért ordítani az utcán, sehol.

Szakmailag nem nagyon tudom megítélni például a Gyurcsány-kormány bevezette vizitdíjat. Annyit tudok, ha egy rendszerbe pénz áramlik, akkor pénz áramlik visszafelé is. De nem, a háromszáz forintos vizitdíj egészen a népszavazásig verte ki a magyar emberekben a biztosítékot: nyolcvan százalék szavazott az eltörlésére. Az egészségügyi miniszter is belebukott, és az MSZP- SZDSZ koalíció politikai szálai is elszakadtak.

Itt van nekünk most a Fidesz-KDNP uralkodó tandem. Eljátszottam a gondolattal, működhetne ma a vizitdíj? Nem, de ennek kimondottan örülök, mert ez a kormány bebizonyította, hogy nem az emberekért, hanem ellenük tesz – tüntet el közpénzeket. Vajon mi lenne a vizitdíj sorsa? Orbán még külön tárcát sem szánt az egészségügynek. A csúcsminiszter Kásler kinevezése pedig olyan bohózat, amelyiknek síró vesztese az ember. Pontosan az minősíti legjobban az országot, amit Orbán tudomásul vételével egy őrült ősmagyarkodó, Bibliával gyógyítani akaró Kásler művel.

Azért olyan hosszú évek, évtizedek óta nem fordult elő, hogy például a nyári hónapokban szakrendelők zártak be hetekre, hogy települések vannak háziorvosi ellátás nélkül. Hiába épül – ha épül – korszerű kórházi osztály, ha abban egyetlen orvos látja el a betegeket. Az, hogy Orbán Viktor miniszterelnökként mekkora tévedés, arra pontosan az egészségügy és oktatásügy az élő példa. Ezt most számokban is összegezte elemzésében – a KSH adatokat felhasználva – a Válasz Online.

„Először esett be a GDP 7 százaléka alá az egészségügyre fordított kiadás. A 6,9 százalékból is mindössze 4,8 százalékot áll az állam, a többit a betegek fizetik. Fekvőbetegként 10 forintból egyet, járóbetegként négyet, a patikákban pedig hatot a biztosítottak állnak – legtöbbször készpénzben. A kórházi ellátásban továbbra is döntő fölényben van a közfinanszírozás, ám először került tíz százalék fölé a fizetős egészségügy, vagyis a műtétekért zsebből vagy önkéntes pénztáron keresztül kifizetett összeg. A járóbeteg-ellátásban ugyanez az arány 43 százalék. Az ötéves mélypont (vagy más nézőpontból a csúcspont) 2014-ben volt, akkor a magánkiadások aránya elérte a 47 százalékot: csaknem fele-fele arányban osztozott az állam és a beteg a kiadásokon. Azóta valamelyest erősödött a közfinanszírozás. Mindez azért meglepő, mert 2017-re a magánszektor vezető szereplői 20 százalék feletti mértékben tudták növelni a bevételeiket, várható volt, hogy a fizetős egészségügy egésze is bővül, de aztán nem így lett. A KSH-adat ismeretében valószínűsíthető, hogy a nagyok a kicsik kárára nőttek.”

Ennek a hatalomnak nem érdeke beruházni az egészségügybe, ami hosszú távon megtérülne. Nem, ezek a pillanatnyi és gyors költést választották – magukra. Nem érdekük, hogy több egészséges ember legyen, akik többet dolgoznának. Persze, az uraknak nincs gondjuk az egészségüggyel, megkülönböztetett ellátást kapnak. Fizetni is tudnak érte. Az sem érdekes, hogy négymillió ember a létminimum alatt él, további milliók magánellátást nem tudnak megfizetni.

Akkor pontosan ott tartunk: aki mégsem a Tízparancsolattal akarja kezeltetni magát, és nem akar idő előtt fejfára költeni, az mégis csak kinyitja a bukszáját: amire futja, futja. Főleg faluhelyen szokás vagy hagyomány, nem tudom, hogy az idős emberek félreteszik a temetésükre a pénzt, ne okozzon anyagi gondot a – ma már aranyáron futó temetés – hozzátartozóknak. Működött ez az „öngondoskodás”, de éppen a közelmúltban mesélte ismerősöm: – A lányom nagyon beteg, hetek óta orvostól orvosig jár. Mindent megteszek azért, hogy meggyógyuljon, mert tudod, ma a tisztességes ellátás a maszek rendelőkben kezdődik, és az zsebre megy: orvosnak, gyógyszerre, utazásra, élelemre. Nem bánom, fizetek, csak rendben legyen. Hozzányúltam a temetési pénzemhez is. Élni akarunk még, belehalni ebbe ráérünk. Érted?

Én értem, de ez kevés.

Az önök véleménye

,,Van még dolgunk Európáig.” Főleg, hogy ellenkező irányba dübörgünk. (Old Sátorhand)

Gondolatkísérlet: Vajon mi történne, ha az idős, ellátásra szoruló nyugdíjasok kikérnék az EU-s ellátáshoz szükséges papírokat, és – akár hozzátartozói segítséggel – pl.: Ausztriában mennének orvoshoz (mondván ott lettek rosszul, utazni pedig állapotuk miatt képtelenek)? Mi lenne, ha ez tömeges lenne? Vajon hazaárulóknak lennének kikiáltva? Vagy ügyeskedőknek, akik a TB-t akarják megfejni? Gondolom semmi esetre sem olyan embernek, akik jó életminőséget, egészséget szeretnének hátralevő napjaikra. 🙁 (KrkL)

Durvul a kampány , és még csak az első napon vannak túl .. az utolsóig jobb bele se gondolni mi mindent vetnek be…:( (Krisztina)

Erdogan látogatása…ICLN…Németh rezsőr szandálja, Leonardo Da Vinchi festményeit megszégyenítő fotó…itt már kommentelni sem kell. Minden magáért beszél. (anima)

Lehet, hogy szerencséje lesz a röptérről bevezető útnak és feújtják, kiszélesítik? Hiába, itt mindig a kéményen dolgozó kisember számít,ő az első. Meg Putyin. Utána Erdogan, Alijev, Nurszultán Nazarbajev. (agador)

Így írtunk mi

Innen lendülünk neki a fényes szép jövőnek

Visszacsorgatnak egy keveset az adófizetőktől ellopott pénzből

Csak arra nincs igényünk, hogy szembenézzünk azzal, micsoda mocsokban élünk

Mondtam neked, hogy egyszer majd én is kérek tőled valamit

Akinek közel tíz év törvényesített lopás után az az egyedüli üzenete, hogy ne Gyurcsány legyen

Bollywood hamarosan Magyarországon is?

Ezzel szemben a valóság

Anyu, odaérünk időben, hogy finomat ehessünk?

Háborog a sír

Szent Jobbot minden magyarnak!

A gyáva teljhatalom pitiánerségének nincsenek határai

A nap kommentje:

Ha tőlem ellopnak 100 forintot, akkor én áldozat vagyok. Ha ebből a tolvaj visszaad nekem 1 forintot, még nem kell hálásnak lenni. De ha ezt az 1 forintot még valamilyen ellenszolgáltatással meg is köszönöm, akkor ezzel a bűnt támogatom, és legközelebb majd 200 forintot lopnak tőlem. Tanulság: tisztességes ember tolajra nem szavaz! (Zoltán)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.