Június 17,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Az önkormányzati szavazatszámlálás az egyházi törvények szerint történik

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,749,432 forint, még hiányzik 1,250,568 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

[email protected]

Tárgy: hívőüldözés

Mikes Mirtill: E-mail Rodostóba

Ne induljon útnak. Hívő embernek egyre cikibb a Sátán tömjénfüstbe burkolt nyomulása. Akkora most erre a tömjénfüst, hogy utat tévesztene kend ebben a homályban. De ez még a kisebbik baj. Hanem. Ismeri a mondást: „kismértékben gyógyszer, nagymértékben méreg”. Na, ez a tömjénre halmozottan igaz. Csillapítja az ízületi fájdalmakat, viszont benzont, butadiént és benzpirént tartalmaz, amik rákkeltőek egyenként is, hát még így csoportos elkövetőként, fideszül mondva: simonkázva kerülnek a magyar légtérbe. 

Aktuális híradásom mondhatni kétélű; ami nekem örömhír egyrészt, az másrészt maga a BÁNAT. Jól látja, csupa nagybetű, mert nagy bánat. Szolgálatba kell állítanom az értelemvédő bioradarernyőt, vagyis a nagyit és a tatát. Ez nekem jó végkimenetelű szok lenni, ahogy tapasztaltam, nekik meg nagyon remélem, elviselhető (nem mindig vagyok tökéletes, de ez maradjon köztünk). Mégis alapvetően király velük, mert semmi egrecír, ja meg nem nyomnak agyon az okosságukkal, sőt néha a tata úgy tesz, mintha én azt tudnám, amiről fogalmam sincs, csak most nem jut eszembe, és ez olyan vicces.

Ami bűn rossz, hogy kezdődik az iskola és ezerrel nyomatják ezt a labancos hittérítést. Na, most mondja meg kend. Milyen keresztény lesz abból a gyerekből, akinek a nyári szünet után, bemelegítés (és pisilés) nélkül egyhuzamban, mozdulatlanul három órát kell ülni tanévnyitó címén a templomban és bámulni azt az öntömjénező orgiát, amit ezek csapatnak (ezt a bátyám mondta nem én, ha véletlenül mószerolni akarna kend az anyunál).

És ezt a tömjénezést most meg fullba nyomatják az udvari szolgálatra felbérelt magyarkodó betelepített svábok, meg tótok, a magyarként szájtépő Ceausescu ügynökökről nem is beszélve. Na meg a plecsnis regösök. Prózában, mert berekedtek. Látta kend a parlamenten a vörös zászlókat? Kiegyenesítették rajtuk a horogkereszteket, így aztán a rosszul látó Merkel néni nem is vette észre, hogy ezt is a náciktól koppintották, nem csak a fajelméletet.

Amúgy meg ideje is volt már tömjénnel fertőtleníteni az agymosodát, mert a mézesmadzag tömeges alkalmazása egy ilyen nyitott gazdaság esetében, mint a magyar, kivitelezhetetlen. Tudniillik amit nem visznek ki az országot uraló multik, azon már most veszekednek a helytartó kegyencei. Ennyi édesszájút az erősen megcsappant magyar méhecske állomány képtelen mézzel ellátni, madzagot meg már egyáltalán nem gyárt a magyar ipar. A nyugati, demokratikus madzagot elvágták, a keleti nyitás meg veszteséggel becsukódott madzag nélkül. És az sem kétséges ma már, hogy a mi pénzünkért cserébe kinek fütyül a Kis Rigó.

És ne gondolja, hogy az én bajom, az csak az én bajom! A múltunkkal a jövőnket lopják. A „könyvbolond” Géza bá’(képzelje, az új könyv olvasását azzal kezdi, hogy megszagolja, de már rég nem szagolt új könyvet, mert nem telik rá neki se) szóval a Géza bácsi szerint a Széchenyi Könyvtár és az oktatás, kiemelten a felnőttoktatás elpusztítása rettenetes bűntény. A „miért is?” nekem hosszú, de elolvashatja, ha érdekli kendet, a Két megosztás című cikkben a kirúgott könyvtáros leírja a Géza bá’ szerint ezt az egész mizériát. 

A Géza bácsitól tudom azt is, hogy mi a különbség a politikai és a szakmai döntés között. Az szakmai döntés, hogy a mestergerenda a statikai számításoknak megfelelő méretű legyen, a politikai, hogy legalább az „alkotmányos költség” választás előtt átadásra kerüljön, az nem baj, ha fél méterrel rövidebb a kelleténél az a fránya gerenda. A pótköltségvetéstől megnő!

Hanem az újdonságokat írnám már. Legalább kettőt, mert menni kell a boltba, az iskolai felszerelésekért. Az nem újdonság, hogy minden drágább, mint tavaly, úgyhogy ezt nem is említem. Viszont kapaszkodjon: A kufárok kezdik kiűzni a híveket a templomból! Úgy ám! A Géza bácsi például, akit említettem az előbb, csudára istenes volt. Nem csak vasárnap, meg a sátoros ünnepeken ment a templomba, hanem ha ideje engedte hétköznap délutánonként a litániákon is lenyomott néhány imát. Láttam a kötelező ministrálásaim alkalmával, a komájával mormoltak az első padban. Most meg a szökőkútnál hűsöl (mert az van, zenélő, a Jani cigány próbálta is nála megitatni azt szép sárga kancát, de a Jani nem muzsikus cigány, ezért a lova se lett zenekedvelő, máshol viszont minden közkifolyót elzártak a szegények elől) szóval a Géza bácsi litánia helyett sakkozik a komákkal, és lájtosan szidják azt a sok hatökröt, akik a pázsit helyett hőokádó térköveket rakattak a falu közepébe. 

A másik újdonság, amit a Géza bá’ kiszasszerolt, az nem a „Rózsadombi összeesküvés”, hanem a „sárga veszedelem”, amit így a hun-magyar rokonságra visszarévedő, erősen vízhűtéses szellemi erőközpontok préseltek ki magukból a szabad magyarokat idegen hatalom előtt térdre kényszerítő királyunkra emlékezve, a neve napján. Rájött, hogy a jövendőmondó a színárnyalatok dolgában nem volt valami erős. Úgyis mondhatjuk, nem merült el nagyon a részletekben. A magyarokat sújtó vörös terror és a fehérterror után vizionált sárga veszedelem, az valójában narancssága, úgyhogy nyugodjunk meg. Az ember leginkább az ismeretlentől fél, most, hogy tudja kend kik hajtottak bennünket újfent rabigába, remélhetőleg meg lesz kendnek a magához való esze és marad, ahol van. 

Októberben akár választhatna onnan is a falunknak polgármestert, de ne fáradjon, mert a máshitűeket felnégyelésre buzdító, Szarvasölő szavazatfővadász bennfentes imádsága úgyis eltéríti a voksát, mert ha nem tudná kend a T-Systems az idén narancskeresztény hitre tért, ami azt jelenti, hogy az önkormányzati szavazatszámlálás az egyházi törvények szerint történik.

Bütyökfalva, 2019. augusztus 23.         

                      Mirtill

P.s: Én a hírforrásomat, a Géza bácsit csak látásból ismerem. Lehet, hogy nem azt, meg nem úgy mondta, amit mondott. De az biztos, hogy nekem iskola, kendnek meg kevesebb levél. Ha egyáltalán. Mert itt most csak a bizonytalanság biztos. De az nagyon.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.