Május 19,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Az emberek nem benzint esznek, isznak

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,581,270 forint, még hiányzik 1,418,730 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek.

Ja, ha ingyen van, akkor húzzunk köré szögesdrótot! Legyen kamera is a bozótos, gazos területen! Megtettek mindent, hogy óvják a tábort. Természetesen nem ingyen. Hülyének néznek ezek, de teljesen! Bedrótozott agyú népség. Ingyen kapta az Erzsébet Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány a fonyódligeti tábort, gondolom, nem azért, hogy gazt neveljenek benne. Mert gyerek az nincs, senki nem üdül ott. Miközben 13,5 milliárd forintot kapott a kormánytól és az uniótól esélyteremtő programok megvalósítására az alapítvány. Akkor hová lett a pénz? Ezeknek fogalmuk sincs, hogy egy balatoni telekért mennyit fizetnek, akik megtehetik. Azt pedig már nem is említem, hogy a Mészáros és Tiborcz duó szép lassan kisajátította maguknak a tavunkat. Utakat zárnak el, pénzért mehetünk strandolni: ezek a sült gazdagok azt csinálnak, amit akarnak.

És akkor szögesdróttal őrzi a Fidesz egyik biztonsági cége – Valton Sec Kft. – a gyerekeknek szánt tábort. Mert olyan rohadtul jól állunk ebben. A fonyódligeti tábor is a hátrányos helyzetű gyermekeket üdültető Erzsébet-alapítvány tulajdonában áll, ezt és a zánkai tábort is a kormány 2016 őszén adta oda nekik ingyen. Nem is csodálkozom már, hogy felbukkan egy pap is mint jó keresztény, aki sumákol, ha gyerekekről van szó. Persze, mégis csak többet ér az, ha a reverenda alá bedughatja a Fidesz-manit. Ezért aztán még felháborítóbb, hogy az alapítói jogokat a Kiss-Rigó László püspök vezette Szeged-Csanádi Egyházmegye intézményfenntartója, a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató gyakorolja. Gyönyörű, drága szentek! Isten nevében herdálják el azt, ami nem az övék.

A Fidesz-püspök mellett Novák Katalin család és ifjúságügyi államtitkár dumája sem ér semmit. Még 2017 őszén azt ígérte, hogy az Erzsébet-tábor teljesen megújul. A munkálatok elkezdését 2018 őszére tette, és már 2019-től a hátrányos helyzetű régiókból érkező gyerekek utazási költségét is állja majd a kormány. Nem volt rá ideje odafigyelni, mert előbb születni kell a nőket, hogy aztán kinyithassanak a táborok. Addig nem is érdekes a sorsa sem, addig megőrzi az alapítvány a milliárdokat – garancia erre a Kiss-Rigó. Csak úgy mint családbarát egyházas szaki.

Nehogy már azt tessenek hinni, hogy hanyatt vágódunk azon is, amit Rétvári vakációs államtitkár ömleng, mert hogy jövőre már 82 milliárd forintot fordítanak szociális gyermekétkeztetésre. Miután fogalmam sincs, magában mennyi pénz ez, muszáj hasonlítanom valami máshoz. Aztán majd kiderül Bence bácsi szívhez szóló megállapítása.

„mert egy gyermek nem tehet arról, hogy tehetős, vagy kevésbé tehetős családba születik”.

Nahát, ez eredményesebb megállapítás, mint a spanyol viasz feltalálása. Szóval, 82 milliárd forint. És akkor még mielőtt kiveszem a fiókomból a papír zsebkendőmet meghatottságomban, gyorsan ide írom, ez a 82 milliárd mennyi. Ez a pontosan annyi, amennyiért a kényes-fényes uraknak autót vesznek kényes-fényes fenekük alá. Kicsit több is: a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság összesen 82,5 milliárd forint értékben írt ki pályázatot alsó, közép- és felső kategóriás személyautókra, egyterűekre, terepjárókra, pick-upokra, áruszállítókra, valamint szervizelésükre.

Az ajánlatokat kilencéves időintervallumra várják, ennyi idő alatt úgy kopnak az autók, mint az államilag 82 milliárdból megetetett szegény kisgyermekek.

Alsó középkategóriás személygépkocsikat 4,6 milliárd forintért,

középkategóriájú ügyintézői autókat 14 milliárdért,

többfunkciós középkategóriájúakat 8,5 milliárdért,

felső középkategóriájú személyautókat 16,75 milliárdért,

egyterűeket 14,7 milliárdért,

terepjárókat 8,5 milliárdért,

ötszemélyes áruszállító pick-upokat 1,5 milliárdért,

kisáruszállítókat 1,85 milliárdért,

többfunkciós kisáruszállítókat 2,8 milliárdért vásárolnak.

Értem én, az autók sem örök életűek, lerobbannak, elavulnak, időnként cserélni kell azokat. Semmi baj, fő a kényelem meg a luxus. Az embereket időnként sem lehet lecserélni. Nem lesz belőlük pillangó. Gyógyításukra, méltó életükre, taníttatásukra kevésbé jut tankolás. Igaz, az emberek nem benzint esznek, isznak azért, hogy szuperáljanak; hogy ne ájuljanak el az éhségtől, a kilátástalanságtól; és néha visszaszólnak a négykerekű gumi agyaknak. Egy teletank árából pedig megtelne a családi konyhaasztal: hússal, kaláccsal, gyümölccsel is.

Nekem fogalmam sincs arról, hogy 82,5 milliárdból mennyi autó kerülhet a maffia kormány feneke alá, de gyanítom, évente több ezer. Közpénzből. Megy az urizálás, miközben fáradságos munkával felküzdöttek bennünket az európai szegénységi lista második helyére, és kibérelték ugyanezt a dobogós helyet a világ korrupciós listáján. Ennek fényében elmehet a vízilovak közé Rétvári a dicsekvésével. Szart sem ér az, csakúgy, mint az autók vásárlása; mert ha Szijjártó Péternek úgy támad kedve, akkor helikopterrel utazik egy alapkövet simogatni. Persze, van abból is, hiszen tavaly a honvédség 100 milliárd forintért vett katonai helikoptereket.

A hátrányos helyzetű gyerekek és családok pedig oda repülhetnek, ahová akarnak. Boldogtalanságukban – gyalog és éhezve. Trendi Magyarország, 2019.

Az önök véleménye

És a Szerencsejáték Zrt-nál ki is utalja a támogatási pénzeket? Nem más, mint a felettébb tapasztalt Zsiga Marcell, aki szerint 47 ezer forintból meg lehet élni. Oda dugták el, támogatást adó főosztályvezetőnek, mikor már a nernyikeknek is kínos lett a jelenléte és temérdek esze. Amit Cecíliának odalöktek, abból akkor éppen 5300 közmunkás élhetne meg. Hát nem remek? Nincs probléma a sok bérszámfejtéssel, mehet egyben az egész. Így csökken a bürokrácia. (agador)

A fideszesek roppant sokoldalúak. Orbán is tudott lenni liberális is meg illiberális is, mikor merről sütött a nap, lehet, hogy Trócsányi is ilyen képességekkel rendelkezik, ha kell csak átbucskázik a fején és nővé változik. Elvégre fideszes. (Melinda)

„félreértés, hogy az uniós szabályok szerint már nem lehet lékelni a dinnyét. Erre továbbra is van lehetőség, csak ivóvíz-minőségű víznek kell rendelkezésre állni az árusítóhelyen elmosni a lékeléshez használt eszközöket, és kell egy megfelelően tisztítható pult, amin megtörténhet a lékelés. A korábbiakhoz hasonlóan félbevágni, szeletelni is lehet a dinnyét” (Hungarikum)

Minden szavaval egyet tudok érteni.Ez a nép soha nem volt önallo,önmagat értékelö,önmagaért kiallo nép.A történelmünk bizonyitja hogy jo alanyok voltunk,s vagyunk minden kizsakmanyolo hatalomnak. Békésen elvan,miközben minden nap egy kicsit lenyesnek jogaibol,megkarositjak anyagilag, s lelkükkel kufarkodnak de nem veszi észre,vagy nem érdeki hogy csaladja jövöjét most épitik ki nélküle. (Erzsebet)

Magyar Igazság és Élet Pártja, Független Kisgazdapárt…. réges-régen be lettek darálva a fideszbe. A lehető legjobb példákat sorolta Novák. (pireza)

…„a magyar Országgyűlésben is döntési helyzetbe kerülhetünk.” (Kocsis Máté) Ööö…. jelenleg például hol a viharban vannak, ha csak most készülődnek döntési helyzetbe? (Zsuzsanna)

Így írtunk mi

Tényleg nem érdemeljük. Komolyan

A jelenlegi helyzetben tökéletesen mindegy, hogy van vagy nincsen ellenzéki tagja akár a bizottságoknak, akár az egész parlamentnek

Kővé vált erdő

Ne hagyjuk, hogy Orbán nevessen a végén!

Kilenc év kormányzásnak hazudott rablógazdálkodás után már nincs kire mutogatni

Se Orbán, se Gyurcsány

Egy rossz irány

Optimista vagyok – Beszélgetés Lévai Júliával

Rikkancs

Nem tetszik a pofon? Ilyen az élet

Az osztrák kancelláron nem lehet majd számonkérni

A nap kommentje:

Másokkal ellentétben én azt gondolom: fontosak a bizottsági helyek. Sok alkalommal derült már ki, miféle sunyiságokat kentek volna el ezekben a bizottságokban, ha nincs az az egy-két ellenzéki, hogy beszéljen róla. Hogy ez kis nyilvánosságot kapott? Csak akkorát, amekkorát az ellenzéki sajtó képes a tudomásunkra hozni. (Judit)

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.