Május 18,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Tizenöt milliárdos síbolások

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,575,270 forint, még hiányzik 1,424,730 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek.

Mennyi? 15 milliárd. Nem csalás és nem ámítás, ilyen rettenetes összeget költött el Rogán minisztériuma; ekkora összegből akarnak Tatabányán multifunkcionális sportcsarnokot építeni. Esküszöm, ezeknek elment az eszük. A kormánynak is, meg a tatabányai városvezetésnek is. Igaz, utóbbiak oda vannak láncolva a Viktorhoz, de ezt érdekből viselik. Jól kifosztották megint a közös kasszát.

A Rogánék, mármint a Miniszterelnöki Kabinetiroda három hónap alatt vert a seggére ennek az irdatlan összegnek. Január-márciusban 31 állami szervezet számára 15,4 milliárd forintot költött el a Nemzeti Konzultációs Hivatal Balásy Gyula két cégének, a New Land Media Reklám Kft.-nek és a Lounge Design Kft.-nek a közreműködésével.

10 milliárd milliárd forint – Európa jövőjét érintő nemzetközi és hazai kormányzati kommunikációra.

155 millió forint – Orbán Ráhel barátnője által vezetett Magyar Divat & Design Ügynökség Nonprofit Zrt.-nek.

1,18 milliárd forint – A Családbarát Magyarország kampányára.

1,55 milliárd forint – Turisztikai Marketingkommunikációs Ügynökség feladataira.

450 millió forint – Az Antenna Hungária kommunikációjára.

400 millió forint – Az online adóbevallások hirdetésére.

240 millió forint – A hulladékgazdálkodáshoz kapcsolódó környezettudatos szemléletformáló kommunikációs kampányokra.

155 millió forint – A Budapest Central European Fashion Week ügynökségi feladataira. (Rogán, Rogánné és Orbán Ráhel barátnőjének bulija)

181 millió forint – A MÁV kommunikációjára.

37 millió forint – Vasutasok toborzási kampányára.

100 millió forint – Az MTVA kommunikációs tevékenységéhez kapcsolódó feladatokra.

A világ szégyenére az Európa jövőjét érintő kommunikációra szánt 10 milliárd a Soros Györgyöt és Jean-Claude Junckert ábrázoló plakátokra ment el. Nehogy azt higgye az Orbán-banda, hogy ezt Brüsszelben elfelejtették. A gusztustalan gyűlölködést ilyen rohadt sok pénzben mérték. Nyelte a közpénzt maga Rogán és családja, baráti köre. A miniszter úr, aki bágyatag tekintetével eddig mindent megúszott, de a neve forog már Mészáros Lőrincével együtt a korrupt magyarok legnagyobbikaként az unióban.

Orbánnak ez kell, agymosástól a javak megszerzéséig. Rogán ebben a legkiválóbb. Tudnék hasonlatot mondani a nem is olyan távoli múltból, de nem hergelem önöket. Úgyis tudják ki volt az az őrült, aki kiszolgálta a hitleri rettenetet propagandaminiszterként. Basszus, már az is borzalom, hogy a mai Magyarországon ilyesmi eszünkbe jut.

És akkor még nem is beszéltünk arról, hogy úgy szórták ki az embereket a közigazgatásból, mint Pista bácsi a trágyát a földjén. Spórolásnak magyarázva tették mindezt, persze tudjuk, hogy ez nem igaz. Először is meg kellett szabadulni sok olyan szakembertől, akik nem a Fidesz szekerét húzzák, a maradók nagyon jól jártak, az alapfizetésükön kívül még bónuszt is kapnak. Meg kellett szabadulni a nyugdíjasoktól, hogy mostanra visszaédesgessék őket a munka világába – olcsóért mégis csak jobban megéri.

Magyarországon több mint félmillió ember kapja a fizetését a központi költségvetés szerveitől, az önkormányzatokkal együtt több mint 800 ezren dolgoznak az államnak. Ez körülbelül annyi, mint Debrecen, Szeged, Miskolc, Pécs, Győr és Nyíregyháza lakóinak száma.

A legtöbb embernek a Pénzügyminisztériumból, a Miniszterelnökségről és az Emberi Erőforrások Minisztériumából kellett mennie, arányaiban viszont a Honvédelmi, az Igazságügyi és az Agrárminisztérium létszámát csökkentették a leginkább. Összesen 15 százalékos leépítés történt.

Kivéve a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda, ott még növekedett is munkatársak száma – negyven százalékkal 2018-hoz képest. Van neki közigazgatási államtitkára, Vidoven Árpád; parlamenti államtitkára, Dömötör Csaba; nemzetközi kommunikációért felelős államtitkára, Kovács Zoltán; miniszterelnöki programirodát vezető államtitkára, Nagy János. Államtitkár-helyettesek, miniszteri biztosok, meg még ki tudja, ki a lepkelyukszusz.

Rogán nem a magát visszafogó emberek közé tartozik. Szorgalmas és hazug agitropos Orbán-kolléga. Rá van a legnagyobb szükség, különösen most. Segítsen eladni az orbáni hazugságokat. Akkor, amikor Magyarországon nincs az egészségügynek, az oktatásnak külön minisztériuma – azt az összeráncigált Emmit pedig a munkájára totálisan alkalmatlan ősmagyaros Kásler vezeti.

Környezetvédelem? Minek külön tárca? A köztársasági elnökünk igen jól elvan a halakkal meg a klímavédelemmel, pótolandó a szakembereket. Éppen a napokban dicsekedett egy bécsi konferencián, hogy Magyarország jelentős eredményeket ért el a klímaváltozás elleni küzdelemben. Persze, ez addig igaz, amíg ő mondja az összes közjogi méltósága tekintélyével, és nem itthon. Mert abban a pillanatban, amikor Budapesten több ezer diák, általános iskolás, gimnazista, egyetemista tüntet a klímaváltozás ellen, akkor a Soros és emberei lázítanak. Durrog a rágalom: a politikusok a klímapolitikával akarják megfogni a fiatalokat, hogy így szipkázzák el szavazataikat a bevándorlásellenes erőktől. Persze, Áder nem volt a tüntetők között, az derogál. A fiatalok azért is tüntetnek, mert tűrhetetlennek tartják, hogy az Orbán-Rogán-Kövér-Szijjártó tökfejek elrontják a jövőjüket. Kormányzatinak álcázott, közpénzen finanszírozott pártakciókkal mossák az emberek agyát Orbán-Rogánék. Milliárdokért. Ellopva a pénzünket az egészségügytől, az oktatástól, az emberek napi megélhetésétől.

Nagyban játszanak Tatabányán is: 15,2 milliárd forintból építenek multifunkcionális sportcsarnokot. Orbán megígérte, amikor odament villogni. Tessék megnézni, a közbeszerzési értesítő dokumentuma szerint három ajánlat érkezett:

A Mészáros Lőrincék érdekeltségébe (pontosabban a gyerekeiébe) tartozó FEJÉR-B.Á.L. Építő és Szolgáltató Zártkörűen Működő Részvénytársaság ajánlata nettó 22 899 098 000,  bruttó 29 081 854 460 forint.

Fertődi Építő és Szolgáltató Zrt. nettó: 24 929 919 430, bruttó 31 660 997 676 forint.

Horváth Építőmester Építőipari Zártkörűen Működő Részvénytársaság, nettó 24 125 318 401 bruttó 30 639 154 369 Ft

Önök szerint, ki nyer? Már csak azért Mészárosék, mert nagyon nem kell felcuccolniuk. Jelenleg a városközpont olyan, mint a háborús időkben, Mészáros valami üzletházat, szállodát épít. Ha végez, csak néhány kilométer, és jöhet a sportcsarnok. Azt még nem tudni, hogy a 15,2 milliárdos cech fölét kifizeti-e a kormány vagy a város. Készüljetek tatabányaiak!

Csak új vasútállomásra ne számítsanak. Nézzék meg ezt a képet, egy megyeszékhely állomása – az ország és Európa szégyene. Adok hozzá használati utasítást. Föl tetszenek mászni az egyik lépcsősoron – öregen is, fájós lábbal, bőröndökkel, bicókkal felcuccolva; ha a kismamáknak szerencséjük van, lesz, aki segíti felvinni a babakocsit. Ha nem, akkor magad, asszonyom… Aztán, amikor a belüket lógatva fölértek a lépcsősor tetejére, megvehetik a jegyet. Már csak végig kell vonulni egy itt-ott lyukas, üveges és büdös folyosón. Annak a végében pedig még több lépcsőn le tetszenek gurulni – kéretik a babákra vigyázni! Aztán jöhet a vonat. Hazafelé ugyanígy, csak az irány változik.

Két éve megígérték, hogy akadálymentesítik a vasútállomást. Aztán értetlenség és megdöbbenés kísérte a közgyűlést. A város fideszes képviselői napirendre sem vették – ők üzemeltetik az állomást, átvették a MÁV-tól -, majd később leszavazták azt a sürgősséggel benyújtott előterjesztést, amelynek célja a tatabányai vasútállomás akadálymentesítése volt. Még ennyit sem bírtak megcsinálni, de a tervek készen vannak az új állomásra. Olyan lesz, ha lesz, mint egy űrközpont, az épület tetején semmire sem jó csillogó-villogó szárnyfélékkel. Pedig az emberek egy utazáshoz méltó állomásra várnak évek óta.

Ez a megyeszékhely az orbáni kis-Magyarország, csak itt Schmidt a főnök polgármester. Pénz van, orbáni haverok vannak. Szakértelem nincs. Talán nem véletlen, hogy fele annyian sem mentek el szavazni, mint 2018-ban. Akkor a fideszes országgyűlési képviselő 21 434 szavazatot kapott, most a Fideszre 9 614-en voksoltak. Lesz ez még rosszabb. Itt is. A badarált városi és megyei média sem segíti majd az ócska, megalomániás, hazug propagandát. Az emberek pénzéből és bőrére nem lehet rohadt sok milliárdot elkótyavetyélni.

Az önök véleménye.

„Salvinivel vagy Marine le Pennel együtt” Ezt kötve hiszem! Legfeljebb mellettük, mint statiszta. Ők majd kijelölik a helyét a „kispadon”. Ott majd nyafoghat, hogy „hát a mi drágajó szélsőjobb családunkban nincs demokrácia”? „Ki hány képviselőt hozott, annyit is ér.” (Salvini – 29, Marine le Pen -22 képviselő) (Gábor)

Megint kapott egy pofont Orbán. Mit szokott ilyenkor csinálni ? Bosszút állni.
Ez most sem lesz másképp. Erről szól az egész élete…. (Benedek)

Rám ugyan ne hivatkozzon fénylő csillagunk én nem küldtem sem őt, sem szogáit Brüsszelbe, mi több az én vallásomat, ami nincs, ne is próbálja védeni! De a migráncsoktól se akarjon megvédeni. (agador)

Attól tartok, hogyha európában kiutálják, rajtunk fogja kiélni a teljes bolondériáját. 🙁 (Hajszás)

Nagyon hülyénk kell lenni ahhoz, hogy a történtek után valaki elhiggye, az unióban Orbán a góré. Sajnos, van ilyen. Majd csak végetér itthon is ez a hatalom. Egyszer biztos, ha a végét nem is látom. (anima)

Elképzelem, ahogy ezt írta… Ül, izzadtan egy trikóban, görcsösen veri be, majd törli vissza a szavakat. Hivatkozási forrás után kutat. Nem talál. Végre megvan az amerikai lángész teóriája. Átveszi, honosítja, nagyot kortyol, begépeli. Két nap, komoly kutatómunka. Bayer lassan közelít az oknyomozó újságírás felé, mert melós lesz a saját gondolataihoz forrást találni, amire hivatkozhat szükség esetén. Hajrá, hajrá! (Rita)

Én Nógrádi „professzort” beutalnám valamelyik afrikai országbeli szanatóriumba – Csád, Eritrea, Burundi, Szudán – lehet választani, mint a „nem létező klímaváltozás” által leginkább érintett országba.
Ott előadhatna…(lehet, hogy már hamarabb lekerülne róla a zakó, mint az előadás második perce). (Gábor)

Nos, igazat mondott. Bayer ugyanis minden szakmaiságot nélkülözve beszél valamiről, amiről halványlila fingja sincs. Viszont vitathatatlanul tehetséges, hiszen mondj neki bármilyen, de tényleg bármilyen témát, és ha azt nem tudná két mondattal átvezetni a migráncs/soros/ballibsi/brüsszel/zöld rossz, fidesz/orbán/mimagyarok jó gondolat(?)sorra, akkor valószínűleg felcsapna önkéntes DK-aktivistának. (Súgócsiga)

Nem csak egy párkapcsolat megy tönkre, hanem ha már van gyerek, akkor a vele való kapcsolat is. Te gürizel, hogy el tudd tartani, de ő ezt úgy éli meg, hogy vele nem foglalkozol, nem szereted eléggé. (Transzporter)

Kedves Gábor! Sajnos csak azt tudom neked mondani, hogy programozói/fejlesztői tudással nyitva áll előtted Európa! (macskagyökér)

Nem (teljesen) hülyék ezek, hanem inkább egymást is túllicitáló seggnyalók, akik lehet ugyan éreznek valamit abból, hogy ez a győzelem nem az a győzelem amit a vezér várt, de ha ő azt mondja ismét győztek akkor ismét győztek. (János)

Így írtunk mi.

Szokás szerint eszükbe sem jut felvenni a méretre szabott inget, inkább megpróbálják ráerőltetni mindenki másra

Tartsák tiszteletben az európaiak döntését!

A szintkülönbség a derítő alja és az oktatás színvonala között

Másodállásoztam, erre is ráment a párkapcsolatom

Nem biztonság, csupán sötét és büdös

G. Fodor: nem könnyű elbírni a győzelmet, főleg akkor, ha folyton nyer az ember

Lehet, hogy a csatát megnyerték, a háborút azonban elvesztették

Egy meglehetősen tragikomikus európai nászról

A szúnyog

Most ott tartunk a múltidézésben, hogy a Vörös Csepel az a Szilus bácsi csülkös pacalpörköltjének a színéről kapta a nevét

Mentek ti a picsába

A nap kommentje:

Tessék mondani :kik képviselik Magyarországot Brüsszelben?
Mert ugye 21 magyar embert választottunk,hogy képviseljék hazánkat…..miért gondolja O.B.hogy csak a kormánypártiaknak joga magyarnak lenni?Miért hazudozik össze-vissza?Tudom,hogy sok-sok pénzért……,szerintem az ellenzéki képviselők is szeretik kis országunkat…ja ők szeretnék,ha valóban a magyar családokat /vállalkozókat segítenék a bejövő sok milliárdból és nem őfelsége retye-ruttyát és holdudvarát. (B. Ferencné)

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.