Június 22,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Ezt gombold be, SchmidtMarika!

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,920,462 forint, még hiányzik 1,079,538 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek. Ebben a borongós és hideg időben van valami abszurd: a radiátor ontja a meleget, a szomszédasszony pedig frissen szedett epret hoz. Téli eper, nem rossz.

Brillírozott megint Schmidt Mária, a Nemzet Történész Asszonya. Megesik ez vele elég sűrűn. Nem csak a Terror Háza Múzeum főigazgatója, hanem valamiféle különleges képességekkel is rendelkezik: agyterror birtokában van. Ki is teregette magát a „Németkérdés újra?” nevű konferencián.

Angela Merkelnek sikerült egy nagy NDK-t csinálnia Németországból.

Sikerült, mert

Németországban vezetési és identitásválság van, hiányzik az innováció, a megújulás.

Németország kulturálisan meggyengült, de a politika és a diplomácia is gyenge, ez pedig kihat a gazdaságra.

Németország megölte a politikát, és ezzel a demokráciát, nincs vita, mindent tudományos kérdésként kezelnek.

 Nem adok interjút német újságíróknak, mert annyira elfogultak.

Felnőtt hozzá Balog Zoltán, levitézlett miniszter, a Polgári Magyarországért Alapítvány kuratóriumi elnöke:

Miközben a német közéletben a „ballib diktatúra” értelmezési kerete lehetetlenné teszi a normális politikai vitát, addig Magyarországon szabadon lehet beszélni. Németországban „csak az beszélhet szabadon, aki liberálisnak, európainak, globalistának vallja magát, a konzervatív, nemzeti, helyi közösségben gondolkodók azonban nem.

Prőhle Gergely, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Stratégiai Tanulmányok Intézetének vezetője ugyanakkor arról beszélt: kölcsönös megértésre és nem kölcsönös szidalmazásra van szükség, akkor is ha például a migráció német kezelése minden kritikát megérdemel. Ám, létezik a német-magyar sorsközösség, a német gazdaság „megállása” kihat a magyar gazdaságra is, tehát „óvatosan ezzel a német-kritikával”.

Erre annyit mondott a Nemzet Történész Asszonya, hogy irigyelnek bennünket. Nekem ezen vigyorognom kell, mert a nagyon okos magyar muftik kínjukban már nem tudnak mit kitalálni. Különben Merkel kancellár emlegetése már behozza Soros Györgyöt. Azért abban is van valami pikáns, hogy a Fidesz-kábák már-már elfelejtenek gyurcsányozni, vadaizni, kunhalmizni, tóthbertalanozni, szélbernadettezni. Maradt a gyurcsánynézás, ütni kell őt is, mert két Gyurcsány egy országban az már nekik sokk. Magabiztosan hiszik, hogy rájuk már nem kell figyelni, ledózerolták őket azokkal az emberekkel együtt, akik nem velük egy tálból csipegetik a pirított tökmagot. Olyannyira belebolondultak Orbán Európa- és migráns-heppjébe, hogy az itthoni gyűlöletükből tartalékoltak Nyugat felé. Orbán kinőtte Magyarországot, illetve itthon már lepusztított, ellopott mindent, hátsón rúgta a jogállamiságot, beszippantotta a médiát, maga köré tekerte a csókosokat, ideje lenne az öreg földrészen is garázdálkodni. Lehet persze merkelezni, ócsárolni a németeket, csak ettől nem hal meg kevesebb beteg a magyar egészségügyben, nem lesz modern oktatásunk sem.

Ha már oktatás: hallottam nemrégiben a magyar történelem oktatásáról beszélni Schmidt Dózsa Máriát a rádióban (nem mondom meg, melyikben). Amire emlékszem, mert nem vagyok én a tanítványa, hogy kötelezően figyeljek is rá. Képtelenség. Mi a legfontosabb? Az öntudatos és büszke magyarok nevelése. Általános iskolában kizárólag magyar történelmet tanítana, egyetemest csak ebből a szempontból kellene említeni. Régen járt iskolába a történész, mert ez most is így van. Meg akkor is így volt, amikor én koptattam a fapadot. Nem láthattam a rádióban – szerencsére -, de piszkosul dagadhatott a keble, amikor saját magától bemondta a hallgatóknak, hogy már az oktatásban sem kellene a nyugat-európai történelemre fókuszálni (vagy mi), figyeljünk magunkra, mert van miért. Hej, István király, ha élnél, most kikapcsolnád ezt a nőt. Megmagyarázhatnád neki, hogy a magyar történelemben mindig igyekeztünk a Nyugathoz tartozni, több-kevesebb sikerrel. Az mára lett divat, hogy Orbánnak Keletről fúj a szél – hozza magával a diktatúrát. Schmidt és a Fidesz-koboldok meg- és átgyomlálnák a saját politikai szempontjaik alapján a történelmet. Újraértelmezett humbuggá. Meghamisítva, nemzeti büszkeségből, akármilyen veszélyes játék is ez. Pontosan Merkelt nem kell erre emlékeztetni.

A meghamisításról csak annyit: az ötvenhatos emlékévben a kihelyezett plakátok egyikéhez Michael Rougier egy 1956-os fotóját használták, amely egy gyermekkorú felkelőt ábrázol, akit a plakát készítői Dózsa László színművészként azonosítottak, és a plakátra az ő nevét írták fel. Ám jelentkezett egy férfi (Szakács János), aki nagybátyját, néhai Pruck Pált vélte felfedezni a képen szereplő fiúban, és kérte a hiba javítását. Az úrnő odáig fajult, hogy olyan kijelentéseket fogalmazott meg az elhunyt Pruck Pálról, amelyeket a hozzátartozói becsületsértőnek éreztek. Schmidt megígérte a bocsánatkérést, de nem tette meg.

Pedig itt kezdődik a tisztességes, erkölcsös ember, nem másokat igaztalanul vádolni. Amúgy pedig mi a franc köze van a Nemzet Történészének Angela Merkelhez? Ajánlanám neki, kérdezze meg a magyar embereket, szeretnének-e németországi színvonalon élni; arról is, hogy miért megy éppen oda több ezer magyar dolgozni, jól élni. Egyet mondok: mert egy jó szakmunkás négyszer többet keres, mint itthon. Arról is lehet faggatózni, hogy Hegyeshalomnál miért nem állnak sorba német férfiak és nők, megveszve azért, hogy magyar honban éljék le szerényke kis életüket. Szerintem kevés német ember tiltakozik azért, mert a volt NDK területén dolgozik, szórakozik, pihen. Ha meg igen, az a németek dolga, nem az egyre ostobább magyar elité. Előszeretettel bélyegeznek meg nemzeteket, azoknak vezetőit.

Orbán Viktornak sikerült visszaállítania a feudalizmust Magyarországon. Köszöntjük, a földbirtokos Mészáros Lőrincet!

Sikerült, mert

Magyarországon hűbérúri rendszer, identitásválság van, hiányzik az innováció, a megújulás.

Magyarország kulturálisan meggyengült, de a politika és a diplomácia is gyenge, ez pedig kihat a gazdaságra.

Magyarországon Orbán megölte a demokráciát, nincs vita. Aki liberálisnak, európainak, globalistának vallja magát, az nem számít. Szabadon szabad lopni az uraságoknak. Hárommillió ember él cselédként.

Csókoltatják Schmidt Máriát a hazánkba települt, sok ezer embert foglalkoztató német autógyárak.

Magyarországról Pisti barátomék nemsokára elmennek Münchenbe lakni. A schmidtek miatt. Ezt is gombold be, Marika!

A németek köszönik, jól vannak.

Nagyon érdekes művészt fedeztem fel. Eddig nem is hallottam róla. A csak Láthatatlan Emberként ismert kínai művész, Liu Bolin munkái most Milánóban láthatók. A művész 2005-ben kezdte el készíteni egyedülálló fotóit, miután a kínai hatóságok lerombolták szülőfaluját, ő pedig testfestéssel igyekezett beolvadni gyermekkorának romjai közé. Azt mondja, az a célja, hogy kikényszerítse belőlünk a gondolkodást ember és természet, gondolat és politikai hatalom viszonyáról.

Újból és újból felteszem a kérdést magamnak, hogy miért is csinálom ezt az egészet, és mindig ugyanaz a válasz: meg akarom találni, mi a kapocs az emberek és az általuk létrehozott dolgok között.

Megtapasztalta, milyen a társadalom sötét oldalához tartozni, azt az érzést, hogy senki nem törődött vele, nem voltak emberi kapcsolatai, innen származik az ötlet, hogy beolvad a környezetbe, mintha ott se lenne.

Igen, sokszor, mintha nem is lennénk. Érzünk mi is hasonlót.

Az önök véleménye.

A cseheknél az olmützi ügyészek már kormányt buktattak korrupció miatt, most is vádolni kívánják Babis kormányfőt, a román korrupció elleni ügyészek vittek már el legfőbb ügyészt, minisztert, sok mást, csak nálunk nem létezik korrupció. Még szép, hogy a zongoista aláírta a fidióta pontokat. Ennyi pénzért?! (agador)

A román korrupció ellenes ügyészség egész pontosan 22 országgyűlési képviselőt,9 volt minisztert,1 eus.képviselőt tett lakat alá!TELJES vagyonelkobzással!Laura Kodruta Kövesi volt a vezető főügyész,jelenleg az EU Korrupció Ellenes Főügyész posztra pályázott a 3 jelentkező,közül ő a legnagyobb esélyese annak betöltésére,a másik kettő közül 1 német,másik francia pályázó. (Joe)

Jah, az ominózus „csodazongora”. Az minden pénzt megér. Vagy még annál többet is. Sajnos én csak egy kultúrbarbár vagyok, néhány kivételtől eltekintve agyfaszt kapok a zongorán klimpírozástól. Más meg a torzított gitárriffektől, de ez ilyen, nem vagyunk egyformák. A „NER” viszont összehozza a két tábort, hát nem gyönyörű? 😢 (zsoltix)

Nem értek hozzá. Csodálok mindenkit, aki hangszeren játszik. Én csak becsukom a szemem és had szóljon! Ezek az információk teljesen újak voltak számomra, és nagyon frissen jöttek az áhítat után. Nagyon rossz érzés, hogy mindent felülír bennem egyből. Komolyan hihetetlen, hogy semminek sem lehet itt már felhőtlenül örülni. Mindennek utána kell nézni, hogy – ki az, ki volt előtte, hol van, ki építette, kinek a megrendelésére, ki helyett és miből, miért oda, mi alapján… Elkeserítő. (Rita)

Azt hiszem, itt az ideje valami „Kövér elleni” terápiát kezdenem… Ott tartok, hogy a leírt, vagy akár csak meghallott nevétől heves rángatózás kap el, sűrű gyomorgörcsök gyötörnek, és soha nem látott migrén rántja görcsbe szegény fejemet. Nem tudom, van-e a világnak az az etikaprofesszora, vagy klinikai szakpszichiátere, aki ezt a senkiházi kommunista bugrist megfelelően tudná jellemezni. Én – ha értenék hozzá – tuti meg sem próbálnám… (Attila)

Egyenlőség jelet tenni a homoszekszuálisok és a pedofilok közé, hát erre is csak a fideszék képesek. Tudtommal a pedofilok szexuális tárgynak tekintik a gyermekeket, a homoszexuálisok viszont saját, szeretett gyermeküknek. Aljas egy banda. (Transzporter)

„Hogyan lehetne valakit szankciókkal sújtani, aki semmi rosszat nem követett el?” válaszolta Kovács Zoltán” Mintha az iráni elnököt, vagy éppen Putyint hallanám… (István)

Az lehet, hogy trump mégis aláírja a szankciókat tiborc, mészáros és rogán ellen, de mivel már most kitudódott, addigra ott már egy fillér sem lesz a számlájukon, hogy zárolják a számláikat, marad a kiutasítás. Azon meg majd röhögnek egy jót, mennek máshová. (Transzporter)

Említsük meg azt a hányadék eljárást, ahogy a Klubrádióval szemben járt el a hivatal. A célt persze elérte .. a KR elvesztette az összes vidéki frekvenciáját. (George)

Nemrégiben elkezdték szervezni a szélsőjobbosok a gárda szellemi jogutódját, a légiót. Ma volt egy cikk a háromszornégyen, hogy egy autóból air-soft puskából lövöldöztek a nyílt utcán járókelőkre vidéken egy autóból. „Szórakozásból”. Hamarosan a légiózásnak is, meg a kormány által egy évtizede elszabadított uszító beszédnek és propagandának kezd beérni a vetése. Ma még csak szavakkal és műanyag fegyverekkel …, aztán előkerülnek egy nap az éleslőszerek. orbán kiengedte a szellemet a palackból, most már akkor sem tudja visszacsomagolni, ha akarná… (Béla)

Érdekes módja a sorsnak, hogy szinte minden valaha volt munkahelyemen voltak meleg kollegáim. Valami lehet a stílusomban, a beszélgetésemben, de mindegyikük első pillanattól bizalmába fogadott és jóbarátok lettünk. Az igazság, hogy legtöbbjüket a kollegák is kedvelték, akit nem, azt más okok miatt nem! Döbbenetes ami most visszatér Oscar Wilde idejéhez! Mikor zárják börtönbe a melegeket? Úristen! Már látom a közeli jövőbeli emberszármazékokat a fán! (Ágnes)

Így írtunk mi.

Emberi minőség

Egy újabb pofon sosem árt

A Facebookra posztolt elborzadások, az ATV stúdiójában elszavalt bölcsességek helyett

Géza bácsi hüje

342 930, pontosan ennyi emberre van szükségünk a változáshoz

Folyamatosan fejlődik a hazai hírközlés. A kérdés már csak az, milyen irányba?

A kupec és a futballista diadalmas randija

Egyáltalán nem szégyellik, hogy sötétek, elvtelenek és aljasok. De ennyire aljasok?

A civódó magyar

Azért, mert veszélyes és fertőző, mint a pestis

Nekem nagyon úgy tűnik, hogy beszarás esete forog fenn

A nap kommentje:

Szegény Széchenyi, ha látná, hogy a nevével fémjelzett könyvtárat most cincálják szét. Mennyiben különbözik ez a 30-as évekbeli könyvégetéstől ? Semennyiben. Könyv nem maradhat épen, város nem maradhat fával borítva, aszfaltot, betont és térkövet mindenfelé és mindenkire. Aszfaltot a mindennapokra, betont a fejekbe, árkot az utca közepére… Lásd a leendő lövészárkot az Alkotmány utcában (Béla)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.