Április 30,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Itt van Aczél elvtárs, buggyos gatyában

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,582,500 forint, még hiányzik 417,500 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek. Holnap munkára fel! Kinyílik az ország.

Beer Miklós római katolikus pap gondolatáról jutott eszembe. Ókovács-Afroamerikai Szilveszter kiverte a biztosítékot nálam, amikor beharangozta, hogy keresztény évad lesz a Magyar Állami Operaházban. Mi és ki lesz keresztény? A darabok, a szereplők vagy a nézők legyenek hű keresztények? Állami pénzből fenntartott intézményben ez különösen fontos. Ha azt is hozzátesszük, hogy a jövőre hazánkban megrendezett Nemzetközi Eucharisztikus Világkongresszust készítik elő, akkor végképp itt az életünk sava-borsa. Mert Ókovács-Afroamerikai főigazgatónak ehhez rohadt sok köze van. Ehhez, mint annyi máshoz, de leginkább az Orbán-hatalom kiszolgáláshoz. A kongresszus a római katolikus egyház rendszeresen megrendezett, világméretű eseménysorozata, melynek célja az oltáriszentség megismerésének és tiszteletének elmélyítése. Közös imát tartanak, és szentségimádáson vesznek részt a hívők. Budapesten 1938-ban már tartottak eucharisztikus világkongresszust. Megjegyezném, 1920 óta Horthy Miklós volt Magyarország kormányzója. Idilli történelmi ismétlődés. Megint. Orbán kicsikart és kicsavart, hamis keresztény földjén.

Várjanak, mindjárt összeáll a nagy magyar keresztény kép. Műsoron lesz Mozart Szöktetés a szerájból című operája. Echte keresztény mű Szelim pasa iszlám palotájából. Van erre is magyarázata Ókovács-Afroamerikai Szilveszternek:

Az opera végén „Szelim pasában mi más tolulna fel, mint a kereszténység.” Ráadásul ezt Vecsei H. Miklós rendezi, akit az igazgató „keresztény tanúságtevő”-ként jellemzett.

Az a „…nyakvas ájjon belé, a rossz verje meg…”! Van még szebb is. Kun Ágnes Anna operaénekes és református lelkész tudja mi a közös az operában és a kereszténységben. Szerinte tévképzet, hogy ez a két dolog unalmas. A mai értékvesztett világban

„megszállottan keressük, hajszoljuk a kielégülést, és mégsem vagyunk soha megelégedettek. A kereszténység a hit szerint Isten kegyelméből a megváltásunkhoz vezethet. De az opera ugyanígy a lélek útját segíti – egy magasabb szférához [vezet], katarzist, megtisztulást hoz. Az opera ebben az új évadában (…) pont azt nyújtja számunkra, amivel megtalálhatjuk az örökké szomjas léleknek a békéjét. Az Opera új évadával nyugalmat találhatunk a lelkünknek.”

Jaj, nagyapám, te ilyen lovat akartál? Ugye, nem erre gondoltál? Mi naponta szembesülünk azzal, hogy mivé lett ez az ország. Gondoltad volna, hogy mára annyi lesz neked itt, Ali baba, Aladdin, arab barátaim. Az Ezeregyéjszaka mesék között nagyon sok az indiai eredetű, s ezeket a történeteket többször átdolgozták Bagdadban és Egyiptomban, így több olyan elem is belekerült, amely jellegzetesen arab vagy afrikai, sőt kerültek a történetekbe zsidó mesékből ismert elemek is. A mesék eredete a kora középkori Arábiába és Perzsiába nyúlik vissza. Gondolták volna, hogy lapátra kerülhetnek a migránsozó, vak gyűlölettől begolyózott Semjénzsótiék és sokan mások miatt? Nem kell most már Orbán Viktor sem ahhoz, hogy a magyar kultúrát ne elfuserált, selejtezésre érett írók, költők, zeneszerzők, intézményvezetők és egyéb galádok alakítsák. Működik a Három „T”. Tiltott, Tűrt, Támogatott. Aczél elvtárs, hát itt vagy, buggyos gatyát vettél fel?

És akkor Beer Miklós:

„Tényleg nem értem, hogy mit jelent, ha azt mondják, megvédik a keresztény örökségünket. Annyira összetett és színes a történelem. Milyen alapon állít fel sorrendet bárki a különböző korok és események között, helyezi az egyik eseményt a másik elé?”

Minálunk dúl az üzleti érdekekből és valami egészen hibás, de szándékosan gerjesztett ízlésterror, és köze sincs a művészetekhez. Én nem azt mondom, hogy minden rendezvényen Wagner-opera szóljon. Sokszínűnek, választhatónak kellene lennie a programoknak: a színvonalas tömegszórakoztatástól kiváló írók felolvasó estjéig. És akkor a hatalom nagyot köp a levesbe: mert a kiválasztottaknak kinyílik a közpénz buksza. Vannak Fidesz-művészek és vannak, akik nem érnek számukra semmit. Vajon miért tömik Szandit, Ákost, az Omegát, Patakit és a többieket? Azért, mert keresztények; azért, mert hű seggnyalói a hatalomnak? Is-is. Ezért tombolhat kedvére Ókovács-Afroamerikai Szilveszter – a hatalom asszisztálásával. Ezt csak úgy gyűrhetjük magunk alá, ha jobban élünk, ha a gazdaságunk végre kiegyenesedik és befejeződik az állandón gerjesztett orbáni harci állapot. Nehéz lesz eljutni a kultúra csillagaihoz, szabadon választva. Pedig másképpen nincs értéke az életünknek.

Amikor Churchill-nek azt mondták, hogy a háború megnövekedett költségei miatt megszorítások kellenek a művészetek és kultúra területén, Churchill azt felelte, „akkor mi az, amiért harcolunk?”

Ennyi. Igaza volt.

Még mielőtt elbúcsúznék a húsvéttól, muszáj megemlítenem, hogy tökéletesen egyetértek Szijjártóval. Eljött ez az idő is. Azt mondta a száguldó külügyérfi, hogy Európának új vezetőkre van szüksége, olyanokra, akik felismerik az európai emberek érdekeit, és képesek is azokat megvédeni. Szijjártó Péter közleményében leszögezte, hogy az európaiakat nem kell terelgetni, ahogy azt Jean-Claude Juncker gondolja, ez a külügyminiszter megfogalmazása szerint az emberek lenézése.

Úgy van, Szijjártó úr. Magyarország benne van Európában. Ezért nagyon vágyunk arra, hogy új vezetők lökjék le az Orbán-bandát a trónról. Olyanok, akik felismerik Európa érdekeit… Milyen előremutató gondolat! Kösz.

…és akkor most egy szellemes képpel elbúcsúzunk a húsvéttól, holnap új/régi világ vár ránk. Robot.

Pablo Picasso és Salvador Dalí tojást fest.

Az önök véleménye.

– Mészáros úr, kérem mondja el, mit csinálna, ha „véletlenül” ön nyerné meg az ötöslottó főnyereményét, a 4.2 Mrd forintot, közbeszerzés nélküli játékban? – Mit, mit…hát, hát…, amit szoktam: visszadnám a Gazdámnak. (Gábor)

” Vàrjunk csak! ” Ha a teljes rendori àllomàny szabadnapon lesz, ki fog orkodni a migràncsok felett?? Jaa, ès a koz, – meg a rend,- ès a korrupciò kimaradt a mondatbòl…az àmokfutòkròl màr szò se essèk… (Krisztina)

A lélekgyilkosság mellett a testekből is elég szép számmal elszállt az élet, olyan, amely menthető lett volna. A későn elvégzett vizsgálatok, műtétek, a kórházi fertőzések már tízezrével okoznak halált a szétvert, lerohasztott egészségügyben. És mág hány öngyilkosság van, melynek oka szintén a kilátástalanság. (agador)

Korábban pedig azt folyt a csapból is, mikor éppen Erdogán fülének kedves dolgokat kellett mondani, hogy a török testvérek honosították meg a fürdőkultúrát, rózsakertészetet. Vagy azok keresztény törökök voltak? Vagy az nem az európai kultúra része? Vajon mi van Votannal, Odinnal, a gall hagyományokkal, a görög és római mitológiával, történelemmel. Hisz a mmodern jogrendszer is a római jogból fejlődött ki. Nekem már régóta herótom van ettől a fene nagy kereszténykedéstől, főleg, mikor olyanok hirdetik, akik naponta lábbal tapossák Jézus minden tanítását. (agador)

Én csak dühöt érzek Éva iránt! Bocsánat! Csak sajátmagát hibáztathatja, mint annyian mások, akik engedik, hogy cselédet, rabszolgát csináljanak belőlük! Sosem voltam gazdag, szegény családban születtem, korán ott kellett az iskolat is hagynom pénzkeresés céljából. De sosem lett belőlem senki engedelmes szolgája! Soha! Nem is csináltam karriert. Most már egyszerű nyugdíjas vagyok, de mindig büszke! (Ágnes)

Akár csak magam. De nem is lettem jó káder az ellenállásom miatt. Ja, a karrier is elmaradt. De én se bánom, ma kezdeném, még keményebb lennék. (anima)

Én olyan történetet is ismerek, ahol ez a cselédsors épp az egyik gyereket sújtja/mint ebben a történetben a nacsasszony testvérét és sógornőjét is az ápoló mellett/,és hány efféle sors van még. Nem is kell nagyon körülnézni, mindenki környezetében vannak ilyen élethelyzetek. (iram53)

Magyar népmese, a megpróbáltatások után kiérdemelt boldogság. Négy hónap után felszabadította magát. A történet erősen emlékeztet a vakkomondoros házasságomra. A véget nem érő elvárások, s hozzá a lelki gyötrelmek, hogy semmire sem vagyok jó. Csak nekem jóval tovább tartott míg el tudtam szabadulni. (Anna)

Nem áll nyerésre az Egyesült Királyság , de azt nem hiszem hogy a magyarok fejvesztve rohannak haza… talán “kicsit csökken “ a távolság földrajzilag , de minden más fényévekre otthon.. (Krisztina)

Így írtunk mi.

Húsvéti undor

A kultúrát mindannyian alakítjuk

Kulcskérdés lett az ivóvíz? Nem, mindig is az volt!

Hogyan lett Éva gondozóból cseléd?

Egyre több a hasonlóság

Megindult a kivándorlás az Egyesült Királyságból

Mit kell tudni a nyusziról?

Balkáni rivalda

Áldalak búval, vigalommal

Na de ki finanszírozza a Kolozsvári Szalonnát?

A nap kommentje:

Fel is lendült, a Túró Rudi(pöttyös) fogyasztása kishazánkban. És eltűntek a tyúkok is(paprikáscsirke). Azért ez a gyere haza vár a mama(vagy haza) program sikeres volt,valljuk be. Csak Amszterdamban,sokat kell várni, az átszállásra(Frankfurtban is). (Janos)

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.