Május 19,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Oké, főnök, csak van egy kis gond: üres a kassza

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,581,270 forint, még hiányzik 1,418,730 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

– Főnök, főnök, megvan a sorsolás: az Ellenzéki válogatott lesz a következő ellenfél.

– Piha, simán lenyomjuk őket. Most annak nézzél utána Tónikám, hogy a Peti lesz-e a bíró!

– Persze, hogy a Peti lesz, főnök, de a partjelzőkkel még baj lehet, azok nem a mi embereink.

– Még Tónikám, még. Már indulhat is a szokásos menet, hogy érezzék a törődést: ezüst vagy ólom, Tónikám, nekünk mindig van egy osztrák kisnyugdíjas mercivel a talonban… ezt most úgy neked is mondom ám.

– Oké, főnök, csak van egy kis gond: üres a kassza.

– Te csak ne aggódjál, majd írok a szövetségnek, hogy jobb, ha tejelnek, mert vannak ám más szövetségek is. Szólj a Gabikámnak, hogy a listák alapján mehet a levél meg a csekk a szurkolóknak, hogy csengessenek többet.

– Főnök, nem kérünk mi túl sokat?

– Ugyan, nem tudsz te erről semmit. Örömmel adják az utolsó forintjukat is. Már évek óta facsarjuk őket, de ezeknek semmi sem elég. Szinte én érzem magam rosszul… szinte. Szólj a Jánosnak, hogy valamelyik szponzornál intézzen valami kis szar ingyensört, hadd örüljenek. Még az is lehet, hogy kis hirig is összejön, ha benyomnak. A kijelzőn majd menjenek a soros gyűlölködő rigmusok hátha. Mi a helyzet az ellenféllel, vagyis akarom mondani az ellenséggel?

– A szokásos. Edzőjük nincs, a felkészülést nem veszik komolyan. Azon megy a vita, hogy ki legyen a csapatkapitány.

– Az jó, maradjon is így. Megvannak még az embereink a csapatukban, ugye?

– Megvannak, főnök, csak nem tudom, kellenek-e még egyáltalán. Egy csomó pénzbe kerülnek, hasznot meg alig hajtanak.

– Ne szólj bele abba, amit nem értesz. Kellenek és kész. Talán te fizeted őket? Na ugye, hogy nem. A saját szurkolóiktól jön a pénz, meg a szövetségtől, nekünk egy fillérbe sem kerül. Sajtó?

– Mindenféle ágrólszakadt közvetíteni akar. Tudod, főnök, a szokásos.

– Jó, hát akkor… a sajtóbelépők keveredjenek el, vagy legyen rajtuk rossz dátum, mittudomén?! Vagy csak simán ne engedjétek őket be. Ez végül is a mi pályánk, nem? Nehogymá’ ne azt engedjek be, akit én akarok! Kérdezgetnek itt össze-vissza, aztán ha nem vettem be a bogyómat még elszólom magam.

– Főnök!

– Mi van megint?

– Van az a migránsos dolog is tudod… hogy te állandóan vered az asztalt a sörözőben, hogy egyet se akarsz látni, közben meg a csapatban hárman is játszanak. Nem lesz ebből baj?

– Nem, ha elég hangosan verem az asztalt. Tónikám, látom nem érted: nem számít, hogy hány migráns van a csapatban, ha elég sokszor elmondom, hogy nem kellenek ide. Ez ilyen egyszerű. Bár néha én sem értem, hogy lehet ezt így beszopni, dehát mit csináljak? Megeszik a zemberek.

– Megjött az Árpi is a cuccal.

– Milyen cuccal?

– Amitől a csapatunk ellenállhatatlan lesz, főnök. Kifizessem?

– Fizessed. Ja nem, várjál. Szólj a polginak, hogy fizesse ő. Ha sokat ugrál, mondd, hogy tudom ám miből épült a vadászháza. Na ezzel is megvagyunk, még valami?

– Van itt még valami. Páran a csapatból panaszkodnak, hogy a Lölö meg a társai túl sokat visznek haza. Tudod, mivel haverok, rokonok.

– Igeeen? Egyszerű: Lölö fizetését emeljük meg 10%-kal, a többiekét meg csökkentsük ugyanennyivel. Akinek nem tetszik… érted Tónikám: felcsút, le is út. A fejükbe kell verni, hogy a Lölö nem azért keres többet, mert haver, hanem mert megbízhatok benne. Megbízhatok benne, mivel haver, és persze bénább is, mint az az átkozott Lajos. Meg aztán abból a pénzből neked is csurran-cseppen amit visszafolyat. Na eredj, aztán intézkedj!

– Főnök, láttad? 1-1, döntetlen, most mi legyen?

– Egyszerű, azt kell mondani mi akartuk így, mert nekünk most egy döntetlen a jó. Szóval tulajdonképpen ez győzelem…

Ákos

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.