Május 18,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ülünk a trógerség felcsúti vonatán, ami nem visz sehová

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,575,270 forint, még hiányzik 1,424,730 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek.

Ha kifeszítenek is a felcsúti SzancsoPanza Aréna főbejáratához, akkor sem tudtam volna, hogy létezik Magyar Alvás Szövetség. Mától tudom. Azt is, hogy Magyarországon rosszabbul alszunk, mint az európai átlag. Nafene, bizonyára laposabb a matracunk, keményebb a kispárnánk, de az is lehet, hogy a kurva hideg szoba-konyhában a takaró alól kilógó lábunk kisujja az oka mindennek. A facsavargyártó gép mellett is veszélyes szundikálni, még a végén csavarként fejezzük be a műszakot. Azt mondják, akik átélik, hogy üres gyomorral csak arra futja, hogy a plafont nézzék, de én ezt nem hiszem el, dögig kajáltan forgolódnának az ágyban, mint cicuska a forró kása körül. A szövetség úgy mondja: a tapasztalatok szerint a lakosság mintegy fele találkozott már az alvászavar tünetekkel, azonban sokan nem ismerik fel, vagy nem vesznek tudomást a problémáról.

Ezután én egyáltalán nem aggódom, mert erre is talál jó kis megoldást a mindenes Orbán-kormány. Annak kifejezetten örülök, hogy egészen közel állunk a nagy Magyar Nemzeti Mámorhoz. Azt eddig úgy tudtuk, hogy Magyarországon az emberek az elsők, nem mindenféle jött, de inkább ment migránsok. Itt már annyian küzdenek értünk éjt nappallá téve – legutóbb a kitüntetett firkáló Gajdics is bevallotta, hogy ő már 25 éve küzd a magyar emberekért, csak ő eddig el volt hanyagolva. Hanyagoljon az ilyen dumával a hatalom sáros ékköve. Küzdjön az ilyen ember a fantomjaival.

A miniszterelnökről néhány éve árulta el Hoppál Péter, a Fidesz akkori szóvivője hogy csupán 3-4 órát alszik egy nap. „Ahogy Orbán Viktort látom, hogy három-négy órát alszik, ez a habitus minket is erősít (…), hogy nem szabad csüggedni, hogy harcolni és keményen dolgozni kell, különben nem lesz eredménye”. Pedig sokkal jobban jártunk volna, ha Orbán átalussza az életét, óvandó a mienket. Tessék, alvásszakértők, itt a nagy feladat!

Értem én, hogy Orbánék miért tökörésztek ennyit velünk a nyolc év alatt. Tudják, ha az óvodában az erős kisfiú és csapata uralkodik, mindent elvesz a társaitól, nem hagyja őket játszani, akkor az óvó néni rendre inti. Ezt a hatalmat sem a saját alaptörvényük, sem semmilyen törvény, szabály, jogállamiság, a demokrácia elvei, sem az emberek, sem Brüsszel, sem Soros nem tudta még a sarokba küldeni, minimum kukoricán térdepeltetni.

Előbb maguknak kellett hosszú távon kiharapniuk a nagy falatokat, kikölteni az aranyat tojó csibéket. Maguknak kellett behúzni a trafikokat, legyen hol az embereknek színi, nekik meg vinni a dohányt haza. Én már várom a piabizniszt is, attól önti el igazán a mámor a magyart. Nem tudom, hol és kié lesz a kaszinó projekt, ki kapja meg Vajna örökségét, de mi már jócskán megfizettünk érte, kikupáltuk belőle a vitézeket. Meg aztán minden magyar állampolgárt megillet egy kis szerencse: az államilag szervezett és felügyelt szerencsejátékok: aztán ki-ki bukszája (47 ezer forinttól milliárdig) szerint beülhet a nyereménnyel a kaszinóba. Tiszta mámor. Rajtra kész a lóversenyezés is, majd a Lázár mester ezt is intézi. Maguknak.

Látják, és még mindig nem tartunk a nekünk a magyar emberek az elsők hazug szövegelésnél. Nincs idő, sem kedv, sem hely felsorolni mindazt, amivel tönkre tették az országot zavaros elméjű fideszesek, kereszténydemokraták. Megbocsáthatatlanul. Címszavakban ennyit:

Földmutyi; lakástakarék megszüntetése; média bekapása; magánrepülőzés; luxus utak; törvénytelen kopaszbalhé a választási irodánál, Farkas Flórián eltüntette milliárdok; Kósa Lajos és a csengeri örökösnő esete; letelepedési kötvények, Rogán Antal ingatlan szélhámosságai, Matolcsy-féle MNB-alapítványok működése, kincsek felzabálása; MTA-függetlenségének megszüntetése; Tiborcz és Mészáros Lőrinc meggazdagodása; CEU-elüldözése; hajléktalanok eltüntetése; Gundel-menza, felcsúti stadion és kisvasút, cafeteria megszüntetése; rabszolgatörvény, kilakoltatások, a Balaton kiárusítása; TAO-pénzek Orbán mániáira, vörösiszap-katasztrófa áldozatainak segítésére összegyűlt pénz eltűnése, választási törvény módosítása; takarékszövetkezetek bekebelezése; CÖF támogatása közpénzből, civil szervezetek vegzálása; Gruevszki-ügy, gyűlölet propaganda; hazug, csaló köztársasági elnök; szegények kirekesztése; az oktatásügy lebutítása; saját zsebük tömése közpénzből; magyar emberek külföldre űzése; a kultúra kisajátítása; a szélsőjobb garázdálkodása, fideszes városok előnybe hozása; a nekik tetsző egyházak közpénzzel tömése; diktátorok barátsága; gyűlöletkeltés…

…és akkor most jöhet a nemzeti mámor, mindenkinek, aki a pokolba űzné Orbánt a bűnöstársaival együtt. Olyan családpolitikával, amiben a kedves anyukák, apukák, semmit nem kapnak ingyen. Hitelországban hitelnemzedék születik. Ülünk a trógerség felcsúti vonatán, ami nem visz sehová. Ébresztő, emberek! Ezek képesek a vonatot olyan vágányra irányítani, ami végleg kivisz a demokráciából – bele az orbáni diktatúrába. Legyünk végre kurva hangosak és bátrak, hagyjuk el az egyik állomáson diki-vikit. Alszik vagy nem alszik, az ő dolga.

Az önök véleménye.

Annak ellenére, hogy meg vagyok keresztelve, mert szokás volt akkoriban, nekem sem jelent semmit a kereszténység. Ateista vagyok. De, az a sok mostani HIRTELEN keresztény sem hisz, mert ha hinne nem így viselkedne. Ha tényleg hinne, akkor a keresztényi, felebaráti szeretet vezérelné az életét és félne a pokoltol. Segítene a szegényeken, nem uldozné a hajléktalanokat, emberszámba venne mindenkit, nem csak a saját családját és a fideszes haverokat. Ezeknek a pénz és a hatalom az istenuk, azt imádják, és Jézus helyett Lucifert kovetik. (Transzporter)

Tizenegy évig voltam hívő keresztény, és tapasztalataim szerint a vallás / hívés kb. arra jó, hogy az égvilágon bármiféle viselkedést igazolj vele. Rengeteg hívő van (keresztény és nem keresztény), aki száz százalékig meg van róla győződve, hogy a Jóistenke felhatalmazást adott neki arra, hogy gyűlölködjön vagy leszarja az embertársait, sőt, ezt parancsolta neki. (marbles)

„Az Orbán-kormány mégis mit gondol? Azt hiszik, ők személyesen eldönthetik azt, hogy ki hova mehet?”
Még nem ez történik, de igény volna rá. (agador)

Én részemről nem kérek ov Európájából! És nem hiszem, hogy egyedül lennék! (Mariann)

Szerintem még sokan vagyunk így az én anyukám se ette meg sokáig a krumplit. Ha kérdeztem annyit mondott elég volt a háború alatt. Én szeretem mert nem kényszerítenek még (Ildikó)

Sebaj, majd összedobjuk ezt is, mint Tiborcz bulikájának az árát, Flóri buktáját és így tovább… (Madárlátta)

A bíróság Soros kottájából ítélt. Ez egy jóslat az elkövetkezendő szóvivői retorikai tárházából. Esetleg még Gyurcsány. (gyuresz)

Őszinte elismerésem a kezdeményezés kiötlőinek és az összes terjesztő-nyomtató aktivistának. A reakciókat olvasva olyan érzésem volt, hogy talán ez lehet az igazi és hatékony fegyver a vidék „ébresztésére”. Nagyon szorítok és sok sikert kívánok mindannyiuknak! (Attila)

Csakhogy. Csakhogy a neonáci Jobbikkal egy értelmes és demokrata ember semmiféleképpen nem vállal közösséget. Sem így sem úgy! (Walsz)

De. Vállal. Mikor a harácsoló diktatúrát kell felszámolni, akkor vállal. Aztán mikor tényleg szabad és csalásmentes választások lesznek, akkor nem vállal. Ha akkor, nyílt küzdelemben, az információk birtokában a zemberek a Jobbikra szavaznak, na akkor leveszem a kezem a magyar népről. De addig, ezeket elzavarandó, tényleg az ördöggel is. A lelkem úgysem kaphatja meg. (Ulzana)

Így írtunk mi.

Boldog húsvétot! Sül-e már a pirostojás otthon?

Hol vannak már azok az idők?

Európa romjain

Zárt ajtó mögött. Bözsike

Ma még senki nem kényszerít arra, hogy krumplit egyek, kivégző osztag előtt

Európai ítélet

Az ökölbe szorult kéz pedig előbb vagy utóbb ütni fog

Tengerré vált tó

Cselekedni kell! Mindenkinek a saját eszközeivel

Úri nóta

A nap kommentje:

A keresztény szeretettől áthatott lelkükkel, most épp egy afgán családot éheztettek a tranzitzónában… (Aegean)

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.