Június 17,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Schmidt Mária ismét történelmet hamisít

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,749,432 forint, még hiányzik 1,250,568 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép jó estét mindenkinek! Mint az a Portfolio elemzéséből kiderült, továbbra is iszonyatos a szakadék Budapest és a vidék között. Míg a főváros egyre több mindenben hasonlít Európa többi városához, addig a vidék leginkább Ukrajna és Bulgária településeivel vetekedhet. A szegénység borzasztó méreteket ölt, ami emberek sorsát pecsételi meg egy életre. Ha valaki Nógrád esetleg Borsod megyébe születik, sokkal nagyobb az esélye, hogy szegény sors vár rá. A munkahelyek hiánya teljes mértékben ellehetetleníti az ott lakók életét, akik sokszor nem azért nem vállalnak munkát, mert olyan lusták lennének, hanem mert egyszerűen nincs.

Budapesten a GDP 4,7-szer olyan magas, mint Nógrád-megyében, ami azt jelenti, hogy mindössze az uniós átlag 29%-a nógrádi GDP. A portál által közölt térkép pedig tökéletesen megmutatja, hogy miért nincs értelme teljes foglalkoztatottságról beszélni akkor, amikor az ország nagy része bőven az uniós átlag alatt kénytelen tengődni, már ha egyáltalán sikerült munkát találnia valamelyik eldugott zsákfaluban. A nagyvárosok összeszerelőüzemeibe és gyáraiba tömörülnek a vidékről sokszor naponta felutazó munkások, miközben községek és kistelepülések tucatjai képtelenek munkát adni a helyi lakosoknak.

A Sorsok Háza esetleges megnyitása egyre több problémát okoz Schmidt Máriának és Köves Slomónak. Ők ugyanis egy olyan múzeum létrehozásán ügyködnek, amely – Schmidt Máriához híven – ismét történelemhamisítást mutatna be. Ez persze őket cseppet sem zavarja, a zsidó közösségeket viszont már annál inkább. A Sorsok Háza ugyanis úgy kíván emléket állítani a holokauszt áldozatainak és az emberéletet mentőknek, hogy több dologban hazudik. Ezen a véleményen van például Robert Rozett, a Jad Vasem múzeum szakértője is, aki a következő kritikákat fogalmazta meg a megnyitás előtt álló múzeummal szemben:

  • A kiállítás nem helyezi általános kontextusba a magyarországi zsidóüldözéseket, csak a gyermek áldozatok személyes tragédiáira koncentrál.
  • Nem foglalkoznak a nyilas hatalomátvétel előtti zsidóüldözésekkel és nincs szó a magyar hatóságok szerepvállalásáról zsidók deportálásában.
  • Úgy állítják be, mintha a német megszállás előtt nem lett volna zsidóüldözés Magyarországon.
  • Eltúlozza a magyar zsidómentők szerepét

Azonban Robert Rozett nem az egyetlen, aki felemelte a hangját a múzeum történelemhamisítása miatt, ugyanis így tette a Mazsihisz is amely napokkal ezelőtt a következőket nyilatkozta: a Sorsok Háza néven Köves Slomó és Schmidt Mária által most meghirdetett koncepciót elutasítja és attól elhatárolódik. A mai nappal tovább fajultak a dolgok, a Mazsihisz elnöke a következőket nyilatkozta a Szombat nevű zsidó webportálnak:

Társadalmi konszenzusra van szükség, mondotta, hiteles emberekkel, márpedig a Sorsok háza mostani gazdái nem hiteles emberek, ezért velük semmilyen konszenzusra nem törekszenek. Tovább menve leszögezte, hogy Schmidt Máriát a Holokauszt-kutató szakma diszkvalifikálta, így ő kiírta magát a Holokauszt-kutató történészek sorából.

Hogy a fentiek mennyiben fogják meggátolni Schmidt Máriát és Köves Slomót abban, hogy gond nélkül megnyissák a Sorsok Házát a nagyérdeműnek, azt nem tudom, de nem mernék nagy összegben fogadni rá. Schmidtnek ugyanis azzal sem volt semmi problémája, hogy több mint egy éven keresztül hazudott, egy akkor már mindenki számára egyértelmű eset kapcsán. Bocsánatot azóta sem kért, inkább megpróbálta még a nyomát is kitörölni annak, hogy egyáltalán lett volna Dózsa László-ügy.

Orbán Viktor migránsellenessége a magyar demokrácia leépítésének elfedésére szolgál, s az Európai Unió értékrendje alapján Magyarországot ki kellene zárni az Európai Unióból – vélte a Le Monde című francia napilapnak adott interjúban Luuk van Middelaar holland politikafilozófus, aki korábban Herman Van Rompuy, az Európai Tanács volt elnökének tanácsadójaként dolgozott.

Itt azonban még nem ért véget Luuk van Middelaar elemzése:

A politikafilozófus szerint az illiberális demokrácia nem elég pontos kifejezés a magyarországi rendszerre, miután a demokrácia és a liberalizmus egymástól elválaszthatatlan fogalmak, s helyette a „választott autokráciát” javasolja, amelyben a „választók homlokzatként szolgálnak, de a hatalom nem engedélyezi többé az ellensúlyokat, a sajtó, az igazságszolgáltatás, az egyesületek és az egyetemek hallgatásra vannak ítélve”.

Lehetne persze vitatkozni a holland politikafilozófus elemzésével, azonban sok értelme nem lenne. Orbán Viktornak ugyanis nincs helye az uniós vezetők között, sem az általa vezetett kormánynak, amely az európai értékek sárba tiprását tűzte zászlajára évekkel ezelőtt. Persze előre borítékolható a kormány válasza, hisz mindenki tudja, Luuk van Middelaar Soros György ügynöke.

A Hír TV weboldalán megjelent egy Márki-Zay Pétert lejáratni kívánó cikk, amelyet Hódmezővásárhely független polgármestere Facebook oldalán helyretett. A weblap szerint a polgármester kicsinyes bosszúja miatt próbálja meg ellehetetleníteni a Vásárhelyi TV működését, ami a Fidesz vásárhelyi elnöke szerint a sajtószabadság eltiprásával valamint az újságírók megfélemlítésével egyenértékű. A probléma forrását az okozza, hogy a fideszes többségű közgyűlés még decemberben szavazott meg 72 millió forintot a tévének, azonban ebből mindössze 19 millió forintot kaptak meg, melynek oka természetesen Márki-Zay Péter. Ezzel szemben áll a polgármester állítása, miszerint:

A Városi Televíziót a jelenlegi ügyvezető és a város korábbi vezetése juttatta csődbe, az idei évben 460 millió forint bevételt terveztek be a város költségvetésébe az önállóan működő kft-től, amit az képtelen lesz teljesíteni. A VTV és az ott dolgozó vásárhelyi emberek megmentése érdekében számos lépést megtettem már, annak ellenére, hogy a „Lázártévé”-ként ismert intézmény megválasztásom előtt és azóta is számos valótlanságot állított rólam, ahogy jelenleg is. Személyesen jártam Lázár János fogadóóráján is, hogy állami támogatást szerezzek a VTV-nek, de láthatóan Lázár János, aki a VTV működésének legfőbb haszonélvezője, a kisujját sem hajlandó mozdítani a vásárhelyi TV alkalmazottaiért, ahogy a közgyűlésnek és Rókus Ákosnak is csak az ügyvezető fizetésének 60%-os megemelése volt fontos a csődben lévő cégnél. Számos alkalommal egyeztettem az ügyvezetővel, javaslatokat tettem neki a működési költségek csökkentésére, de ahogy Lázár János esetében is, úgy látom, hogy az ő célja is az, hogy a TV (valamint a strand és a többi önkormányzati cég) csődbe menjen és ezért engem hibáztassanak. Az említett 460 milliós hiány mellett még a kórház is legalább tízszer annyi pénzt von el idén a várostól, mint ami a VTV-nek most hiányzik…

Lássuk mai cikkeniket:

Elharapódzott a kultúrharc, vagy fogy a pénz és meg kell verekedni a koncért? 

Erkölcsi izé

A sportriporter természetrajza

Nem adjuk a kerítésvágónkat

Csak kaporért, petrzselyemért mentem a piacra

Te csak kopogtass Isten országának ajtaján, talán valaki beenged

Cigányrománcok: A holdas hold románca

A nap kommentjét ma Sándornénak köszönhetjük:

A nép hangulata a piacon érződik igazán. A kettészakadt ország pedig ott, ahol két ember találkozik

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.