Május 27,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


KDNP, a politika szégyene

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,129,285 forint, még hiányzik 870,715 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A KDNP az a törpepárt, mely ha nem lenne a Fidesz puszipajtása, még csak a parlament közelébe se kerülne. Támogatottságuk szinte mérhetetlen, támogatójuk alig akad. Ez azonban nem számít, mert így is 17 parlamenti hely birtokosaiként fontos döntésekbe szólhatnak bele. Vagyis szólhatnának bele, ha nem a Fidesz bábjaiként funkcionálnának. Pártjuk politikusai még a Fidesz szavazók körében is megosztott népszerűségnek örvendenek. A KDNP névsora olyan neveket tartalmaz mint Harrach Péter, vagy Semjén Zsolt, így a megosztottság talán érthető is.

A KDNP – Semjén Zsolt meghatározása szerint – a „katolikus egyház lándzsájának hegye”. Ez talán pontosan meg is mutatja, mit képvisel a törpepárt, hisz tökéletesen képviselik azt az álszent, hazug, középkori, az agressziót is pártoló felfogást, melyet a hazai egyházak többsége ma már a magáénak tudhat. A Fidesszel kéz a kézben prédikálnak keresztényi szeretetről, miközben szétlopják az országot és az arcunkba hazudják, kormányzásuk alatt minden jobb lett.

A 168 óra kikérte a párt tavalyi évének költéseit és ez igen érdekes dolgokra világított rá. Ugyanis kezdésként több mint 1 millió forintot, pontosan 1 200 000 forintot költöttek lekvárra, csak a tavalyi évben. De megengedték azt is maguknak hogy 224 ezer forintért 1 azaz 1 db széket rendeljenek a párt egyik irodájába. Hisz van miből, nemde? Van persze, azoknak az adófizetőknek a pénzéből, akik a keményen ledolgozott napok után azt a közösbe befizetik. Egy pártnak bizonyosan hatalmas szüksége van a fent említettekre, ez nem is vitás.

Az idei év a választás éve, így valamivel le kell kenyerezni a választókat. Emlékeztetni kell őket, hogy ki az, aki olyan jól bánt velük, ki az, akire a voksaikat le kell adni. A KDNP így hát nem kevesebb mint 11 000 000 forintot költött ajándékokra. Voltak ebben Simicskó által személyesen kiosztott csoki mikulások, vagy épp Rétvári-féle krumpliosztás is. A lényeg természetesen a keresztényi szeretet, az emberség, az élet megbecsülése.

Na, de pontosan mi is történik itt? A KDNP közpénzen próbál meg szavazatokat vásárolni. Ugyanis a mi pénzünkből finanszírozták azokat a csokimikulásokat és azokat az ajándék kosarakat, melyeket a párt olyan nagylelkűen osztogatott, benne a helyi polgármester nevével és elérhetőségeivel. Minden egyes csokimikulásnak és minden egyes zsák krumplinak megvolt a maga funkciója.

A mindössze 17 képviselővel rendelkező, se nem keresztény se nem demokrata törpepárt csak a tavalyi évben közel 127 000 000 forint közpénzt költött el! Egy olyan párt, melynek támogatottsága nem is mérhető, mert olyan alacsony. Egy olyan párt, melynek tiszteletbeli elnöke a következőket nyilatkozza a Németh László plébános Fideszt támogató beszédére:

Adott tehát a választási hangulat, s előjött a menetrend szerinti vád: az egyház politizál. Németh László ugyanis elkövette azt a „bűnt”, hogy kimondta: szerinte melyik jelöltet kellene támogatni. 

A KDNP tiszteletbeli elnöke szerint tehát az nem bűn, sőt teljes mértékben megengedett, hogy egy pap, a katolikus egyház egyik templomában arra buzdítsa híveit, hogy a Fideszre voksoljanak, mert elmondása szerint sok pénzt köszönhet nekik a város.

Egy templomban politizálni igenis bűn. A több támogatás reményében, egy párt mellett kiállni és kampányolni ugyancsak bűn. Templomot egy másik ember lejáratására használni szintén bűn. A sor pedig a végtelenségig folytatható, ugyanis az egyház, vele pedig a Fidesz-KDNP bűnei megszámlálhatatlanok.

A KDNP sok mindent képvisel, de a kereszténység szó nemigen jut eszembe, ha a párt elmúlt éveinek parlamentbeli teljesítményére gondolok. Nincs egyetlen olyan épeszű törvénytervezet, törvényjavaslat, melyet ennek az álkeresztény, antidemokrata pártnak köszönhetnénk. Nem tettek semmi olyat a magyar emberekért, amiért köszönet járna. Sem olyat, ami erkölcsi alapot adhatna a párt eszetlen költekezésére.

Miközben több mint 100 000 000 forint közpénzt költöttek el egy év alatt, ezért a pénzért semmit nem tettek, tényleges közfeladatot nem láttak el. Az ugyanis, hogy a Fidesz szócsöveként funkcionálnak, édeskevés a boldogsághoz. Azt megteszi a Honfoglalás 2000 vagy épp a Realis Zöldek nevű szervezet, valószínűsíthetően teljesen ingyen. A KDNP egy vicc. Mint ahogy Harrach Péter, vagy épp Semjén Zsolt személye is vicc. Szégyenfoltjai ők egy olyan kornak, melyre még 20 év múlva is emlékezni fogunk. Azt csak remélni merem, hogy tanulni fogunk belőle, és soha többet nem adunk hatalmat olyanoknak, akik a mi meglopásunkból gazdagodnak meg.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.