Június 17,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

VENDÉG


Mindeközben egy hölgyet rabosítottak a Várban

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,749,432 forint, még hiányzik 1,250,568 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Mélyen tisztelt elnök úr, tisztelt képviselőtársam, boldog karácsonyt kívánok!

Ezt bírta mondani, ennyit és nem többet a tekintetes, méltóságos miniszterelnökünk miután egy ellenzéki képviselőnek volt pofája megkérdezni, mi a helyzet a terrorizmussal vádolt és nemzetközileg körözött néhai Pharaon professzor magyarországi tartózkodásával.

Ezen a fideszes képviselők jót kacagtak, az ellenzék hőbörgött, a házelnök kolompolt és a bekiabálóknak büntetést helyezett kilátásba, de nem szakadt le a parlament kupolája, nem lett ékszakadás-földindulás, hanem minden ment ugyanúgy tovább, mint eddig.

Végül is egy éve blöff-blöff-blöff Matolcsy jegybankelnök pontosan ugyanezt mondta az őt faggató ujságírónak, sőt, ha jól emlékszem, ő még bejglizett is hozzá.

Akkor se, most se lett a dologból semmi, senki nem kérte ki magának hivatalosan, senki nem jelentett fel senkit, senkinek a mentelmi jogát nem függesztették fel, nem ült össze sebtiben a nemzetvédelmi bizottság, semmilyen nyomozati szerv nem szállta meg sem a parlamentet, sem a jegybankot. Hogy na, ha ez a válaszod a sikkasztással, csalással, hivatali visszaéléssel, hűtlen kezeléssel, nemzetbiztonsági kockázattal (hazaárulás, mely nem csak azt jelenti hogy elárulta a hazáját, hanem azt is, hogy kiárulta azt, letelepedési kötvényben, Paks 2-ben, Budapest-Belgrád vasútvonalban, stb., mert ezeket a pénzeket vissza is kell fizetni) kapcsolatos kérdésekre, vádakra, akkor megkérdezünk téged odabent a hűvösön.

Mindeközben egy hölgyet rabosítottak a Várban, mert egy mozgássérült igazolvány ki volt cellukszozva a szélvédő belsejére, és úgy parkolt, miközben a mozgássérült gyermeke – akinek a nevén van az igazolvány – nem tartózkodott a kocsiban.

Állítólag a hölgy akart venni parkolójegyet, de a rendőrök a parkolás pillanatában lecsaptak rá, és jogosulatlan kártyahasználatért, csalásért előállították. Ez azt jelenti, hogy bevitték az örsre, és rabosították. Kihallgatták több órán keresztül, ujjlenyomatot vettek tőle, számozott fényképeket készítettek róla jobbról-balról-szemből.

Tudom, ez a két említett történet nem hozható közös nevezőre jogilag, viszont aggasztó számomra! Megrettent, hogy a rend éber őrei micsoda szigorral sújtanak le egy édesanyára, mert nem volt vele a mozgássérült gyermeke és mégis használta a mozgássérült igazolványt, és mennyire közönyösen fordítják el a fejüket évek óta, ha korrupcióról, csalásról, nemzet- és hazaárulásról van szó.

Pedig a miniszerelnök, köztársasági elnök részére a hivatali idő lejárta után is járnak előjogok és kiváltságok, a felelősségről nem is beszélve, ami a regnálása alatt aláírt ügyeket illeti. Csak az anyukát nem illeti meg a kedvezményes (ingyenes) parkolás, amikor a beteg családtagja otthon maradt, és ő épp az ügyeket intézi. Mely ügyek éppen a mozgásában korlátozott gyermeket szolgálják: a bevásárlástól az orvosi leletig bármiről lehet szó. Sőt, még az is lehet, hogy az anyukának kell leadnia az otthon elvégzett munkát, amiért ugye pénzt fog kapni, mert a gyerek után járó havi 28.000 forint sajnos nem elegendő a megélhetéshez.

Az ő érdeke az – és minden mozgáskorlátozott személy hozzátartozójának -, hogy minél hamarabb visszaérjen a gondozottjához, hiszen segítségre lehet/van szüksége, mert ugye – ahogy a megnevezés is mutatja – mozgásában korlátozott. Ezért a személyért ő a felelős, és ezért igyekszik haza, beáll az első helyre, és használja a kártyát! Igen ám, de itt nincs előjog, nincs kiváltság, mert ezt tekinti a magyar rendőrség csalásnak és visszaélésnek, mást nem.

A főpolgármester is megmondta, azért nem akadálymentesített, mert elenyésző számú mozgáskorlátozott használja az új metrót.

Viszont ezt az országot nem elenyésző számú állampolgár használná. Azaz jó lenne megteremteni ennek a feltételeit, azzal foglalkozni ami lényeges, és valódi empátiát, emberséget gyakorolni azokkal szemben, akik arra rászorulnak és arra érdemesek, ellenben fellépni azokkal szemben, akik hatalmukkal, hivatalukkal visszaélve, arrogánsan mosolyogva szembeköpik nap mint nap a társadalmat.

Mindezek tükrében és a megújulás reményében én is kívánok áldott karácsonyt! A boldogat az új évre szoktuk használni, de ezt egy népnemzeti keresztény kormányfőnek tudnia illene, még pofátlan mosolygások és félrebeszélések közepette is.

V. Z. 

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.