Június 15,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ez nem zsigeri imádat, vagy utálat kérdése!

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,681,290 forint, még hiányzik 1,318,710 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Tádámmm! Szerda van, jó reggelt kívánok tisztelettel és barátsággal mindenkinek, aki velem tart ezen a tavaszba hajló decemberi reggelen. Szerintem ezek prérikutyák. Mondjuk az egy dolog, hogy kutyára nem hasonlítanak, a prériről pedig csak gyerekkorom műkedvelő időszakából rémlik ez-az (ó, mekkora királyság volt: Vadölő, Sólyomszem, Nyomkereső, Bőrharisnya), de hogy cukorfalatok az egészen biztos. Úgyhogy írjuk szépen a vidrák, kecskék, mosómedvék mellé, a kedvenc állataim közé. A sivatagi rókát gondolom nem kell említenem.

És ha már ilyen szépen összejöttünk, csacsogjunk a honi állatkertről, amelyre nézve természetesen hízelgésügyileg használom ezt a szót (állatkert), noha mélységesen undorodom a hízelgéstől. Most pont nem hízelgésből szeretném elmondani – látom, hogy port kavar ez a téma, úgyhogy újra és újra beszélni kell róla -, hogy a Jobbik péntekre fáklyás tüntetést hirdetett a Fidesz Lendvay utcai székháza elé. Ez azután történt, hogy az Állami Számvevőszék 662 millió forintos bírságot helyezett kilátásba a pártnak tiltott támogatás (értsd: Simicska Orbánegygeci Lajos cégétől olcsón kapott plakáthelyek) miatt. Mondjuk az nem zavarta őket, hogy a Fidesz 2014-ben mintegy 2 milliárd forinttal túlléphette a kampányköltés törvényi kereteit. Mindegy is, az akkor volt, ez meg most van.

A hír az, hogy a Momentum, az LMP és az Együtt már jelezte, hogy részt kívánnak venni a demonstráción. Nem szeretnék ebből semmilyen messzemenő konklúziót levonni (de, szeretnék, és fogok is a maga idején), és abból sem, hogy a DK meg az MSZP távol tartja magát a tüntetéstől. De. Azért van ennek a sztorinak némi rothadó bája, és ez látszik abból is, hogy a kolléga esti posztja alatt van némi felháborodás, ami állítólagos zsigeri Jobbik-ellenességünket hányja a szemünkre, holott mekkora evidencia már, hogy Orbánt le kell váltani.

Nos, van itt egy kis félreértés, azt hiszem, úgyhogy elmagyarázom. Érteni vélem az indulatokat, de felháborít, ha valakinek az az érzése, hogy tegnaptól mindent félredobunk a kezünkből, beállunk szócsőnek és azért fogunk pofázni, hogy a Jobbik leváltsa Orbánt, mert különben mi leszünk azok, akik az ország érdekei elé helyezzük a saját hülyeségünket. Legyen nagyon világos: ez nem zsigeri utálat kérdése, mert a zsigerhez nem kell gondolkodni, mérlegelni, összefüggéseiben látni a nagy egészet. Márpedig itt elég fontos lenne, hogy a józan ész talaján maradjunk: amit a hatalmi gépezet művel a Jobbik ellehetetlenítéséért, az elfogadhatatlan, mert ha a Jobbikkal meg lehet tenni, akkor bárkivel meg lehet tenni, és egy ilyen országot nem akarunk.

A másik dolog az, hogy azok az elvek és ordas eszmék, amelyek mentén a Jobbik felépült (rasszizmus, antiszemitizmus, homofóbia, stb.) és szavazói bázist épített, egy olyan országban, ahol élni szeretnénk, szintén elfogadhatatlan. És kurvára ne tegyünk úgy, mintha ez meg sem történt volna/mintha ennek nem lennének nyomai a jelenben is, mintha nem Toroczkai Migránsverő László lenne a párt egyik alelnöke, és végképp ne mossunk össze összemoshatatlan dolgokat. Vagy ha már valaki mindenáron össze akarja mosni őket, akkor legalább minket hagyjon ki ebből az egészből. Ne tekintsünk már Simicskára, vagy a Jobbikra hősként azért, mert Orbánt le kell váltani és mert a demokratikus ellenzéktől ezt nem remélhetjük. És ne tegyünk úgy se, mintha a Jobbik nem szavazta volna meg tegnap a Fidesz elmeroggyant határozati javaslatát a parlamentben, amely egy érvénytelen népszavazásra hivatkozva, egy évek óta tolt hazug propagandára támaszkodva izmozik a gyűlölet farvizén Európával és a magmaradt emberségünkkel. A legsötétebb emberi ösztönök meglovagolásában a Jobbik mindig cinkosa volt a Fidesznek, tegnap is az volt. Pont.

Szóval válasszuk már szét ezeket a dolgokat, ahogy az egészséges. Ha egy pártot hatalmi eszközökkel el akarnak taposni, amellett kötelesség kiállni. Nem azért, mert akkor mától szeretni kell a Jobbikot. A pártokat nem szeretni kell, a politikusokat nem bálványozni és imádni kell. Azt pontosan látjuk, hova vezetett a bálványimádás. Amelyet meglovagolva aztán mindent és mindennek az ellenkezőjét is meg lehet tenni egy országgal. És végképp ne nevezzünk szűznek egy olyan pártot, amelyik a normalitást, a moralitás alapjait ostorozta évekig, de aztán rájött, hogy ebben ennyi van, és most a néppártosodás útjára lépett. A választásoknak és a Jobbikkal kapcsolatos tényeknek semmi köze ehhez a kiálláshoz.

Továbbá az igen szar irány, ha egy országban már a lábgomba elleni Canesten kenőcsöt is bevándorlózással próbálják eladni.  

Mint kiderült, végül is ezt a förmedvényt eltüntették, és nem ezzel fogják nyomatni a terméket, de azért a keserű szájíz itt marad. Hogy ha valaki még mindig azt hiszi, hogy ennek az egész kormányzati elhülyítési kampánynak nem maradnak nyomai, akkor gondolja át újra.

Nos, eredeti szándékaimtól eltérően alakult ez a reggeli poszt, de nem baj. A félreértéseket tisztázni kell, és továbbra is fontos, hogy tartsuk tiszteletben egymás elveit. Már csak annyi maradt hátra, hogy rám hárult a megtisztelő feladat megemlíteni: a mai napon végre elérkeztünk oda, hogy tesztelni fogjuk a megújult oldalt. Ez külsőségekben mindenképpen fel fog tűnni, de ha esetleges kellemetlenségek lépnek fel a működésben – reméljük, nem fognak -, akkor az azért van, mert végre élesben is kipróbáljuk a dolgot. Köszönjük szépen Szabolcsnak és Jo-nak, akik munka mellett, hónapok óta dolgoznak azért, hogy esztétikusabb, felhasználóbarátabb, élvezhetőbb legyen az oldal. Ez persze azt is jelenti, hogy tartalmi változások elébe is nézünk, de ez a maga idején kiderül.

Köszönöm a figyelmet! Később jövünk.

 

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.