Május 16,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Remélem, a hídon átvezetett cigány emberek is jó szívvel gondolnak rájuk

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,541,646 forint, még hiányzik 1,458,354 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Ma van az utolsó munkanap a parlamentben. A Parlamentben biztosan nem, mert gondolom az őrség, a takarítók, a fűtő dolgozik akkor is, amikor a képviselők jól megérdemelt pihenésüket töltik. Ma még megszavazzák a Soros-terv elleni küzdelmet (valószínűleg idő közben ez megtörtént), harcot és háborút. Már persze az szavazza, vagy nem szavazza meg, aki egyáltalán jelen van. Mint mindig.

Most éppen sokan megtisztelték ezt az utolsó gittrágást, mindössze 23 képviselő nem ért rá befáradni a munkahelyére. Van, amikor összesen ennyien vannak bent. Vagy ennyien sem. Bizonyára egyéb, fontos dolguk akad olyankor.

Lassan véget ér az esztendő, bizonyára elfáradtak az urak és hölgyek. Érthető is, hiszen nehéz év van mögöttünk, a jövő év ennél még nehezebb lesz. Tavasszal választás és akkor dől el. Akkor dől el, hogy mely pártok jutnak be, honnan hány képviselőnek lesz helye. És biztos állása, jó fizetése az azt követő négy éven át. Íme, akik éjt nappallá téve értünk dolgoznak.parlament

 

Farkas Flórián miniszteri biztos. Bruttó tiszteletdíja havi 997 200 forint.A vagyonbevallása szerint utoljára 2010-ben kapott egy 440 000 forint értékű laptopot. Egy részlet a 2015 januárban benyújtott, a Parlament hivatalos honlapján elérhető bevallásból:ff

2014 májusában a szintén nyilvános nyilatkozat szerint Farkas Flórián még nem tulajdonos volt, hanem részvényes.ff1

2015-ben még itt tartott a dolog:siker

Aztán Lázár János mindenhez is értő miniszter is megvádolta a teljes sajtót és minden egyes embert, aki Farkas Flórián felelősségét feszegette, hogy rasszista.

A csodálatos híd végül összedőlt. Bő egy évvel az után, hogy Balog Zoltán minisztériuma semmi említésre méltót nem talált. Addigra 1,6 milliárd forintot sikerült úgy elégetni, hogy abból egyetlen cigány ember sem jutott munkahelyhez. Ráadásul a kormány – mert ők senkit nem hagynak az út szélén – egy évvel ezelőtt 1,3 milliárd forinttal kisegítette az Országos Roma Önkormányzatot – nekik kellett volna visszafizetniük az 1,6 milliárd forintot, mint a foglalkoztatási szövetkezet létrehozójának és konzorciumvezetőjének – tehát eddig 2,9 milliárd forintról beszélünk.

2,9 milliárd forint pontosan 290-szer (kettőszáz kilencvenszer) 10 millió forint. Az a tíz millió forint, amit a fenti fotón Farkas Flóriánnal barátilag cseverésző Balog Zoltán nem hagyott jóvá Budapest egyetlen hospice-házának támogatására (a kért 50 millióból 40 milliót kapott a hospice-alapítvány), ellenben felszólította az alapítványt, hogy körültekintőbben gazdálkodjanak, akkor majd nem kell koldulniuk a közösből.

Ugyanez – a fenti fotón Farkas Flóriánnal csacsogó – Balog Zoltán miniszter volt az, aki burkolt rasszizmussal vádolt mindenkit, aki Farkas Flóriánt elszámoltatná.

Farkas Flórián ma is megkapja rendben a fizetését. Miközben elnöke, tulajdonosa és/vagy részvényese (attól függően, melyik bevallás áll közelebb az igazsághoz, bár tudomásom szerint szövetkezetnek tagja lehet valaki, részvényese nem annyira)  és elnöke, tehát vezető, felelős tisztségviselője is volt a jelen pillanatban végelszámolás alatt álló szövetkezetnek. Az egymillió forint tőkével rendelkező szövetkezet úgy égetett el milliárdokat, hogy közben Farkas Flóriánnak a haja szála sem görbült.

Hogy mit akartam mondani ezzel? Semmit. Csak szeretnék áldott Adventet, békés, boldog Karácsonyt (bár lehet, hogy minden szót nagybetűvel kellene kezdeni, de én tahó vagyok) és gőzölgő ételekkel megrakott ünnepi asztalt kívánni – természetesen bejglivel együtt, és ezen a ponton erősen gondolok Matolcsy Györgyre – minden kedves, értünk dolgozó miniszternek és az ő elnöküknek, valamennyi képviselőnek és külön Orbán Viktornak, Lázár Jánosnak, Balog Zoltánnak és Farkas Flóriánnak. Remélem, a hídon átvezetett cigány emberek is jó szívvel gondolnak rájuk az üres asztal körül ülve.

Utóirat: remélem, mondanom sem kell, hogy mely kommenteket fogjuk törölni gondolkodás nélkül. Mert ez a cikk még mindig nem arról szól és soha az életben nem is arról fog szólni.
adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.