Június 14,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ne most legyen nagy a szád, kedves András

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,516,732 forint, még hiányzik 1,483,268 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Budaörsre is érkeznének a migránsok, a helyi Fidesz elnök, Nagy Sándor András szerint legalábbis. Ez viszont azon ritka esetek egyike, amikor a dolog mögött nem Soros maga, sem az ő katonái, vagy épp a tervei állnak a háttérben. Történt ugyanis, hogy a város polgármestere, Wittinghoff Tamás előterjesztett egy javaslatot, miszerint érdemes lenne csatlakozni a European Coalition of Cities Against Racism (ECCAR) nevű szervezethez. A név magyarul annyit tesz, Európai Városok Koalíciója a Rasszizmus Ellen. A Fidesznek sikerült emögött is meglátni a gaz, tömeggyilkos migránsokat.

…a szervezetnek van egy 10 pontos akcióterve arról, hogyan kell a migránsokat integrálni. (…) bár a szervezet azt mondja magáról, hogy a rasszizmus ellen harcol, valójában az illegális bevándorlókkal foglalkoznak. Épp ezért a budaörsi Fidesz tiltakozik az ellen, hogy a város csatlakozzon az ECCAR-hoz, mert mindaz, amit ez a szervezet képvisel, ellentétes a budaörsiek elveivel.

Hogy is van ez akkor, kedves András? Tehát a szervezet azt állítja magáról, hogy a rasszizmus ellen harcol, ön szerint viszont mégis az illegális bevándorlókkal foglalkoznak? Erre bizonyítéka is van, vagy csak vádaskodik és rágalmaz? Ki ön, hogy ezt elhiggyük önnek? A budaörsi Fidesz tiltakozhat bármi ellen, ami ellen csak akar, de hogy a budaörsiek nevében nyilatkozzon, az minimum felháborító. Budaörs lakosai nem kisiskolások, akiknek iránymutatásra van szükségük. Budaörs lakosai felnőtt, gondolkodni képes emberek, akiknek nem kell megmondani, mit gondoljanak, vagy tegyenek.

Ez a retorika, amelyet a kormány alkalmaz, visszataszító. Az, amikor a saját elveiket és gondolkodásmódjukat úgy prezentálják, mintha az egy teljes város, vagy épp Magyarország sajátja lenne, felháborító. A magyar kormány nem egyenlő Magyarországgal és soha nem is lesz. Mint ahogy egy budaörsi fideszes képviselő sem egyenlő Budaörs lakosaival. Neki lehet saját véleménye és elvei, de azt ne próbálja meg kiterjeszteni a teljes városra. Engem az is kegyetlenül felháborít, amikor Orbán Viktor a teljes lakosság nevében nyilatkozik valahányszor megszólal. Hasonlóképpen háborít fel az is, ahogyan Nagy Sándor András beszél.

Történetesen átfutottam ezt a 10 pontos akciótervet, mely a fideszes politikus szerint illegális bevándorlókkal foglalkozik, de erre még csak utalást sem találtam. Ez pont egy olyan akcióterv, mely az őcsényihez hasonló szerencsétlen eseteket hivatott megszüntetni. Ez nem más, mint társadalmi párbeszédre való felhívás. Kulturális programok, filmvetítések és közös foglalkozások szervezése a rasszizmus ellen. Mert mondhatnak bármit az állampárti képviselők, a rasszizmus igenis probléma Magyarországon. Ez pedig, az idegenektől való félelem sok esetben éppen a tudatlanság, tájékozatlanság számlájára írható.

A kormánypártnak meg ne járjon a szája olyan hevesen, amikor a Rogán-féle letelepedési kötvény-biznisz 6585 bevándorlót (családegyesítéssel majdnem 20 000) csalt Magyarországra. Zömében olyanokat, akiknek hátterét nem vizsgálta érdemben a nemzetbiztonsági hivatal, hisz az nem lett volna a kormány érdeke. Minél több eladott kötvény, annál több pénz a Fidesz közelében sertepertélő vállalkozók zsebében. Ez persze nem igaz az államkasszára, amely e csodás üzlettel mintegy 20 milliárd forintot bukott. Tehát lássuk csak, mit mond és ezzel szemben mit tesz a kormánypárt.

Minden, nem általuk felügyelt szervezet a Soros-terv része, vagy legalábbis veszettül azon dolgozik, hogy migránsok ezreit telepítse az országba. Eközben a kormánypárt több ezer embernek adott letelepedési kötvényeket úgy, hogy sajtóértesülések szerint párhuzamosan 20 milliárd forint körüli kárt okozott az adófizetőknek. Ugyanis a magyar állam pénze nem a politikusok fizetéséből adódik össze, hanem az ország területén igát vonó adófizetőkéből.  Tehát a Fidesz-KDNP bevándorlókat hozott Magyarországra – mindenféle biztonsági átvilágítás nélkül -, majd ezzel még meg is károsította az államot.

Kedves Nagy Sándor András! Ne másokat vádoljon azzal, amit pont az ön pártja vitt véghez az elmúlt években. Ez ön szerint nem ment szembe a budaörsiek, de akár a pécsiek elveivel? Valahogy ezt nem érezték akkor olyan fontosnak. Nem tiltakoztak. Ne most legyen nagy a szájuk, kedves András! Főleg ne egy olyan szervezet kapcsán, aminek működéséről halvány lila gőzük sincs. Osztogassák csak inkább a krumplit vagy a tűzifát, az úgyis olyan jól megy önöknek.

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.