Július 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Kösz, alattvalók! Jövő hétig jól kiröhögjük magunkat, aztán folyt. köv.

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,725,271 forint, még hiányzik 1,274,729 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Hahó! Beesteledtünk hát ezen a csodálatos hétvégi ünnepnapon, amikor is az államnak pártja hálát rebegett az alattvalóknak, ímhol:

 

Örüljünk hát mi is, hogy az elmebaj eme fejezete (ők demokratikus párbeszédnek csúfolják) dicsőségesen lezárult. Dömötörcsabika propagandászra feladták a szép ruháját és kitolták a mikrofon elé, hogy meséljen, mesélgessen szépeket a plebsznek. Jól fog néha a simibuksi a zsibbadtra sorosozott alattvalóknak, hadd érezzék, mennyire megkerülhetetlenül fontosak ők. Igaz, hogy olvasni sokáig és lassan tudnak csak – ezért is hosszabbították meg tegnapig a demokratikus párbeszédet velük -, de a diadal eme nagyszerű pillanataiban kit érdekel, hogy a minap még sértegették őket.

Ezért most az van szerintem, hogy fideszék éktelen röhögőgörcsök kíséretében csapdossák a térdüket és jövő hétig kitalálják, pontosan milyen számot nyögjenek be hasracsapásszerűen, de legalább rezzenéstelen pofával, mint minden eddigi sikerek világrekordját. Mer’ az a varázsszám állítólag megvéd attól, hogy bevándorlóország legyünk. És milyen igazuk van. A szintén világrekordnak számító érvénytelen népszavazás is hogy megvédett. Meg az összes kékplakát, de még a társadalmi célú hirdetések és megüzenések is, nemdebár? Gondolom, azért kell újabb és újabb álindokokat találni a harcra, mert ezek a korábbi stratégiai megmozdulások eredményesek is voltak és következményekkel is jártak. Ja, nem. De mindegy is, ne zavarjuk össze a hálálkodásnak álcázott ünnepi riogatást, miszerint:

 Magyarország (…) monstre támadások kereszttüzében van.

Jesszusmáriaatyaúristen, már megint mind meghalunk! Beszarok ezeken, komolyan. Ha nekem ez lenne a munkám, hogy állandóan basztassam a népeket azzal, hogy az egész világ összefogott ellenük, miközben pontosan tudom, hogy ez az egész – lassan három éve tartó – bolhacirkusz semmi más, csak ócska kampányfogás, a hülyeséget, butaságot, tájékozatlanságot és sötét ösztönöket meglovagoló trükk, szerintem felrántanám magam egy idő után. Egyszerűen nem lehet így élni, hogy tönkreteszel mindent magad körül, lopsz, csalsz, hazudsz, és mégis jól alszol, másnap meg előlről kezded az egészet.

Szerencsére azonban ez a Fidesznek semmiféle lelkiismereti problémát nem okoz, és Dömötör Csaba, rogánista cukifiú egyáltalán nincs egyedül ezzel az erkölcstelen tempóval. Az összes többi, hasonlóan immorális figurák sorában ezúttal Szájer Ájped Józsit csókolta homlokon a múzsa. Olyannyira, hogy egyenesen a Magyar Idők nevű közpénznyelő propaganda kiadványig loholt a szerzeményével (via hvg.hu). (Azt el is felejtettem mondani, hogy bírósági ítélet született arról, hogy a Magyar Időket nyugodtan lehet lopott pénzből működő izének nevezni. Pont úgy, ahogy Rogánt meg bűnözőnek. Semmin nem változtat, de legalább jólesik kimondani az igazat.)

Szóval Józsi hirtelen felindulásból felsőbb utasításra írt egy publicisztikát, amiben megmagyarázza, mi baja van a hanyatló Nyugatnak Magyarországgal. Józsi! Nem Magyarországgal van bajuk, csak a francos Fidesz-kormánnyal, vágod? Nem nagyon akartam elhinni, de a válasz fölöttébb egyszerű: félnek, reszketnek, lefosták a bokájukat is a nemzet konzultáció miatt. Bizony. Tudjátok, ez az, ami miatt ma Dömötörnek is dolgoznia kellett.

Arról van szó Handó Tünde másik erkölcsi magasles férje szerint – aki (a férj) nem oly régen lezombizta a menekülteket, aztán meg letagadta az egészet -, hogy lelki betegség terjed a világban, ez pedig a demofóbia. Ez ennyit tesz: sokan félnek attól, hogy megkérdezzék a népet az igazán fontos kérdésekről. Nos, ezért akarják megbüntetni Magyarországot, ami „a stabilitás szigete, erős kormánnyal”. Ja, hát ha a kormánynak fontos, hazug, csúsztató, félrevezető kérdéseket fontosnak nevezzük, akkor én is inkább úgy gondolom, hogy a demofóbiát nem kell gyógyítani. A demofóbia viszont szerintem meg azt jelenti, hogy egy kormány nem hajlandó a társadalom számára valóban fontos kérdésekről konzultálni (olimpia, Paks, és mindenféle, az országot eladósító gennyberuházások). Kár volt okoskodni, Józsi, itt nem a Nyugat a hunyó, hanem ti, az áldemokrata álpárbeszédet folytató bűnözőgyanús egyének gyülekezete.

És hogy ne legyek igazságtalan az ellenzékkel se, szeretném elmondani, hogy az LMP választási együttműködést köt Gémesi György Új Kezdet nevű alakulatával (ha ebbe nem, akkor semmibe nem remeg bele a NER mennyezete). Másfelől az MSZP viszont változatlanul töketlenkedik a DK körül, vagy fordítva, vagy én nem tudom, de röhej ez az egész. Az egyéni képviselőjelölteket illetően egyre távolabb az együttműködés – ezt onnan lehet tudni, hogy Gréczy Zsolt, Gyurcsány-DK szóvivő mondta. Meg azt is, hogy már közel voltak a megegyezéshez, az MSZP azonban több képviselőjelöltet szeretne. Áhá. Tehát az orbánozáson túl a székek a fontosak, hogy belerohad az ország a Fidesz-kormányzásba, az mindegy?

Mert ehhez képest Molnár Gyula azt sajtónyilatkozta, hogy kizárólag közös listán alapuló ellenzéki szövetségben lehet győzelmet aratni a jövő évi parlamenti választáson. Meg azt is, hogy ők továbbra is le akarják váltani a kormányt. Meg hogy pénteken egy olyan listát küldtek a DK-nak, amely lefedi az egyik legnagyobb közvélemény-kutató cég elmúlt havi támogatottsági adatait. Meg azt is, hogy a közös lista melletti koordinált indulás az MSZP szerint félmegoldás, ugyanis megvan az a veszélye, hogy sok választó nem értené. Ameddig el tetszenek dönteni, hogy ki képes a választók helyett megmondani, hogy azok mit értenek és mit nem, meg hogy kinek hány hely kell a listán, én lépek. Ebből hihetetlenül elegem van.

Jöjjön a nap kommentje, és már itt sem vagyok. Anikó írta, és úgy nagyjából mindenre érvényes, nem csupán a Fidesz keresztény tempójára:

ez már nem elmebetegség … sokkal több … ezek ( az általuk egyáltalán nem hitt ) Istenre és Jézusra hivatkozva ölik az emberek lelkét … hát, Isten legyen irgalmas velük … vagy inkább ne …

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.