Június 25,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Végre valami értelmes dolgot művel a kormány. Remélem

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,032,007 forint, még hiányzik 967,993 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Ismét ránk hullott a sötét. Jó, nem pont most, hanem olyan hét évvel ezelőtt, de azóta is folyamatosan megy lefelé a nap, miközben a horizont már régen nem látszik. Olyan, mintha egy felfordított, erősen használt, de soha ki nem mosott biliben ücsörögnénk. Nem mindenki persze, csak az ilyen liberális balfékek, mint én például. Mindenki más boldog. Sőt, erőemelő hangversenyt tartanak, hogy kiderüljön: ki a boldogabb.

Magyarországnak jól működő nemzeti innovációs rendszerre van szüksége, mert gazdaságának hosszú távú versenyképessége jelentős részben ettől függ – mondta Pálinkás József, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke csütörtökön Budapesten, a Magyar Innovációs Klub találkozóján. 

Kifejtette, hogy az innovációs rendszer sikere öt kulcsfontosságú tényezőtől – a felkészült szakemberektől és a tudományos háttértől, a stabil és ösztönző szabályozási rendszertől, a hatékony intézményrendszertől és infrastruktúrától, a támogató gazdasági és szolgáltató környezettől, valamint az átlátható és kiszámítható pályázati finanszírozástól – függ. Kiemelte, hogy Magyarország nemzetközi kitettsége jelentős, helyzetét meghatározza, hogy milyen mértékben tud bekacsolódni a nemzetközi munkafolyamatokba. (MTI)

Amúgy jó és szép, meg igaz is mindez. Csak ugye kinek mondja ezt a nagyon tisztelt elnök úr? Mert nekem mondhatja nyugodtan, fel tudok ajánlani erre a célra mintegy kétezer forintot, két pár használt, de még üzemképes zoknit és egy elgörbült lombseprűt. Ezen fölül van még másfél zsák tavalyi dió, amiről nem tudom, mi lakik a héj alatt, mert kidobni sajnálom, megtörni meg nincs időm. Ha a fenti felajánlásokból kijön egy fejlődőképes innovációs rendszer, akkor tessék érte jönni. Ha viszont nem jön ki, akkor talán érdemes lenne Orbán Viktor asztalát verdesni (akár a tulajdonos fejével is), mert hamarosan az írás-olvasás is problémát fog okozni a felnövekvő generációnak, az analfabetizmus pedig tudomásom szerint ritkán szokott a fejlődés melegágya lenni. Nade.

 A kormány idősügyi infokommunikációs programjának keretében ötezer, 65 év feletti, többségében egyedül élő ember jut számítógéphez; az első eszközöket csütörtökön adták át Berettyóújfaluban.

A következő három hétben valamennyi, a programban részt vevő idős ember megkapja az eszközt – közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium miniszteri biztosa az átadás alkalmából tartott sajtótájékoztatón.
Jeneiné Rubovszky Csilla emlékeztetett: az 1,2 milliárd forintból megvalósuló program az ország 479 települését érinti. A nyugdíjasok a számítógépen kívül ingyenes internetszolgáltatást kapnak, és megtanítják őket a digitális eszközök használatára is. 
A program részeként az országban kialakítottak 89 diszpécserközpontot is, ahol több mint ezer diák, illetve közfoglalkoztatott segíti az idősek mindennapi kommunikációját. 

Szerintem ilyet még nem mondtam, na de most. Eltekintve Jeneiné Rubovszky Csilla személyétől, aki – bármennyit keres is – garantáltan túlfizetett primadonna, végre valami értelmes dolgot művel a kormány. Ha ez nem egy uniós projekt – uniós pénzből és úgy, hogy az Unió konkrétan megmondta, mit kell csinálni – akkor legalább egy értelmes ember van valahol a kormány körül. Valahogy ott maradt véletlenül, vagy én nem tudom. Ha menet közben nem derül ki, hogy egyik-másik ingyen géphez jutott polgár egyik-másik miniszter szerető édesapja, akkor hajrá! Lehet folytatni a programot, de azt azért jó lenne tudni, az 1,2 milliárd forintba mi tartozik bele. Mert ha csak a számítógépek beszerzése, akkor az kb. ötszörösen van túlárazva. Ugyanis 240 000 forint alatt is igen jó számítógépeket lehet kapni olyan tudással, ami bőven elegendő a cél szempontjából. Ha az internet kiépítése és a diszpécserközpont is, akkor akár rendben is lehet. Remélhetőleg hamarosan ötezer ember szeme fog rányílni a világra. Lesz nagy meglepi, ha már nem csak a Migránsegy és a helyi lapok szolgáltatják az információt.

A nap kommentje Tomastól (Ákos azon sirámára, hogy támadja őt a túlsúlyban lévő balos média):

Pedig Àkos müvész úrnak igaza van. Èn elõfizetõje vagyok a Népszabadságnak és naponta olvasom, hogyan ekézik õt a ballibsi újságíró(cská)k…..

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.