Május 21,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Máskor, amikor Szent Szilárd nem kampányol krumplival, van mit ennie?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,617,520 forint, még hiányzik 1,382,480 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Súlyos üzem- és fogalomzavarra feltákolni egy komplett kormányzást, eléggé nehéz feladat, de legalább nem lehetetlen. Ha ez még működik is, az tragédia ugyan az ország számára, de a kormánynak kimondottan főnyeremény.

Németh Szilárd, a Fidesz egyik élharcosa, aki egy normálisan működő politikai rendszerben biztosan nem vezető politikusként, megmondóemberként és a párt tapló vasökleként funkcionálna, hanem képességének és emberségének megfelelő helyen végezne valami hasznos munkát, egészen extrém módon látja a világ dolgait, azon belül a saját, és pártja szerepét.

Most persze főműsoridőben Soros ellen óbégat és harcra hergeli a híveket, de azért jut ideje megvillantani az emberi oldalát is. Szent Erzsébet árnyékában, mert természetesen az nem úgy van, hogy csendben, felhajtás nélkül csináljon bármit is egy politikus. Úgy értem, hogy bármi jót, mert az aljasságokat igyekeznek titokban tartani.

Az már egy másik kérdés, hogy a nagydobra vert jótékonykodás lényegében szembemegy mindennel, amit a kormánypárt napi szinten kommunikál. Mert eddig úgy tudtuk, hogy a szegénységet felszámolta ártunk és ormányunk, mindenki megkapja a szükséges gondoskodást, éhező emberek tényszerűen nem is léteznek. Ehhez képest úgy tűnik, Csepelen mégis akad néhány. Akiken Németh Szilárd, egyfajta helyi Szent Erzsébetként zajosan segít, mert első az emberség. Meg az önfényezés.

Németh Szilárd/Facebook

Németh Szilárd/Facebook

Nagyon megindító. Főleg, hogy hihetetlenül jó érzékkel egy fotót is mellékelt Csepel erős embere. Ezt:

Németh Szilárd/Facebook

Németh Szilárd/Facebook

Mintha gyomron rúgott volna valaki, úgy hatott rám ez a kép. A takony hideg időben ez a néni beállt a sorba és ott állt ki tudja mennyit, hogy öt nyomorult kiló krumplit és almát kapjon. A valaha divatos és bizonyára drága kabát arra utal, hogy nem így élte le az életét. Ide jutott. Ide csúszott, vagy ide zuhant.

Mi kell ahhoz, hogy egy idős néninek be kelljen állni a szemerkélő őszi esőben a kígyózó sorba egy kis zsák krumpliért? Máskor, amikor Szent Szilárd nem kampányol krumplival, van mit ennie? Jut néha egy kis gyümölcs az asztalra? Futja tüzelőre, vagy ezt a kabátot otthon sem veszi le magáról? Telik gyógyszerekre? Van, aki rányitja az ajtót és megkérdi, nincs-e szüksége valamire?

Nem állítom és nem is gondolom, hogy a Fidesz-kormány találta fel a szegénységet. De nem is vigasztal az a gondolat, hogy más országokban is van ilyen, sőt, más földrészeken napi szinten halnak éhen emberek. Ez a néni itt él és nem máshol. Most él itt és nem máskor. Most lehet szüksége segítségre. És sok ilyen néni van. Budapesten még csak van ételosztás, de vidéken alig. Mi van azokkal az emberekkel, akikhez még az egy nyomorult zsák krumpli sem jut el?

Tudom, mert tapasztaltam: sok helyen a közösség próbál segíteni. A szemeteskukák, konténerek mellé, vagy tetejére rakják a rászorulóknak szánt konzervet, becsomagolt kenyeret, meleg ruhát. De mi van azokkal, akik már el sem tudják hagyni a lakásukat, akik nem jutnak el a segítségig és a segítség sem jut el hozzájuk? A visszamutogatás, a gyurcsánytehetróla rajtuk nem segít.

Ha Németh Szilárdba egy cseppnyi ész és emberség szorult volna, soha az  életben nem teszi ki ezt a fotót a közösségi oldalára. Azért főleg nem teszi ki, hogy ezzel bizonygassa a kormány és a saját keresztényi jóságát. Ez felháborító, undorító tragikus. És még ennél is tragikusabb, hogy nagy valószínűséggel Németh Szilárd és a párttársai nem is értik, mi ezzel a probléma.adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.