Május 2,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Feleslegesen idegesíti fel magát Kovács és Szijjártó

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 41,556 forint, még hiányzik 2,958,444 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Csapataink harcban állnak. Minden áldott napon, minden órában, minden pillanatban. Nincs nyugalom, egy perc béke sem, nehogy lankadjon a hívek aktivitása, nehogy egyetlen percig is ne forogjanak vérben azok a szemek.

Tuzson Bence boldogan mesélte a migránstévé stúdiójában, hogy már megint össze vagyunk fogva, mert már 1,1 millió felelős – és főleg Orbánhű – jó magyar harcos töltötte ki a nemzeti inzultációt és természetesen ez minimum annyit jelent, hogy a kormány bármire és mindenre felhatalmazást kapott a magyar emberektől. Akik ezek szerint alig több, mint egymillióan vannak. Nem mondom, szépen fogy nemzetünk.

Ezzel párhuzamosan megy a nyüszítés – mert nem elég nekünk Soros György ármánykodása -, még a hülye amerikaiak is bele akarnak ugatni a demokráciánkba. Abba az illiberálisba. Mert most azt találták ki a nyomorultak, hogy pénzt adnak a független vidéki sajtó életben maradására. Szijjártó Péter természetesen – pár nap késéssel, mert gondolom ki kellett deríteni, hogy szerető kormányunk rá tudja-e tenni valahogy a kezét erre a pénzre – végtelenül felháborodott és haladéktalanul bekérette az amerikai nemtudomkit. És hőbörög és kikéri magának. Ezek szerint fideszék nem férnek hozzá ehhez a pénzhez.

Tehát indul a visongás, ősi illiberális hagyományok szerint. Az irányított állami hirdetési pénzekből eltartott kormánypropaganda gépezete szorosan felsorakozik Szijjártó mögé – naná, ezt kapták utasításba – és tolják a sopánkát. Hogy Soros – mert az csak természetes, hogy a bölcs amerikaiakat is az agg milliárdos tévesztette meg – bele akar ugatni a független magyar sajtó független működésébe. Onnan lehet tudni, hogy független, hogy Kovács Zoltán kormányszóvivő mondta a külföldi médiában – már ahol még engedik megszólalni, mert már erősen teli van a hócipője mindenkinek a folyamatos, de legalább egyoldalú és hazug szóvivéseivel – és persze onnan is tudjuk, hogy a Magyar Idők megírta. Azóta persze a PestiSrácok átvette.

Szerintem annyira felesleges ez a kicsinyes cirkusz, hogy az már nevetséges. Egyrészt az amerikai külügyminisztérium eleve közölte, hogy jövő májustól, tehát a választást követően indítja be a programját, ebből következően nem a választásba óhajtanak belepancsolni és még az is lehet (mert még bármi előfordulhat), hogy akkor már nem Orbán Viktornak fogják hívni a magyar népet. Akkor meg mi értelme van az óbégatásnak? A támogatás összege 170 millió forint körül van, ennél nagyságrendekkel többet kap irányított reklámbevételek formájában bármelyik, a Fidesz ajnározása céljából működtetett portál. És annyi van belőlük, mint égen a csillag.

Azt meg végképp nem értem, hogy minek kellett előrángatni a cikk végén a 444.hu-t. Ők ebből a pénzből valószínűleg nem részesülnek, ha csak addigra ki nem találják, hogy ők a vidék lapja. Nem hinném, hogy pont a 444.hu tesz túl nagy kárt a kormánypártban. Igaz ugyan, hogy sok az olvasójuk, de saját cikket, főleg tényfeltáró cikket eléggé ritkán lehet ott találni. Mindenhonnan összekotort témák, ütős cím, pár soros cikk a jellemző. Egyszerű üzleti vállalkozásról van szó szerintem. A pörgős kis írások inkább csak provokálnak, sok kommentelőt vonzanak, ez generál egy magas olvasottságot és létrehoz egy jól eladható reklámfelületet. Ha még hozzátesszük, hogy a legújabb akció, miszerint anyagi támogatást kérnek az olvasóktól, legalább 2-3 portál fennmaradását lehetetleníti el – mégpedig nem kormánypárti portálét -, mivel az olyan olvasók száma limitált, akik megértik, hogy bizonyos felületek nem képesek életben maradni közösségi támogatás nélkül és meg is engedhetik maguknak az adakozást, ráadásul hajlandóak is pénzt áldozni erre a célra. Ha ebből a kevésből bármennyit sikerül áthúzni a 444.-re, máris kevesebb ellenzéki portál képes túlélni. Ennyire egyszerű ez.

Egyszóval teljesen felesleges óbégatni a kormánynak és az ő propagandistáinak, feleslegesen idegesíti fel magát Kovács és Szijjártó, mert az a pénz, amit az amerikai külügyminisztérium a független vidéki média megtámogatására szán, nem fogja megbuktatni a rezsimet. Ahhoz társadalmi összefogás kell, azt meg ingyen adják. Vagy sehogy.adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.