Május 27,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


De nagyon szépen tetszett mondani, drága miniszterelnök úr!

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,129,285 forint, még hiányzik 870,715 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Pálinkafüttyös szép estét! Mindjárt kedd van, csak még előtte lesz néhány nap. Azok kedvéért mondom, akik valami érthetetlen okból pont a keddet kedvelik, a pénteket meg nem annyira. Ma is teljes gőzzel üzemelt a zárt osztály, nincs okunk panaszra. Vagy van, csak éppen senkit nem érdekel.

Magyarország legnagyobb előnye a magyar emberek felkészültsége és szaktudása, ezért fontos, hogy az itt beruházók ne csak profitot akarjanak előállítani, hanem a legértékesebb „vagyontárgyunkba”, a munkások tudásába és képzésébe is befektessenek – mondta Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön Kecskeméten, az indiai tulajdonú Samvardhana Motherson Group beruházásaként létrejövő autóipari SMP (Samvardhana Motherson Peguform) kecskeméti gyárának ünnepélyes megnyitóján. (MTI)

De nagyon szépen tetszett mondani, drága miniszterelnök úr! A szemem is könnybe lábadt, esküszöm! Hát tényleg az összes vagyontárgyunk a jómagyar munkásember most, hogy a tudás alapú társadalomról át tetszett terelni az országot a munka alapú társadalomba. Mostmár mindenki dolgozik, mint a rossz ló, de meg is van az eredménye neki! Mármint azt akarom mondani, hogy milyen jól szalad a szekér. Na, nem a kéményen csüngő kisembernek, hanem a gázszerelőknek és vőknek, azoknak nagyon fut. Egyszer majd az indiai gyárban dolgozóknak is jól fog futni, már csak ki kell várni. Várunk szorgosan.

Közben a CÖF titkos szimpóziumot tart a nem-tudjuk-miről, merthogy titkos a dolog. Úgy is kell! Legyen elég nekünk – ha már közhasznú, meg civil, meg minden – hogy feltalálták a csülkös tökfőzeléket, mármint az ételek komplettálását. A többi meg hadititok.

Tállai András elvtárs-pajtás benzinár-csökkentő parafenomén ügye képtelen kifulladni. A MOL is közleményt adott ki, amit a magam részéről tátott szájjal olvastam. Nem gondoltam, hogy megszólalnak, miután – bármennyire is állami cégként állítja be Orbán – egy nemzetközi részvénytársaságról beszélünk. Mégpedig egy olyan részvénytársaságról, amelyik hagyományosan nagyon igyekszik az aktuális kormány hóna alá bújni. Volt ott már igazgatósági tag a Budapesti Temetkezési Vállalat igazgatóasszonya – azt hiszem, neki ez már elmúlt – a mostani igazgatóságban ott van például Csányi (mint szintén mindenhol jól helyezkedő), vagy például Parragh László is. Többek között. Mikor kinek kellett egy fincsi meleg és főleg jól fizető székecske, meg némi beleugatás olyasmibe, amihez nyomokban sem ért. Nem véletlenül köpködte a szotyolát Hernádi Zsolt MOL vezér Orbán Viktorral egy lelátón.

Na, most ez a MOL adott ki közleményt Tállai csodatettével kapcsolatban.

A Mol piaci vállalatként a fogyasztói visszajelzéseket is beleértve folyamatosan figyelemmel kíséri a versenypiaci tényezőket, elemzi és szükség esetén módosítja az árakat. Az árazás ugyanakkor tisztán kereskedelmi kérdés – szögezte le a magyar olajipari vállalat csütörtökön az MTI-nek eljuttatott közleményében. (MTI)

El tudom képzelni azt a véres izzadságos kínlódást, ami ezt a közlemény – ez csak egy részlete, de a folytatás se szól semmiről – eredményezte. Hogy ugyanis mondanunk kell valamit, mert A Viktor elvárja, de úgy kéne mondani valamit, hogy ne mondjunk semmit. Pöpec lett, komolyan.

A nap kommentje Barnabástól:

Sajnos sokan nem értik, mi az aggályos Tállai tettében és persze Orbán helyeslésében. És ennek semmi köze nincs benzinárakhoz. Nem értik, hogy ilyen módszereket a feudalizmusban, vagy egy banánköztársaságban és nem egy demokratikus jogállamban alkalmaznak. Ja, hogy Mo. már nem jogállam?

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.