Május 2,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


De már legalább megbuggyantunk

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 41,556 forint, még hiányzik 2,958,444 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Ideje kijelenteni: a korrupció mellett hivatalos kormányprogram lett a skizofrénia is. Nem vagyok biztos benne, hogy a skizofrén korrupció, mint államforma létezik, de nem baj, mimagyarok mindig is kreatív nép voltunk.

A korrupció nem szorul magyarázatra. Gyakorlatilag bárhová nézünk, mindenhol összefuthatunk vele, Mészárosfalvától Tiborczbirodalomig. A hatalom csúcsán keresztül-kasul foglalkoztatja és juttatja zsíros megbízásokhoz egymást a pereputty, Polt Péter feleségétől Matolcsy György legújabb nejéig és annak rokonságáig, Deutsch Tamás néhány feleségétől az Orbán család tagjain át Szájer József feleségééig (vagy Handó Tünde férjéig, mert lehetséges, hogy már így kell mondani), Áder János húgától – Pölöskei Gáborné néven keresendő – egészen az ismeretlen és egyre jobban árnyékba húzódó Habony Árpád volt feleségéig – ő Orbán Facebook profilját kezeli – van itt minden, mint a búcsúban.

Egy olyan országban, ahol a jegybank Matolcsy György nevű elnöke a legfőbb ügyésszel – Polt Péter úrral – kávézgat (Matolcsy foglalkoztatja Polt feleségét) és újságírói kérdésre azt válaszolják, hogy hát ők csak a folyamatban lévő ügyekről és feljelentésekről csacsorásztak, ahol Lázár János, Orbán Viktor bal keze Orbán Viktor vejével kávézik és gondolkodás nélkül azt állítja, hogy ő csak megkérdezte vőmuramat, miből is lett milliárdos hirtelen, amikor apóspajtás hatalomra kerülése előtt két héttel még kilógott a csupasz feneke a gatyából és csak vergődtek a cégei, ott a korrupció nem egy csúnya vád, hanem egy működő kormányprogram.

Ahol a miniszterelnök lánya és annak férje szemrebbenés nélkül tárgyal a bahreini kormány magasrangú tisztségviselőivel (a bahreini magyar konzul társaságában), ez az ottani hivatalos lapokban is megjelenik, fotókkal illusztrálva és itthon beéri annyival az egyszerűagyú nép, hogy magánlátogatáson voltak és beugrottak egy kávéra, ott nem sok kérdés maradt.

Ehhez társul most a skizofrénia. Nem újdonság persze ez sem, de mostanra borult igazán virágba. Ez annak kapcsán történt, hogy az amerikai külügyminisztérium 700 000 dollár értékben írt ki pályázatot magyar, független sajtó számára. Ezen természetesen haladéktalanul fel kell háborodni, mert már megint demokráciaexport és már megint bele akar ugatni ámerika a független, büszke, szép, okos és különlegesen zseniális magyarok belügyeibe. Itt duplán skizofrén helyzet áll fenn, mert utolsó értesüléseim szerint mimagyarok szeretjük Trump elnököt.

A másik ága a történetnek: mi (mármint Orbánék) folyamatosan, megállás és gátlás nélkül pofázunk bele más országok belügyeibe. Mi (mármint Orbánék a mi pénzünkből) toljuk a milliárdokat más országokba, beleugatunk mindenbe, de az rendben van. Ha azonban valaki ezt velünk próbálja megtenni, az nincs rendben.

Zömítek: más országokban korrupciónak minősül, ha a kormánytagok és vezető kormánypárti politikusok pereputtya lefölözi a gazdaságot, nálunk pedig ez a kormányprogram. Mi beledumálhatunk más országok belügyeibe, de más országok a mi belügyeinkbe meg se próbáljanak, mert halálra sértődünk.

Ja, jó. Értem én. Mármint azt értem, hogy megbuggyantunk. Nem kicsit, de legalább nagyon.adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.