Április 23,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Vendégírás: Elérte, hogy a papok folyton vele henteregnek a fertőben

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,462,800 forint, még hiányzik 537,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

[email protected]

Mikes Mirtill: E-mail Rodostóba

Tárgy: A hitfelújításról

Akinek a halálhírét keltik, az sokáig él” – mondta a nagyi, amikor én sírtam, hogy akkor most mi lesz, mert itt azt híresztelték, hogy kend hatodikán meghalt. Én meg sírtam-ríttam, a kettő között meg csak pityeregtem. De azután anyu fejből mondott nekem egy éktelen hosszú verset, amiben olyan is volt, hogy „nem hal meg az, ki milliókra költi dús élete kincsét” és nagy nehezen elaludtam. Most meg tetszik látni, már írom is a híreket, mert kend kiköltekezett, megérdemli.

Elhiszem, hogy első nekifutásból tetszene kendnek ez a nyugdíjas szövetkezet. Csakhogy. Kend csak nyugdíjas korú egyrészt, másrészt itt most dühöng a narancs-keresztény kormány szociális terrorja. A munkavállalóknak most kevesebb joga maradt, mint amennyit az imádott Horthy-éra adott a proliknak. Arról nem is beszélve, hogy senki nem védi a nyomorultakat. Csak marakodnak a hirtelen lett urak a koncon, mert szerintük ez a politika. Mindezeket a Karcsi bácsitól tudom. Ő mond ilyeneket a tatának. Az meg csak hümmög.

Tata szerint az idős embernek fontos a szokás, de a gyereknek is komfortérzetet ad (csak tudnám, hogyan kell a komfortot érezni). De most kendről van szó. Ha marad a jó dolgában, az jó. Sehova. Itt most olyan idők járnak, hogy a lakosságnak télen majd a parlament előtt a kormány úgy fogja osztani a meleget – persze már annak, aki tud korcsolyázni -, hogy egy hát rőzsével addig körözhet a VIP-jégpályán, amíg ki nem melegszik. És kapunk rózsafüzért, hogy ha nagyon melegünk találna lenni, elűzhessük vele a pokolbéli Sátánt.

Rodostóban a rendes pap hiánya miatt szükségségből misézett a nagyságos fejedelem. De a szertartásrend tiszteletben tartásával. A mi alávaló mostani fejedelmünk viszont kisajátította magának és öntelten, a saját szája íze szerint cifrázza az Istennel való információcserét. Most például elérte, hogy a papok folyton vele henteregnek a fertőben. „Néhány négyzetméter díszburkolatért megjátsszák az orgazmust a közpénzből dőzsölő stricijüknek” – dühöngött a Karcsi bácsi, aki hívő ember, mi több sokáig presbiter volt.

Kendet félretájékoztatták. Nem azért könnyezik a Szűz Mária szobor Pásztón, mert ezen túl a fejedelem pénztárnoka írja fel a gyógyszert a rákos betegeknek, és nem az orvos. Hanem azért, mert a mostani önkényuralom megint jelképpé tette a keresztet és szegényben ez rossz emlékeket ébreszt. Nagyon úgy néz ki, egyszülött fiát megint megfeszítik.

Kend tiszta lelkületű, de nyugdíjjogosultságot nem szerzett rokonunk. Ezért a család örömmel venné, ha maradna kend. Ami most itt látnivaló, azzal nincs mit dicsekedni, a vöröshagyma meg itt is holland, a csirke meg lengyel, mint ott. Ettől a hungarikum csirkepaprikás olyan duma, mint, hogy kend a Matolcsy rokona.

Én viszont a kend hű ükük unokahúga vagyok, és itt senyvedek ebben a fertőben: Mirtill

Bütyökfalva, 2017. október 11.

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.