Május 18,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Forradalmi jelentés az orosz gabonafrontról

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,564,948 forint, még hiányzik 1,435,052 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép estét! Azt hiszem, valamikor karácsony körül van az év leghosszabb éjszakája, de hogy ma volt a legsötétebb nap, az már biztos. Nem fogom elemezgetni Semjén Zsolt szavait, ezt megtették a kollégák, de ma szintet lépett a kormányzati gyűlöletkeltés, az biztos. Jegyezzük meg ezt a dátumot, mert tartok tőle, hogy még lesz jelentősége. Majd egyszer, amikor kinek-kinek el kell számolnia a dolgaival. Mert el kell.

Most pedig ide biggyesztek egy 888.hu-s jellemrajzot.888

Oké, munkakörileg utálni kell mindenkit, aki nem fideszes. Nagy Gábor ezért kapja a fizetését. De nem lehetne egy kicsit emberibben? Mintha újságíró lenne. Vagy valami ahhoz hasonló. Vagy a hívek már ennyire leépültek, hogy  csak ezt értik? Ezen tudnak röhögni? Elég baj az ennek az országnak.

A nap MTI hírét is sikerült meglelnem. Mutatom:

„Oroszországban idén mintegy 130 millió tonnás, rekord gabonatermés várható – közölte Vlagyimir Putyin orosz elnök az agráripari komplexum és feldolgozóipar alkalmazottjainak napja alkalmából vasárnap közzétett üzenetében.

Putyin kiemelte, hogy a példátlan eredményt a kedvezőtlen időjárási körülmények ellenére sikerült elérni, amivel Oroszország megerősítette vezető gabonahatalmi és búzaexportőri státusát a világban. Az orosz vezető szerint a mezőgazdaság állami ösztönzése nyomán „pozitív dinamika” mutatkozik a sertés- és baromfihús-termelésében, valamint az olajosnövény-, a cukorrépa-, a zöldség- és gyümölcstermesztésben.
Oroszországban tavaly 120,67 millió tonna gabonát takarítottak
be az egy évvel korábbi 104,8 millió tonna után. Előzőleg a legtöbb 
gabona, 108,1 millió tonna, 2008-ban került a silókba.
A szovjet időkben volt egy év, 1978, amikor a betakarított gabonamennyiség 127,8 millió tonna volt a jelenlegi orosz területről. A tavalyi búzatermés rekordszintű, 73,29 millió tonna volt, az orosz agrártárcának a héten közzétett előrejelzése szerint a betakarítandó mennyiség idén eléri a 81,4 millió tonnát. Az orosz kormány a gabonatermés növelése céljából egyebek között bővíti a vetésterületet; a tavalyi 80 millió hektárról idén 90 
millióra növelte.”

Egy kérdésem van. Ki a francot érdekel ez? Putyin szülinapjára is fognak majd ünnepi versikéket írni?

A nap kommentje Józsitól:

Nem tudja ez a retek, hogy nincs egy szabad kőműves sem, mindenki külföldre ment kalandvágyból!

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.