Április 30,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A NER elmeroggyant módjára hörög

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,582,500 forint, még hiányzik 417,500 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jóestét kívánok, este lett, pedig az imént még reggel volt és pont ugyanilyen frissen és üdén szedegettem csokorba a híreket. Örülök, hogy újra találkozunk, állítólag jön a nyár, vagy nem jön, mindegy is, egy hete még úgy volt, hogy de.

Csupa jó híreim vannak, mint mindig. Elalvás előtt közvetlenül nem biztos, de akkor kicsit kell várni, és csak utána nyugovóra térni. Először is szögezzük le: korrupció miatt három év börtönbüntetésre ítéltek egy minisztert. Egyelőre nem jogerősen, és nem is Magyarországon, hanem Romániában, konkrétan az egykori közlekedési minisztert. Az ítélet szerint 100 ezer eurót koboznak el tőle. Még mielőtt valaki félre akarná érteni: nálunk ilyen nem fordulhat elő, itt mindenki makulátlanul tisztességes. Tokától bokáig.

A nap híre szerintem Botka László nagyvonalúnak tűnő ajánlata, amellyel az ellenzéki pártok demokratikusnak nevezett részét kínálta meg, és ami úgy szól, hogy a listás helyek felét felajánlotta a DK-nak, a Momentumnak, az Együttnek, a Párbeszédnek és az LMP-nek. Elképzelése szerint a felajánlott helyeken ezek a pártok az elmúlt fél év közvélemény-kutatási eredményeinek arányában osztozhatna. Most nem írom le, mit gondolok erről, lesz erről bővebben szó holnap. Arra különös tekintettel, hogy az érintettek válogatott érvekkel kosarazták ki a szocialisták miniszterelnök-jelöltjét. Pedig Juhász Péterék már azt is kiszámolták, hogyan lesz kétharmada (négyötöde?) a Fidesznek, ha nem állapodik meg az LMP, a Momentum, az Együtt és a Párbeszéd a választás előtt: senki nem jut be a Parlamentbe. Szép lesz ez, csak szomorú, attól tartok. Nem a marakodóknak, elvi alapon mindentől elzárkózóknak, hanem az egész országnak. Tessék csak szépen finomkodni, megsértődni, felháborodni, kisujjat eltartani, és asszisztálni az újabb nemzeti tragédiához. Kétsége ne legyen senkinek, hogy ez az lesz.

Közben Rákay Philip (született Kálmán) nálam megnyerte a nap görénye díjat, ennél erősebb tartalom nem született ma a NER mélysötét bugyraiban. A csávótól a hvg.hu érdeklődött újonnan bejegyzett cégével kapcsolatban. Civilizáltan, normális hangnemben. A kioktató mélymagyar gyűlölködés, amit a pofájukba kaptak, nem mindennapi. Azt hiszem, ízelítőül ezt muszáj idetennem:

… a bolsi világ elmúlt, s hála az Istennek, szépen lassan, de biztosan világviszonylatban is alámerülni látszik az a szélsőliberális, internacionalista, beteg értékrend is, amit Ön és kedves hetilapja konokul képvisel. Értem én, hogy nehéz hozzászoknia a megváltozott világhoz, és reggelente, amikor tükörbe néz, már nem  a – fontosságának súlyától saját hatása alá kerülő – nagyhatalmú, ballib sajtóhadsereg egyik, erőtől duzzadó janicsárját látja, csupán egy napról-napra devalválódó, s egyre marginálisabb, a történelem szemétdombjára kerülő ideológia – „független” újságíró-bőrbe bújtatott – utolsó közlegényeinek egyikét. 

Ez az elmeroggyant hörgő hőbörgés ennek a rendszernek a kvintesszenciája. Csaholnak, vinnyognak, toporzékolnak. De minek? Valaki tudja?

A kórházak adóssága közben 35 milliárd forintra rúgott, de szerencsére Orbán éppen most fújja fingja a passzátszelet Vietnamban, és építi Bajnai Gordon kórházát. Úgyhogy én Attila kommentjénél megfelelőbbet nem tudok elképzelni búcsúzóul:

Nagyon szeretnék már csak a töri könyvben olvasni erről az egészről.

Addig is még sok mocskot kell megennünk, attól tartok, úgyhogy holnap innen toljuk tovább a fostalicskát. Ha nem jön közbe valami. Ne jöjjön! Jóéjt!

 

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.