Július 27,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Teccik tudni?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,384,312 forint, még hiányzik 615,688 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Igaz ugyan, hogy változatlanul be vagyunk szorulva a csütörtök és a szombat közé, de már nem sokáig. Hamarosan kiszorulunk, már csak egyet kell aludni és itt a szombat.

De ma még nem és meg is ragadom az alkalmat, hogy rámutassak: a kormánykommunikáció olyan szinten épül le szellemileg, hogy az valami döbbenetes. Miközben nincs is már honnan leépülni. Ide kell tennem egy frissensült MTI közleményt:

„A Fidesz szerint Karácsony Gergely, a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje minden vidéki fejlesztést lesajnál a XIV. kerületi villanegyedből, és ezáltal a vidéki embereket is semmibe nézi

A nagyobbik kormánypárt MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében arra reagált, hogy Karácsony Gergely sajtótájékoztatóján azt mondta, a Modern városok program megvalósítását miniszterként felügyelő Kósa Lajos valójában a kormány második propagandaminisztere lesz. Úgy fogalmazott, hogy a program egy választási lufi.
A Fidesz közleményében azt írták, hogy ellentétben a balliberális kormányokkal, amelyek elvették a pénzt és a lehetőséget, a kormánypártok egyik fő célja, hogy erősítsék a vidéket, több munkát, jobb megélhetést és kiszámíthatóbb jövőt nyújtsanak a vidéken élőknek.
Az ország minden térségében elvárják az emberek a kormánytól, hogy a fejlesztések hozzájuk is eljussanak. A Modern városok program keretén belül 3400 milliárd forintos gazdaság- és településfejlesztést váltanak valóra – hangsúlyozták, hozzáfűzve: ipari parkok, munkahelyteremtő beruházások, közlekedési, egészségügyi, kulturális, szociális, sport- és szabadidős fejlesztések valósulnak meg, hol mire van a legnagyobb igény.
„Javasoljuk Karácsony Gergelynek, hogy néhanapján hagyja el a fővárost, látogasson el egy-két vidéki városba, így saját szemével győződhetne meg arról, hogy Budapesten kívül is van élet” – olvasható a közleményben”.

Komolyabb összegben is le merném fogadni, hogy a vonagáborkérjenbocsánatotanyugdíjasoktól után/mellett az jön, hogy karácsonygergelykérjenbocsánatotavidékiektől.

Megpróbálok segíteni a kormánynak, mielőtt túlságosan belehevülnek a hülyeségeikbe: Karácsony azt mondta, hogy Kósa nem annyira nagyon okos. Nem azt, hogy a vidéki emberek síkhülyék. Teccik tudni? Megyek aludni, jóéjt.

A nap kommentje Pétertől:

Köszönjük NRC!
Szóval az ideális magyar pálinka 34%-ban gumicsizma aromájú, 52%-ban 70 fokos, 76%-ban karcos és kaotikus, 82%-át meg se érezni, 83%-ban gyengéden nyugtatja torkot.
Yeah

adomany-1