Május 6,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


Patkányok

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 228,540 forint, még hiányzik 2,771,460 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Most, hogy Putyin elvtárs megígérte drága jó Viktorunknak, hogy alkalomadtán elméletben megtanítja cselgáncsozni, és a Paks 2 nevű korrupciós fedőakció is sínen van, mint József Attila, beszéljünk egy kicsit a patkányokról.

Akik ugyan meglehetősen értelmes, okos állatok (Németh Szilárd és Kósa Lajos vonatkozásában feltétlenül), ám a magyar ember az ezeréves büszke múlt vérzivataros évei alatt sem óhajtott megtanulni együttélni velük.

Olyannyira nem, hogy dacára ama evidentikus alapvetésnek, miszerint a magyar egészségügy világszínvonalon hasít, a Merényi Gusztáv Kórház pszichiátriai osztályán, pontosabban annek gerontológiai részlegén – ahol az idős pszichiátriai betegeket kezelik – patkányok hancúroznak az álmennyezetben, de ennek valahogy nem tudnak szívből örülni az ott dolgozók. Azért, hogy ne csépeljem feleslegesen a szavakat, ITT mindenki megnézheti az idevágó riportot.

Amelyben egyebek mellett elhangzik, hogy noha az épületben hónapok óta észlelték a patkányok együttélési szándékát a kórház lakóival és dolgozóival – akik, mint jeleztem halkan, hogy ne tűnjön úgy, hogy álhírekkel akarom lejáratni a demokratikusan megválasztott magyar kormányt, különös tekintettel Balog Zoltánra, nem díjazzák szívből, hogy penetráns patkány ürülék és vizelet szagban kényszerülnek végezni a munkájukat és néha olyan is előfordul, hogy patkány hullik alá a plafonból – nem történt semmi. Mondom, hónapok óta.

Pedig van ott más is, nem csupán a hihetetlenül okos, ámde az emberrel való együttlétezés szemszögéből fölöttébb kellemetlen patkány pajtás. Van ott egér is, rovar is, különös tekintettel a tetűre, amely szintén Isten teremtménye. Ugye, Balog lelkész és emberi erőforrás? De azért maga sem szívesen költözne össze velük, ha már lehet választani ebben a kirobbanó, illiberális demokráciában.

Nos, az van, hogy miután a médiát valamilyen rejtélyes oknál fogva tegnap nem annyira akarták beengedni, hogy szemrevételezze a helyenként lyukas, leszakadt, más helyen foltos mennyezetet – ez utóbbi a dolgozók szerint valószínűleg az álmennyezetet átáztató patkányvizelet okán foltosodott olyan csicsásra – és miután az Emmi kussol, nem maradt más hátra, mint lenyelni az Állami Egészségügyi Ellátó Központ közleményét.

Amiből kiderül, hogy ha kisméretű állatnak nevezzük a nyakunkba hulló élőlényt, akkor az nem is biztos, hogy patkány, az álmennyezet pedig nem szakadt le. Punktum. Mindenki hülye, patkány nincs, de azért az intézményben elrendelték a rágcsálóirtást. Ha a dolgozók segélykiáltásai süket fülekre találtak hónapokig, akkor legalább most. Nagylelkűen, hogy lássátok kivel van dolgotok, barmok. Amúgy nincs patkány, értve vagyunk?

Ameddig az éppen ügyeletes gazember kitalálja, hogy miként lehet az elmúlt nyolc év nyakába varrni a történetet, ami természetesen nem igaz, ameddig Balog ájtatos vigyorral benyögi, hogy egy csomó más egészségügyi intézményben viszont nincs patkány, ameddig Bayer Zsolt elküld mindenkit a kurva anyjába, amiért valójában leszarja azokat az idős, beteg embereket és azokat az embertelen bűzben dolgozni kényszerülő egészségügyi dolgozókat, csak a kormányt akarja bántani, mondok én valamit.

Ja, és egyáltalán semmi köze nincs ahhoz, hogy éppen most olvastam, hogy a magyar adófizetők 313,8 millió forintért vásárolták meg a tokaji Szent Miklós Templomot, és ajándékozták a Moszkvai Patriarchátusnak. Persze, hogy megint én vagyok a szánalmasan demagóg, de ezek között a nagyvonalú adófizetők között lehetnek olyanok is, akiknek a szülei pillanatnyilag a Merényi Gusztáv Kórházban fekszenek abban a bűzben, panaszkodni jó eséllyel nem tudnak, ha szerencséjük van, akkor nem tetvesek, rühösek, bolhásak és nincsenek tele felfekvésekkel, de legalább patkányok vigyorognak rájuk az álmennyezetből.

Igen, még mindig csak a prioritásokról beszélek. E nagyszerű üzlet nyélbe ütésének egyik felelőse ugyanis teljesen véletlenül éppen Balog Zoltán miniszter, akit tényleg nem kéne olyanokkal fárasztani, hogy beteg, nyomorult magyar emberek életük utolsó részét patkányokkal töltik együtt a világszínvonalú, a maga magyar módján sikeres egészségügyben. Az orosz ortodoxia felvirágoztatása mégiscsak előrébbvaló, mint hogy egy ledolgozott élet után a magyar beteg ne a patkányürülék bűzében várja a megváltást.

Szóval az van, hogy a büszke, erős ország, amelyik vizes vébét rendez, amelyik cselgáncs vébét rendez, amelyik az olimpia nyereségéből akarta rendbe rakni az egészségügyet, amely tiszteletet követel az ezeréves múltjának, amelyik nem tűri el, hogy korrupt banánköztársaságnak nevezzék, valójában patkányürülékben fetreng.

És lehet azt mondani, hogy álmennyezet, álprobléma, álcivilek, álhírek mindenütt, lehet óbégatni, hogy nyolc év nem elegendő arra, hogy az elmúlt nyolc év pusztítását helyrehozzátok, meg lehet találni és keresztre lehet feszíteni a sajtót megkereső egészségügyi dolgozót, lehet akár sorosozni is egy egészségeset, sőt, lehet azt mondani, hogy de bezzeg csótányok nincsenek, és bezzeg nem döglött galambok potyognak a műtőasztalra, mert ezek a patkányok legalább élnek, és erről miért nem számol be a média, az eszelős, gátlástalan országvezetés által a polgárok ellen elkövetett merényleteket már nem lehet szőnyeg alá söpörni.

Mert ez konkrétan az. Merénylet. Ez védhetetlen, már sokadszorra. Úgy ráadásul, hogy a naponta két kézzel elszórt százmilliók, a már régen elfelejtett vizes vébé folyamatos drágulása, a nemzeti tőkésosztály szemérmetlen és pofátlan rongyrázása mellett nevetséges összegekről beszélünk. Amelyek ahhoz kellenének, hogy a 21. században, a Fidesz zsinórban harmadik választási győzelmének előszobájában alapvetés legyen, hogy van fertőtlenítő, CT, és nem patkányok futkároznak a magyar kórházakban. Márpedig nem alapvetés.

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.