Május 18,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Vendégírás: Én kérek elnézést, én szégyellem magam

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,564,948 forint, még hiányzik 1,435,052 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Korábban több alkalommal is felborította lelkivilágom egyensúlyát az oldalon olvasható cikkek kormányzati, vagy hozzájuk közeli emberekre alkalmazott jelzői. Nem mintha magam és magamban nem használtam volna rájuk a nyomdafestéket nem tűrő, de a web világában helyet kapott szavakat.

Innentől kezdve feladom „széplelkűségemet”. Mert a tegnapi és tegnapelőtti nyilatkozatok után eszembe jutott egy vicc.

Pista bácsit elviszik egy repülésre.

Beültetik, bekötik az ülésbe, a gép felszáll.

Pista bácsi gyönyörködik a tájban, a pilóta pedig úgy gondolja, hogy brillírozik egyet, bemutatja képességeit, csinál tehát a géppel egy flik-flakot.

A mutatvány után hallja Pista bácsi bajsza alatti morgását: – Hát, erre számítottam.

Nagyon meglepődik, de mindenáron villantani akar, így újabb műveletet hajt végre.

Utána ismét megszólal Pista bácsi: – Hát, erre is számítottam.

A pilóta nagyon mérges lesz, hogy nem tudott olyan dolgot mutatni Pista bácsinak, ami meglepte volna.

Új ötletet bevetve, feje tetejére fordítja a gépet, így repülnek egy darabig, majd amikor visszafordítja a gépet rögtön hallja Pista bácsi megjegyzését: – Na, erre nem számítottam.

Mikor leszállnak, a pilóta érdeklődik Pista bácsitól, hogy milyen volt a repülés, hogyan lehetséges, hogy voltak olyan mutatványok, amikre azt mondta, számított rájuk.

– Édes fiam, arra számítottam, hogy a repülés közben behugyozok, arra is számítottam, hogy beszarok, de arra nem, hogy mindez a nyakamba is fog folyni.

Így jártam most én is a porcelánbolti elefánt Petikével.

Számítottam arra, hogy büdösbunkó stílusát nem tudja levetni. Számítottam arra is, hogy csicska létére, módjára a fülébe mondott, súgott szöveget lassan és nyögvenyelősen kiadja magából. De arra nem számítottam, hogy a diplomácia porcelánboltjába ilyen ocsmány és minősíthetetlen módon lép be és tör-zúz, pusztít.

Minden bizonnyal tovább szégyenkezik Görög Ibolya protokollszakértő, hogy valaha is köze volt, oktatta ezeket a …

A diplomáciának vannak írott és íratlan szabályai. Az, hogy ennek a seggfejnek nem tudják a fejébe verni az íratlan szabályokat, még megbocsátható. Tudjuk, látjuk, hogy ennyi a szellemi kapacitása.

Na de, hogy az írott szabályokat sem képes betartani, hogy a generálról – sajnos – visszatért főnökei diktált mondatait képes csicskalelkével és szájával kiböfögni…

Mitől sértődött meg a gyógykezelésre szorult és szoruló főnöke, rajta keresztül a hagymafejű, porcelánbolti elefánt?

A holland nagykövet által adott interjú miatt, ami a kicsinynek mondható szabad sajtó egyik orgánumában a 168 Óra című lapban adott nyilatkozatában hangzott el.

„Itt egy csoport, amelynek tagjai a globalizáció vesztesei, ezért a szélsőségesség, a fanatikus vallásosság felé fordultak, mert ez ad nekik biztonságérzetet. Ugyanolyan elv mentén kreálnak ellenséget, mint a magyar kormány.

Ahogy a nagymamám mondta: Buta fiú. Olvasni, szöveget értelmezni tudsz, vagy te is rontod a PISA-felmérés eredményét?

„Soros György sok mindenért kárhoztatható, elég csak a spekulációs ügyleteire gondolni. Ugyanakkor tiszteletet érdemel azért, hogy gigantikus összegeket fektetett a demokráciába és a civil társadalom felépítésébe. Ezért minden külföldi számára finoman szólva is furcsa a magyar kormány rendkívül intenzív és agresszív támadása ellene.”

Első lépésként különbséget kell tenni menekültek és gazdasági bevándorlók között. Csakhogy itt a kormány mindenkit migránsnak tekint, senkit sem menekültnek. Vagyis nem ugyanazt a nyelvet beszéljük. Ráadásul Magyarországon nincsenek is migránsok, ez homogén nép.

Kedves Nagykövet Úr! Az eltelt és itt töltött 4 év alatt – bár sokat megtudott Magyarországról – ezt az egyet, hogy „ez homogén nép” rosszul tetszik tudni. A magyar sosem volt homogén nép. Tekintsünk a Kunságra, ahová a kunok települtek be, tekintsünk a rácokra, a svábokra, a szlovákokra, szerbekre, tekintsünk Beloianniszra, a benne lakó görögökre.

A bűnlajstrom további része: „Magyarország a letelepedési kötvénnyel több bevándorlót fogadott be, mint amennyit az uniós kvótarendelet alapján kellene”.

Tudjuk mit jelent ez. Tudjuk, hogy ez nem nekünk, magyar polgároknak, hanem csak egyeseknek hoz, hozott hasznot.

Olyan nincs, hogy egyes országok csak profitálnak az EU pénzéből, de nem hajlandók hozzájárulni és segíteni a minket érő kihívásokban. A francia és a többi nagykövetnek az Állítsuk meg Brüsszelt! plakát azért furcsa, mert olyan szervezetet támad, amelyet egyebek mellett épp az önök országának segítésére hoztak létre. Ráadásul az önökre rótt 1300 menekült befogadásáról még csak nem is Brüsszel, hanem az Európai Tanács, illetve a tagállamok döntöttek. Ez az egész olcsó propaganda. És ezt a legtöbb magyar tudja.”

És még sok-sok minden, amit a nagykövet úr megfogalmazott: civil törvény, amerikai kitiltási botrány, korrupció, Heineken-Csíki sör ügy, sajtószabadság.

Ezek után az operettország (ez Hollandia Német Deutsch Tamás szerint) retteghet. Tomika nem vesz több füvet, nem ültetünk többé holland tulipánt és Magyarország nem importál tulipánhagymákat. Felszólítjuk a multinacionális magyar vállalatokat, hogy szereljék le üzemeiket és telepítsék vissza a termelést. Az ING Bank működési engedélyét az MNB visszavonja, a betétesek pénzét zárolják. Utazási szempontból a nem tanácsolt országok közé soroljuk és bevezetjük a vízumkényszert.

A dacos kisfiúk – ha menne is – nem fogadják semmilyen szinten a távozó nagykövetet.

Ez sem a nagykövet szégyene, hanem a miénk. Ahogy az is, hogy a főnökét sem fogadják, nem hívják meg, csak VV Putyin látogatja meg egyre gyakrabban. Sajnos.

Aztán megszólalt a főpolgármester jellegű fakockafejű is. Egyszerűen buzizott egyet, amikor így szólt a szája:

„Bizonyos jelekből arra lehet következtetni, hogy ez a nagykövet, ez nem szokványos diplomáciai feladatokat látott el, és nem szokásos diplomata-magatartást tanúsított, hisze nolyan helyekről, olyan üzengetésekre ragadtatta magát, ami nem tudom, mióta szokásos egy nagykövet esetében.

Mert hogy egy meghatározhatatlan identitású bárból üzengessen fővárosi közlekedésszervezési problémák ügyében Budapest főpolgármesterének, hát valami oka van, hogy a körülbelül 150 nagykövet közül soha senkinek nem jutott az eszébe, kivéve őt.”

Ahhhhhaaaaa. Kezdjük összehasonlítani a hágai vagy amszterdami közlekedésszervezést a budapestivel? Ne, mert csúnyán alulmaradunk.

Hol is tették ki a kerékpárútra azt a táblát, hogy innen tolni kell a biciklit?

Ugyan! Told el te is a biciklit.

Czakó Péter

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.