Június 20,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


És aki véletlenül ide született?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,873,430 forint, még hiányzik 1,126,570 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Hőgutás szép estét, vidám szombatot mindenkinek! A közösségi oldalak is nehezen viselték a meleget, főleg a Facebook döglődött mifelénk. Az okokról még nem tudni semmit – vagyis nekem még nem szólt Zuckerberg -, így csak remélem, hogy valami új algoritmust üzemelnek be, ami tovább felezi az elérhetőséget.

Miután ma semmi nem történt azon kívül, hogy Semjén Zsolt szerint a magyar vadászati törvény a világon a legjobb, máris ide csinálok egy izgis OS hírt. Ímelám:

„Rétvári Bence, az EMMI miniszterhelyettese a mai napon Rómában találkozott Paul Richard Gallagher érsekkel, a Szentszék külügyminiszterével. Rétvári Bence részletes tájékoztatást adott Magyarország Hungary Helps programjáról és az üldözött keresztények megsegítése érdekében végzett magyar tevékenységről. A Hungary Helps program lényege, hogy a támogatást az üldözöttek szülőföldjén kell nyújtani, mert ott ugyanaz az összeg sokkal több embernek tud sokkal hatékonyabb segítséget nyújtani. Magyarország azt vallja, hogy a segítséget vigyük oda és ne a bajt hozzuk ide. 
Külön kitértek a települési újjáépítésre Irakban és a humanitárius segítségekre Jordániában és Libanonban. Az érsek külön elismerte, hogy a magyar kormány az üldözött területeken elő keresztények vezetőit személyesen is meghívta, illetve meglátogatta, hogy felnyissák az európaiak szemet a valós történésekre és a segítséget a helyi igényekhez igazítsák. Rétvári Bence elmondta, Magyarország anyagi erejét meghaladó módon is igyekszik támogatást adni oktatási, lakhatási, egészségügyi és más humanitárius célokra, illetve százas nagyságrendben biztosít ösztöndíjakat is. Gallagher külügyminiszter elismerésre méltónak nevezte a Hungary Helps programot és jó példának tartotta más országok számára is, mert visszaadja a reményt az otthonukat elhagyóknak, hogy szülőföldjükre visszatérve építsék újra a jövőjüket. Rétvári Bence személyesen is meghívta az érsek külügyminisztert az októberi, üldözött keresztények megsegítésével kapcsolatos budapesti nemzetközi konzultációra”.

Én tényleg nagyon örülök ennek, meg minden. Csak annyit szeretnék kérdezni, hogy majd lesz olyan is, amikor azokra is jut némi figyelem és pénz, akik szerencsétlen módon Magyarország határain belülre születtek és még itt is maradtak? Mert nem lenne baj. A nap kommentje Balázstól:

Amit a nyugat korrupciónak lát, azt itthon hazafias gazdaságpolitikának nevezik, ergo fejlődik a gazdaság.

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.