Április 18,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Őszinteségi roham

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,314,946 forint, még hiányzik 685,054 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó reggelt! Itt a szombat és mi is újra itt vagyunk. A frissebb időre még várni kell egy napot, de állítólag holnapra az is befut.

Nem lett semmivel sem jobb ez a világ a három nap alatt, ameddig mi egyéb elfoglaltságainkkal voltunk lenyűgözve. Vagyis de, talán annyival jobb lett, amennyit mi elvégeztünk és nem csak mi, hanem még sokan ebben az országban. Hiszen napról napra sokezer ember dolgozik azon, hogy sok tízezer ember életét egy picit jobbá tegye. Csak az nem kap akkora sajtónyilvánosságot, mint a tragédiák, merényletek és egyéb szörnyűségek, mert nem hoz annyi kattintást. Nem baj, attól a lényeg még nem változik.

Gulyás Gergely, a Fidesz alelnöke interjút adott a nyomtatásban megjelenő Heti Válasznak. Nagyon vicces dolgokat mondott ő a szájával. Például azt állította, hogy amikor Orbán Viktor (nyaral még vajon?) azt mondta Tusványoson, hogy le akarja győzni a médiát, akkor nem is a médiára gondolt. Vagyis igen, de nem a kormánypárti, hanem az  ellenzéki médiára. Mert az ellenzéki média nem is média, hanem fizetett ügynökök hada, akik Orbán ellen dolgoznak és hazudnak, mint a vízfolyás. Szemben a kormánypárti médiával, ami nem hazudik. Aha, értjük.

Azt is mondta ő, hogy Bayer Zsolt egyáltalán nem hasonlít Petőfi Sándorra és igenis kiadják közpénzen a műveit. Egyébként pedig, ha Bayer nem a kormány mellett, hanem ellenzékből gyűlölködne és káromkodna, akkor egyből mindenki elismerné, hogy mekkora nagy művész ő.

Azt is megtudhatjuk, hogy a CÖF teljesen civil szervezet, csak azon kívül, hogy civil, még őszinte is. Mert nyíltan felvállalják, hogy őket a kormány pénzeli és elköteleződtek a kormánypárt mellett. Ha csak úgy nem.

Szó esik a közpénzek kormányközeli kezekbe talicskázásáról, de Gulyás Gergely megnyugtat mindenkit, hogy az uniós közbeszerzések öt százaléka jut csak az Orbán Viktorhoz köthető körökhöz. Ebből több dolog nyilvánvaló. A kormány pontosan tudja, hogy kik nyerik a közbeszerzéseket, hogy ezen belül kik köthetőek közvetlenül Orbán Viktorhoz és hogy hülyének nézik az egész országot. Ugyanis nem az eus pénzek, hanem a beszerzések öt százalékáról beszélünk. Megint az az átkozott átlag. Ha van száz pályázat egymilliárd forint összértékben, amin 95 pályázó elnyer fejenként egymillió forintot, Mészáros Lölö elnyer három, Tiborcz István pedig két pályázatot összesen 905 millió forint értékben, akkor kijelenthető, hogy mindössze a pályázatok 5 százalékát nyerte el a fővezérhez köthető személy, mégis át van verve az egész társadalom. Jobb helyeken már régen megbukott volna ez a logika, de Gulyás Gergely és Orbán Viktor is.

Végül – slusszpoénként – Gulyás elismeri, hogy kidobott pénz a fideszmédiára költött minden adófizetői forint, mert a felvásárolt megyei és egyéb lapok, a tönkretett, beszántott ellenzéki lapok és portálok, az őrületes összegekből fenntartott közpénzmédia, propagandaoldalak, sok pénzért a kormány éltető álblogok, Habony Árpád és Andy Vajna munkálkodása ellenére:

„A legnézettebb tévé, a leglátogatottabb internetes újság, a legolvasottabb országos politikai napi- és hetilap ellenzéki, de legalábbis erősen kormánykritikus.

Szép volt, drága Gulyás úr!

Induljon a nap. Hamarosan jön az első beszólás, addig is kellemes ébredezést és élvezzétek a friss levegőt. Ugyanis mindjárt 34 fok lesz.

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.