Június 15,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Olvasói levél: Mehetsz a pénztárhoz!

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,681,290 forint, még hiányzik 1,318,710 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Nem nekünk kell lejáratni a gyökereket. Megteszik ezt maguk is. És még büszkék is rá.

A HVG 2017. július 27-i számában megjelent cikkecskében idézik Papp Gábort, Hévíz polgármesterét a városban ingatlant vásárolt külföldiekről. Természetesen barna nyelvvel került ki az orosz vásárlók hátsójából, majd megemlítette:

„Mostanában jöttek vevők az Öböl menti országokból, Kanadából, Szerbiából, Izraelből és Izlandról is. Ami pedig Európát illeti, látványosan megélénkült a nyugdíjközeli német állampolgárok költözési kedve is, akik a bevallottan a migránshelyzet miatt választják a biztonságosnak tartott Magyarországot”.

Hinnye az anyját!

A napi penzum megvolt, elmondtad a kötelező litániát, húzz a pénztárhoz!

Ha ott nem fizetnek, akkor jó eséllyel bejelentkezhetsz a 2019-es önkormányzati választásra, és újra beadhatod az igényedet a polgármesteri székre.

Az köztudott, hogy a németek, osztrákok és svájciak magyarországi ingatlanvásárlásai a rendszerváltás után pörögtek fel. Ebben közrejátszott a hatalmas ingatlanár különbség, a kedvező környezet, még a szocializmusban nagyon híressé vált Kurort (gyógyhely), Plattensee (Balaton) közelsége, a nagyon jó áron felszolgált ungarische Gulasch és a korábbi jóhírünk a legvidámabb barakkról.

Újabb idézet:

„Azóta sokan közülük eladták a házukat, mert sokan nem tudtak fenntartani két ingatlant nyugdíjasként.”

Józan vagy? Figyelsz magadra? Vagy az agymosás után az átprogramozás hatására jár a szád? Vagy kiadták az imakönyvben, hogy naponta migránsozni kell?

Hasonlítsuk össze a két idézetet!

A nyugdíjközeliek a „bevallottan a migránshelyzet miatt” itt vásárolnak. Magyarul: nem költöznek ide, hiszen dolgozniuk kell a gyárban, az irodában, a szolgáltatásban, vállalkozásában, stb.

Viszont a nyugdíjasok eladják az ingatlanjaikat, mert nem tudják fenntartani a magyarországiakat. Vagyis eszük ágában sincs ideköltözni – amikor már megtehetnék – a béke és nyugalom szigetére, ahol migránsok sincsenek.

Tehát nyugdíjasként már nem akarják biztosítani a nyugodt, migránsmentes életüket, védelmüket. Vagyis nem adják fel német, osztrák, svájci lakásukat azért, hogy olcsóbban, a magyar konyhára alapozva, rendszeres gyógyfürdőzés mellett, de mindenképpen biztonságosabban, migránsmentes környezetben éljenek – nálunk.

Czakó Péter

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.