Május 22,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Szuperkórház a város szélén

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,664,084 forint, még hiányzik 1,335,916 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Dél-Budán, pontosabban Dobogó városrészben szuperkóház épül, tudhattuk meg Cserháti Pétertől, az Egészséges Budapest program miniszteri biztosától. A telket fel is vásárolta az MNV Zrt. 4.4 milliárd forintért. Eddig minden szép és jó is volna, ha ki nem derülne, hogy a választott helyszínre semelyik budapesti tömegközlekedési eszköz nem ér el.

Olyan szinten szuperkórház, hogy erre valahogy nem gondoltak az építtetők. Sem arra, hogy  a telek egy részén tőzeges mocsár volt, ami jelen pillanatban azt jelenti, hogy 6 méter mélyen már vizes a talaj.

Fotó:Index

Fotó:Index

Ha ez nem lenne elég, egy másik érdekessége is van az ügynek. Ugyanis Cserháti Péter szavait idézve

 Ez volt az egyetlen helyszín – tette hozzá -, amely részben nem volt állami tulajdonban.” 

Tehát a kormány, 4.4 milliárd forintért, gondosan kiválasztva vett meg egy részben magán telket, közpénzből. Noha voltak állami tulajdonú telkek, azok valahogy mégsem feleltek meg MNV-nek. Már csak egy kérdés marad: kinek a tulajdonában volt korábban a telek? A válasz talán senkit nem fog meglepni, ugyanis igen, kitalálták, a telek több, mint fele a fideszes kapcsolatokkal rendelkező László Tamáshoz köthető.

Van még kérdés?

Forrás: Index

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.