Május 14,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


Itt a sikereket plakátra kell írni. Itt a büszkeség mértékegysége az ostobaság. Itt az erő vegyjele a fröcsögő gyűlölködés

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 692,930 forint, még hiányzik 2,307,070 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Minden idők legsikeresebb Nemzeti Konzultációja. Köszönjük. Magyarország erős és büszke Szovjetoroszország európai ország.

Ez a szöveg olvasható azokon a kék alapon nemzetiszínű lobogóval felcicomázott plakátokon, amelyeken a kormány megköszöni.

Amelyekkel a kormány most éppen kitapétázza az országot.

Amelyekre a kormány megint nem sajnálja a pénzt… kivenni az adófizetők zsebéből.

Amelyeken harsányan, nagy pofával hirdeti a megfáradt, hajlott hátú, kötelességből rettegő, soros-ügynökökkel kelő és fekvő, primitív csatakiáltásokat megszállottan mormoló ország polgárainak, hogy ők erősek és büszkék. És európaiak. És éppen most állították meg Brüsszelt. Olyan jó pacalpörköltszagú (az a magyar, akinek mindig fáj valami, akit mindig bánt valaki, akinek mindig meg akarja mondani valaki alapon) sajátos, magyar módon.

A kormány plakátja Debrecenben 2017. június 5-én (Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI/MTVA)

A kormány plakátja Debrecenben 2017. június 5-én (Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI/MTVA)

Minden idők leghazugabb propagandakampányának egyik állomásához érkeztünk, és mivel hiteles és ellenőrizhető adatokat a büdös életben nem fogunk kapni, kéretik tudomásul venni és elhinni hazugék becsületszavára: kurva sokan, rekordsokan, konkrétan 1,68 millióan (újabb 98%!) vettek részt a feneketlen hatalommániának-arroganciának emléket állító, orosz kódba csavart nemzeti konzultációs átverésen. Zárójel: mindenki nyugodjon meg, lesz olyan kampány is, amikor majd a nép véleményét konzultáció eredményét fogják fennen, de legalább szintén rohadt sok közpénz elköltése árán hirdetni.

Mint tudjuk, Kósa Lajos, minden Lajosok legokosabbja, a Fidesz nevű párt frakcióvezetője korábban felszólította a Fidesz nevű kormánypárt csúcsvezetését, hogy május 20-ról hosszabbítsa meg május 31-ig a kiskorúnak és hülyének nézett lakossággal való konzultálás időtartamát. Mert egyrészt olyan nagyon mindent elsöprő hullámokban érkeztek vissza a kérdőívek, hogy félő volt, a rajongók egy része megfullad, ha nem válaszolhat az előre megválaszolt kérdésekre, másrészt Brüsszel megállításának kategorikus imperatívusza sem diktálhatott mást.

Úgyhogy 31-én lezárták a mókát, és június 5-én rekordgyorsasággal mindent elárasztottak a plakátok, amelyeken már tudták, hogy minden idők legtöbb kreténnek nézett fideszes szavazóját (tekintve, hogy nagyjából csak ők voltak hajlandóak konzultálni a semmiről a kormányukkal) sikerült lázba hozni a kizárólag hazug és rosszul megválaszolható, előre megrágott, reggeltől estig sulykolt félreinformációkkal körbebástyázott kérdésekkel. Szép teljesítmény ez a pünkösd keresztény ünnepére való különös tekintettel.

Mást nemigen konstatálhatunk, mint ezt: a hogyan költsünk el a haverokra minél több közpénzt, hogyan butítsuk a Mariana árok alatti 83 méter mély sötétségében vegetáló híveinket torz, hamis álkérdésekkel, de facto hazugságokkal, aztán meg hogyan köszönjük meg nekik a saját pénzükből, hogy bevették a maszlagot című versenyt – amelyben nem mellesleg egyedüliként indult – a Fidesz fölényesen megnyerte.

Az most más kérdés, hogy ha hozzávetőlegesen igaz ez a szám – bár ha karácsonyig meghosszabbították volna, akkor lehet, hogy a 150%-os visszaküldési arány is simán bejön -, akkor itt bizony egyáltalán nincs mire büszkének lenni, és valamirevaló kormány nem is erőltetné ezt a dolgot. Mármint úgy értem, jó bornak nem kell cégér, vagy valami hasonló dakota bölcsesség. Vagyis, ami nyilvánvaló, azt nem kell plakátra írni, mert mindenki számára nyilvánvaló. Ámazonban ebből az újabb plakátcunamiból (is) egészen nyugodtan következtethetünk arra, hogy ezt a sikamlós érzelmi manipulációt is pont azért kellett plakátra vinni (az alkotmányos költség lenyúlásán túl), mert az nem létezik. Kizárólag a Fidesz párhuzamos valóságában van így.

Egy erős és bátor, magát európainak nevező ország kormánya nem kampányol gátlástalanul közpénzből, mert nem arra kapott felhatalmazást, hogy saját magát marketingelje, hanem hogy a köz pénzét értelmes célokra fordítsa. Ezzel szemben a gyáva, korrupt, moszkvai mentalitású, Brüsszellel és Európával nyíltan hadakozó magyar kormány nyolcadik éve permanens kampányban van, ez itt a soha véget nem érő konzultációk, plakátkampányok és újabb plakátkampányok országává vált. Azt is mondhatnám, hogy Magyarország egy kurva drága, környezetszennyezett plakátolóhely lett. Amit nem közbeszerzéseken és a marginális látogatottságú lakájmédiájuk különböző felületein lopnak el, azt plakátok formájában nyúlják le. Pontosan a fenti ábra szerint.

Közben meg arról van szó, hogy minden idők legsikeresebb konzultációja – és most higgyük el, amit kommunikálnak – a választókorú népesség (nagyvonalúan vegyük 8 milliónak) mindössze 21%-át érdekelte annyira, hogy visszaküldje az előrerágott moslékot tartalmazó borítékot. Ha innen nézzük, akkor ez azt jelenti, hogy körülbelül ennyi bármire bevethető, tökéletesen idomított rajongója maradt a Fidesznek. Ez szinte pontosan fele annak, amennyi embert az érvénytelen kvótanépszavazásukkal be tudtak etetni. Nem következik belőle semmi, csak mondom.

Viszont az nyilvánvalóan látszik, hogy a hergelésnek, uszításnak, félrevezetésnek bizony megvannak a maga korlátai. A legelvetemültebb keménymagot felölelő tábor látványos olvadásnak indult és akkor még nem beszéltünk arról, hogy az 1.680.000 ezer valószínűleg ennél jóval kevesebb. Az elherdált milliárdok fényében büdösgyenge teljesítmény ez.

Ebből pedig az is következik, hogy a további 6,3 millió ember véleményét újfent zárójelbe tették, miközben minden idők legnagyobb sikerével döngetik a horpadt mellüket. Úgy, hogy a vakhitükben megingathatatlan híveikkel folytatott, hazug és értelmetlen párbeszédet mindenki mással is kifizettetik. A plákátokra hazudott erős és bátor országban, amelynek kormánya minden idők legsötétebb diktatúráihoz dörgölőzik, a gyermekéhezés, a szegénység, a kilátástalanság és a nyomor egyre nagyobb rétegeket érint. A környező országok minden tekintetben elhúztak mellettünk, mi pedig legfeljebb a szuicid hajlamunkkal és a feneketlen korrupciónkkal vagyunk képesek rájuk verni.

Itt a sikereket plakátra kell írni, itt a bátorságot a névtelen feljelentgetések jelentik, itt az erőt a fröcsögő gyűlölködés testesíti meg, itt a büszkeség a feneketlen ostobaságban és tájékozatlanságban gyökerezik, itt az európaiság mértékegysége a bezzegbrüsszelmigránsoksorosgyurcsányozás. Itt nem egészségügyre, oktatásra, szociális hálóra fizet adót a polgár, hanem a kormány önfényező propaganda-plakátjaira. Lássuk be, van mit megköszönniük az elvtársaknak. Ennyi pénznek nem tudnának a seggére verni, ha esetleg hazugságok helyett az ország jólétéért folytatott munkálkodásra fordítanák rengeteg energiájukat.

adomany-1

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.