Április 28,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Megpróbálhatják elvenni az életünket, de a sörünket soha nem fogják

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,566,300 forint, még hiányzik 433,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Éjszaka újabb terrortámadás történt, ezúttal Londonban. Az egyik kolléga egy reggeli cikkben összefoglalta azt, amit érdemes tudni a tegnap éjszakai eseményekről, így én azt megismételni nem szeretném. Három hónapon belül ez a harmadik terrortámadás, amely megrázta Angliát. Azonban amellett, hogy meggyászolják halottaikat, a britek megmutatják, hogy még ilyen körülmények között is van helye humornak. Fekete humornak nyilván, ami az angolok sajátja.

Egy kép járta be a közösségi médiát, mely jobban összefoglalja az angolok be nem hódolását a terrorizmusnak, mint bármely beszámoló képes lehetne.

Keep calm

Keep calm

A képen látható fiatalember egy pint sört tart a kezében, miközben menekül a terroristák elől, gondosan ügyelve arra, hogy egy csepp sört se öntsön ki. A jelenet szimbolikus, sok brit számára jelent egy opciót arra, hogy a humor által legyen képes feldolgozni egy újabb szörnyű tragédiát.

asd

Ez a kép is jól bizonyítja, hogy az internet népe ahelyett, hogy zokon vette volna a viselkedést, inkább fegyverként használja a terrorizmus ellen. Ezt a harcot sok fronton vívják, azonban talán a társadalmi reakciók a legfontosabbak, és az, hogy hogyan vagyunk képesek feldolgozni a hasonló eseményeket. Manchester az összetartás erejét hangsúlyozva üzent a gyáva terroristáknak, London pedig a fekete humor fegyveréhez nyúlt.

A britek tudják, a terrorizmus nem győzedelmeskedhet. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a ma esti manchesteri Ariana Grande koncert, amelynek a rendezők által kiadott nyilatkozata a következőképpen szól:

„A tegnap esti londoni és a két héttel ezelőtti manchesteri események hatására felelősnek érezzük magunkat abban, hogy méltó emléket állítsunk azoknak, akik részesei voltak ezeknek az eseményeknek.

Terveink szerint büszkeséggel, bátorsággal és ellenállással szeretnénk emléket állítani a félelem  időszakában. A mai One Love Manchester segélykoncert a tervek szerint le fog zajlani, amit a terrortámadás nem hogy veszélybe sodort volna, hanem még több okot adott arra, hogy megrendezzük.

Nem félhetünk, így hát állítsunk emléket az áldozatoknak azzal, hogy itt és szerte a világon hallassuk hangunkat közösen. Büszkeséggel tölt el, hogy elmondhatom, a manchesteri rendőrség, valamint a brit kormány is támogatásukról biztosított bennünket. A résztvevők biztonságának biztosítása lesz a legfontosabb.

A koncerten részt vevő összes művész támogatásáról biztosított bennünket, szeretnék ha a show a tervek szerint megrendezésre kerülne. Arra kérjük Manchester városát, és a világot egyaránt, hogy csatlakozzon hozzánk, egy közös nyilatkozat erejéig, melynek üzenete: a gyűlölet és félelem soha nem győzedelmeskedhet. Tartsunk össze. Köszönöm.”

Keep calm, and carry on.

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.