Május 15,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Pedig már most is meg van pecsételve az a sors, a kurv@ életbe

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 734,189 forint, még hiányzik 2,265,811 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Rómeó napját írjuk, de Matolcsyval ellentétben valahogy én nem vagyok romantikus hangulatomban egyáltalán se. Ellenkezőleg. A szar is megfagy bennem, ahogy kezdem összerakni a kockákat. Mutatok pár kockát:

  • Tarlós István: A jelenlegi városvezetés teljesen érintetlen a négyes metró ügyében.
  • A szocialisták tagadják a nyilvánvalót, sőt már az OLAF-ot vádolják. Az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) minden idők legnagyobb korrupciós botrányát tárta fel. A 4-es metró beruházás harmadát ellopták. A felelősség a Medgyessy-, a Gyurcsány-, a Bajnai-kormányokat és a Demszky Gábor-féle MSZP-SZDSZ-es fővárosvezetést terheli. (fidesz.hu)
  • Súlyosan téved Szanyi Tibor szocialista európai parlamenti képviselő, amikor az Európai Csalás Elleni Hivatalnak (OLAF) a 4-es metró beruházásáról szóló jelentésének egyik általa vélt hiányosságát veti fel. (MTI)
  • Tekintve, hogy az OLAF-jelentés szerint az adott időszak kormányai nem felelősek a 4-es metrós visszaélésekért, Gyurcsány Ferenc nem megy el a bizottsági meghallgatásra. (Origo)

Miután láttuk, hogy a nemzeti kormány intellektuális nagyágyúi és szarosnyelvű szócsövei a tegnap esti belterjes, kocsmaasztali rötyögés-röfögés kíséretében hogyan bűnözőzték élő adásban a 4-es metróval kapcsolatos visszaélések kapcsán a komplett baloldalt, egészen nyilvánvaló, hogy csúnya hónapok következnek a magyar közéletben. Azok után is ocsmány lesz a választásokig hátralévő, örökkévalósággal felérő idő, hogy hetedik éve egyébként is állandó háború van és szabadságharc.

Két kockát tegyünk ide még, egy mait meg egy két héttel ezelőttit:

  • Vádat emelt a fővárosi Főügyészség az OLAF feljelentése nyomán egy 770 milliós költségvetési csalás miatt. Az ügy a 2005-2010-es időszakot érinti. A csalás elleni európai grémium 2011 szeptemberében (!) kezdeményezett vizsgálatot a cégcsoport tevékenységével, különösen a nevükben benyújtott pályázatokkal kapcsolatban, megállapításait pedig megküldte a Legfőbb Ügyészségnek. A NAV által lefolytatott nyomozás eredményeként a Fővárosi Főügyészség az ügyben különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette miatt emelt vádat a Fővárosi Törvényszéken. Nem két éve, nem három éve, hanem most, 2017-ben.
  • 2011 óta, azaz hat év alatt a Polt Péter vezette szájbatekert ügyészség összesen 4, azaz négy európai pénzeket-forrásokat érintő ügyben jutott el a vádemelésig. Miközben az utóbbi években szinte hetente, de volt már olyan, hogy naponta derültek ki látványos, pofátlan, vagy legalábbis gyanús ügyletek, túlárazások, el nem készült létesítmények, magáncélú örömöket szolgáló lenyúlások, ennyire futotta a szarelkenésügyi Poltnak: összesen negyedmilliárd forintot érintő korrupciós ügy felgöngyölítése. Úgy, hogy Magyarországra napi 2 milliárd uniós forrás áramlott be. És úgy is, hogy egyebek mellett az Orbán nevű ember és miniszterelnök közbeszerzésekből degeszre gazdagodott vejének ügyében is megszűnt a nyomozás.

Amit mondani szeretnék, ha már ilyen szépen összegyűltem, hogy ezek a kockák pontosan mutatják – ha van türelmünk összerakni őket, de ha nincs is -, hogy mire lehet számítani jövő tavaszig. Polt Péter legfőbb gazember, akinek hat évig teljesen elkerülték a kézivezérelt figyelmét az elmúlt évek súlyos disznóságai, most várhatóan lendületbe jön. Ahogy közeledünk a választás pillanatához, úgy fognak előkerülni a tarsolyából (keserédes hehe) azok az ügyek, amelyekkel kapcsolatban eddig nem sikerült lépnie, mert nem volt tétje.

Igaz, egyébként sem lett volna. Pedig. Magyarországon például egyes közbeszerzési eljárások túlárazása a becsült 30 százalékkal szemben, elérheti a 140-320 százalékot is. Garancsitól Mészárosig, Csetényi Csabától Tiborcz Istvánig a törvényesített lopás szellemében olyan módon játszották át a hazai és európai közpénzeket a fideszes bűnbandának, hogy azt még Bulgáriában és Romániában is megirigyelnék. A szabadságszerető, szittya magyar nép viszont látványosan beletörődött a sorsába. Nem is feltétlenül érti (tisztelet a sok-sok kivételnek), nem is érdekli, elfogadta, megtört és beletörődött. Nem érti, hogy miért kell 86 stadion, de igyekszik nem gondolni a búval. Nem érti, hogy a nála fényévekkel hülyébb Mészáros Lölö hogy lett sikeres üzletember, miközben neki a filléres számolgatás jelenti a mindennapokat.

A penetráns közönyre, fásultságra most következik egy bő évnyi baloldali korrupcióra kiélezett hangos propaganda. A mindenkihez eljutó, közpénzből felfegyverzett szarzabáló média Gyurcsánnyal, Demszkyvel, Medgyessyvel, ismert és kevésbé ismert bukottnak kikiáltott nevekkel lesz tele. A 4-es metró az évszázad korrupciós ügye már most, a balos nácik és liberálfasiszták tönkretették az országot. Azokat is, akik életükben sem láttak metrót. Azért rohad minden, azért műtik jövőre apád szövődményes betegségét, azért kap tüdőgyulladást a gyereked a fűtetlen osztályban, azért drágább, ami olcsóbb, mert bezzegGyurcsány.

És ha tök véletlenül nem lesz elég Gyurcsány, akkor 10-14 évvel ezelőtti ügyeket fognak előrángatni, amelyekben rejtélyes okoknál fogva most történik előrelépés. A rabló, haramia tempótól kettőig nem látó harácsolók éjt nappallá téve fognak tolvajt kiáltani. Hat évig kapargatták a seggük martját, de majd most, barátaim, majd most. Minden egyes napunk erről fog szólni.

Egyetlen dologban bízom. Hogy az érintettek és potenciálisan érintettek – igen, a politikai szereplőkre gondolok – nem ugyanazzal a pofátlan arroganciával és flegmasággal reagálnak majd, mind fideszéknél divatos és menő, nem próbálnak meg visszamutogatni, nem próbálják kenegetni a szart, és nem rontják az így sem túl rózsás helyzetet. Aki elkúrta, lopott, sikkasztott, csalt, az legalább ne okozzon további kárt, hanem álljon bele férfiasan. Pláne úgy, hogy már nem is része a politikai palettának, csak a többé-kevésbé rossz emléke van jelen.

Ha a baloldal nem lesz képes ezt a helyzetet átláthatóan és konstruktívan kezelni, ha nem áll elébe szó nélkül a vizsgálatoknak, szinte borítékolható, hogy újabb fülkeforradalmat szabadítanak az országra. Ha a hét éve oly jól ismert fideszes tempóval próbálják elsunnyogni a felelősségre vonást, további hosszú évekre megpecsételhetik ennek a széthordott országnak a sorsát. Ami már most is meg van pecsételve. A kurva életbe.

adomany

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.