Június 24,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

VENDÉG


Kétségbeesett nyílt levél Tasó Lászlóhoz

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,010,177 forint, még hiányzik 989,823 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Tisztelt Szerkesztőség!

A nyíradonyi ESZOSZ károsultak közül tizennyolcan, névvel, lakcímmel vállalva, 2016. november 15-én levélben kértük Tasó László urat, térségünk országgyűlési képviselőjét, hogy fogadjon bennünket, segítsen abban, hogy kálváriánk befejeződjön. Levelünket, képviselő úrnak – az általunk ismert címekre – email-ben küldtük el. Sajnos választ a mai napig nem kaptunk. Tudjuk, biztosan nagyon elfoglalt ember Tasó úr, de úgy gondoljuk,  illene időt szakítania legalább arra, hogy választ kapjunk tőle. Mi tanulatlan, szegény emberek vagyunk, de talán joggal hisszük, hogy az országgyűlési képviselőnktől elvárhatjuk a támogatást, a megértést. Mi nem pénzt kértünk képviselő úrtól, nem is akartuk zaklatni. Kihez forduljunk nehéz helyzetünkben, ha nem ahhoz az emberhez, aki azért ül a parlamentben, hogy a választókörzetében élők érdekeit képviselje? Vagy rosszul gondoljuk?

Tisztelt Szerkesztőség!

Mi nem akartuk a levelünket nyilvánosságra hozni, mert azt hittük, számíthatunk Tasó úrra. Tévedtünk, úgy látszik a szegényeknek nincs becsületük, sorsunk saját képviselőnket sem érdekli. Ezért kérjük Önöket segítsenek abban, hogy kilátástalan helyzetünket a nyilvánosság megismerhesse.

Kérem a Tisztelt Szerkesztőséget, hogy sem az én, sem a többi sorstársam nevét, lakcímét ne hozza nyilvánosságra. Tasó úr ismeri nevünket, így  tartunk attól, hogy retorziók érhetnek bennünket, azért, mert a sajtóhoz mertünk fordulni.

Tasó László

országgyűlési képviselő részére

Nyíradony

Tisztelt Képviselő Úr!

Valószínűleg Ön is ismeri az ESZOSZ által átvert, becsapott munkavállalók több mint másfél éve húzódó kálváriáját. Hajdú-Bihar megyéből érintett közel ezer ember többsége a képviselő úr választókerületében él. Köztük több mint százan nyíradonyi lakosok vagyunk.

A mintegy 5 milliárdos projekt keretében a szociális szövetkezet öt évre munkát, biztos megélhetést ígért nekünk. Örömmel írtuk alá még az elmúlt év első felében a munkaszerződéseinket, hiszen úgy gondoltuk, lesz munkánk, lesz tisztességes jövedelmünk, tudunk enni adni a családunknak.

Sajnos rövid időn belül kiderült, hogy becsaptak bennünket, úgy látszik csak azért kellettünk, hogy a szövetkezet vezetői az EU-s támogatáshoz hozzá tudjanak jutni. Érvényes munkaszerződésünk ellenére 2015 júliusa óta sem munkánk nincs, sem a járandóságunkat nem kaptuk meg. A szövetkezet vezetői szóba sem álltak velünk, 2015. október 12-én elindították a végelszámolást. A végelszámoló arról tájékoztatott bennünket, hogy a cégnek egy fillérje sincs, így a jogos követelésünket nem tudja teljesíteni.

Időközben sokan munkaügyi bírósághoz fordultunk. A bíróságok eddig minden esetben a mi javunkra döntöttek jogerősen. A nyíradonyi munkavállalók között van, akinek közel egymillió forintot ítélt meg a bíróság. Mivel a szövetkezet fizetésképtelen, így a kormánytól vártuk a segítséget, a mai napig hiába. Nem értjük, miért nem vesznek bennünket emberszámba, miért húzzák az időt a kormány illetékesei? Mit gondol tisztelt képviselő úr, miből élünk? Többünk papírjai még mindig a szövetkezetnél vannak, így a munkaügyi rendszerbe nem tudunk visszakerülni sem közmunkára, sem foglalkoztatást helyettesítő támogatásra nem vagyunk jogosultak. Az önkormányzat vezetőitől szintén nem számíthatunk segítségre, széttárják a kezüket, ők nem tehetnek semmiről. Napról napra csak megaláznak bennünket.

Közülünk sokan Önre szavaztunk 2010-ben és 2014-ben is. Hittünk abban, amit ígért, hogy a Fidesz senkit sem hagy az út szélén, minden szegény embernek segíteni fog. Mi sajnos nem azt tapasztaljuk. Úgy látjuk, hogy sorsunk senkit sem érdekel, nyomorunk a kormány urait hidegen hagyja. Úgy tesz mindenki, mintha mi nem is léteznénk. Itt Nyíradonyban is láttuk a plakátokat, hogy a Fidesz megvédi a magyar embereket. Vajon mi nem vagyunk magyar emberek? Mi, akik egyik napról a másikra élünk nem számíthatunk a kormány segítségére? Másfél év nem volt elegendő ahhoz, hogy sorsunkon segítsenek? Akkor mindaz, amit a választási kampányban ígértek önök, az csak porhintés volt? Csak a szavazatunk kellett? Tudja képviselő úr, mi nem kívánunk sokat. Dolgozni szeretnénk, enni adni a gyermekeinknek, és emberi életre vágyunk, itt a közös hazánkban. Ugye ez nem sok?

Tisztelt Képviselő Úr!

A nyíradonyi ESZOSZ-károsultak nevében kérjük a segítségét. Önnek, mint a városunk országgyűlési képviselőjének, aki egyben a kormány tagja is, minden eszköz a rendelkezésére áll, hogy tegyen értünk, az illetékeseknél kezdeményezze a bérgarancia alapból minden károsult a lehető legrövidebb időn belül, még karácsonyig hozzá jusson a jogos járandóságához.

Kérjük a lehető legkorábbi időpontban, amikor itthon tartózkodik, fogadjon bennünket. Szeretnénk személyesen is elmondani az elmúlt hónapok keservét, mindazt, amit átéltünk. Bármelyikünk lakásán szívesen látjuk egy Önnek megfelelő időpontban, de természetesen ott leszünk a városban a képviselő úr által megadott helyen és időpontban. Egyet kérünk, a személyes találkozóra rövid időn belül kerüljön sor, hiszen kilátástalan helyzetben vagyunk, sokunknak még tűzrevalója sincs, jön a hideg, az áramot sem tudja egy részünk fizetni. Nem tudjuk volt-e már képviselő úr ilyen helyzetben, higgye el, emberhez méltatlan körülmények között tengődünk.

Bízunk abban, hogy számíthatunk képviselő úr támogatására. Többségünket ismeri, tudja, amit írtunk az a színtiszta valóság. Kérjük, hallgassa meg segélykiáltásunkat, segítsen abban, hogy emberszámba vegyenek bennünket mindazok, akik azért kapják a fizetésüket.

Nyíradony, 2016. november 15.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.