Június 17,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Mert nem vagyok sem vak, sem hülye

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,749,432 forint, még hiányzik 1,250,568 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Végre sikerült megtudnunk a nagy titkot, fellebbent a fátyol, letépte valaki a leplet és ott állt Rogán Antal a maga csupasz valójában, bátran, rendíthetetlenül mint egy kőszikla, tisztán és ártatlanul. A saját maga indította perek tárgyalására ugyan nem hajlandó elmenni Orbán Viktor egyik bal keze, a parlamenti igazságügyi bizottságban azonban meghallgatták őt. Nem kivételesen, hanem kötelező jelleggel minden évben. Most is.

Kiderült, hogy mi a feladata Rogán Antalnak azon túl, hogy ő Rogán Cecília férje. Az neki a dolga, hogy Orbán Viktort 2018-ban is győzelemre vezesse, hogy 2018 után is Orbán Viktornak hívják Magyarország miniszterelnökét. Ha jól értettem a magvas gondolatot, gyakorlatilag bárkin és bármin átgázol Rogán, hogy ezt a feladatot teljesítse. Ezen kívül semmi sem érdekli. Sőt, direkt örül, ha őt támadják, mert addig sem a drágajó miniszterelnök urat marcangolják a hiénák.

Szép is ez, de jó lenne azért egyéb célokat is kitűzni. Nem kimondottan Rogán Antalnak, mert érzésem szerint a nem túl távoli jövőben éppen eléggé leköti majd őt a pereskedés, hanem mondjuk Orbán Viktor tűzhetne ki valami értelmes célt. Azon túlmenően persze, hogy 2018 után és gyakorlatilag az idők végezetéig ő akar lenni Magyarország miniszterelnöke. Vagy köztársasági elnöke, esetleg királya. Lehetőleg mindhárom egyszerre, mert mégis az lenne a tuti és vérségi alapon öröklődhetne a poszt.

Ez mondjuk lehet egy és még egy ember életcélja, hogy az egyik miniszterelnök legyen, a másik meg segítse ebben. De ez kormányprogramnak édeskevés és főleg az országot és azt a kilencmillió embert, aki nem Orbán Viktor és nem Rogán Antal, sehonnan sehová nem viszi előbbre. Normáliséknál azért akar valaki egy ország vezetője lenni, hogy jobb irányba vigye, gazdagabbá és teljesebbé tegye a hazáját. A személyes ambíciók nem egy igazi politikusra, hanem egy küldetéstudatos diktátorra jellemző vonások.

Az pedig, hogy valaki magánvállalkozásként kezeljen egy országot, kedve szerint ossza el annak vagyonát és jobbágyként kezelje az ország lakóit, mindezt hazugságokkal, a társadalom végletes megosztásával és sok ember élete árán tegye, egészen tragikus eredményhez fog vezetni. És nem azért, mert én azt szeretném, vagy mert az előző kormányok bármelyikét sírom vissza, vagy mert én vagyok az ellenség, vagy bárki, aki jó ideje ordít, hogy baj lesz.

Hanem azért, mert nem vagyok sem vak, sem hülye. Ahogy sokan mások sem azok. Soha, sehol nem lett még jó vége annak, ha egy csoport kisajátított egy országot és szétosztották maguk között a vagyont, miközben sárba tapostak mindenkit, aki nem tartozott a brancshoz. Egyszer vége lesz ennek és szép vége nem lehet. A kormány mindent a kezébe kapott ahhoz, hogy rendbe tegye az országot. Volt döntési lehetőségük, minden rendelkezésre állt, hogy okosan használják a támogatottságukat. A válság nehezén már túl voltunk, amikor átvették a kormányzást. A társadalom nem volt ennyire atomjaira hullva. Az előző kormányban (nem Bajnai-kormányában, bár szeretik összemosni, mint szintén bukott kormány, de ez hazugság) csalódtak az emberek, nagy volt a várakozás.

Abban jól kalkuláltak Orbánék, vagy Habony, vagy aki, hogy az uszítás elég hatékony dolog. A megosztott társadalom gyakorlatilag képtelen az összefogásra. Már régen nem is arról szól a történet, hogy bárki is jónak gondolná, amit a kormány művel. Szerintem a hívek is egészen pontosan látják a rombolást, a korrupciót, a néhány család eszelős gazdagodását. Azért nem fordulnak Orbán ellen, mert akkor be kellene látniuk, hogy becsapták őket is, meglopták őket is, tönkreteszik az ő gyerekeik jövőjét is. Még mindig fájdalommentesebbnek tűnhet úgy tenni, mintha minden rendben lenne és abban a boldog, bár hazug tudatban élni, hogy végső soron ők, Orbán hívei győztek, az ellenzék veszített.

Holott mindenki veszít, néhány kivétellel és az egyik ilyen kivétel éppen Rogán Antal. Aki soha az életben nem engedhetett volna meg magának luxusceleb feleséget, nem vehetett volna a zaciból félmilliós ridikült, nem repkedhetett volna helikopterrel a lakodalomba és nem kezdett volna tágulni a lakása sem, ha a maga erejéből kellett volna összehozni mindazt, amit összehozott. Mégpedig úgy, hogy nincs ügyész, rendőr, bíró, aki hozzá merne nyúlni. Most még. Ameddig Orbán hatalmon van, addig nem. Ha innen nézzük, egyértelmű, hogy Rogánnak nincs fontosabb dolog az életében, mint Orbánt az idők végezetéig hatalomban tartani. Mégpedig a saját érdekében.

A pici gond ezzel az, hogy itt van egy egész ország, ahonnan vagy elmenekülnek az emberek, vagy belerokkannak helyben abba, hogy Orbán Viktornak hívják még 2018 után is a miniszterelnököt és Rogán Antalhoz senki ne nyúlhasson egy ujjal sem, és hogy a híveik továbbra is azzal a boldog tudattal élhessék a pont ugyanolyan nyomorult életüket, mint mindenki más, hogy végső soron ők győztek. És tényleg.adomany

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.