Május 19,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


Laller, egyem meg azt az okos fejedet

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,581,270 forint, még hiányzik 1,418,730 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Hát Kósa Laller nem megint mindenki mást félrelökve caplatott be a Kossuth rádióba vadhajnalok hajnalán megmagyarázni a megmagyarázhatatlant? De. Egy koránkelő aranyszájú ember ő. Kupakok szakértője, te ösztönös zseni! Hát nem tudsz aludni vasárnap sem, jóember? Az órát átállítottad 3-kor, ahogy megbeszéltük, vagy ott ácsorogtál súlyos perceken keresztül, ameddig beengedtek az imaterem mikrofonjához?

Mindegy végül is, az se baj, ha tegnap-tegnapelőtt vagy két hete mondtad fel a szöveget, ma is pont ugyannyira nevetséges és pont annyi igazságmorzsát tartalmaz, mint akkor, amikor. Semennyit. De legalább pont annyira dühítő is. Azt mondja Lala, a tuszuk és hutik,  illetve tuszik és hutuk közötti történelmi megbékélés utazó nagykövete: dehogy van bármilyen köze a Jobbik tákolmánymódosítási feltételként szabott letelepedési kötvénybiznisz megszüntetésének ahhoz, hogy a Fidesz pontfix éppen most akarja ugyanazt. Értjük, Laller, ezt korábban már a fővezér is elújságolta, ezért kár volt felkelni.

Ezt viszont nem értjük. Igaz, már akkor sem értettük, amikor Kovács Desikerült? Zoltán, a kormány elfuserált szavát hordozó, két lábon járó arrogancia próbálta elmagyarázni. Hogy miszerint kósául így hangzik ez:

a kormány tudni szeretné, hogy a letelepedési kötvény hogy teljesített, fennállnak-e még azok az okok, amelyek miatt ez a konstrukció elindult, és kell-e változtatni rajta.

Hogy mi a büdös franc van, Lala? Ne idegesíts fel vasárnap fejében! Mondjuk azt se tudom, mióta vagy te kormánytag, de ha már frakcióvezetőként annak nevezted ki magad, ám legyen. Ha jól értem, és ha a Soros-ösztöndíjas Kovácsot is jól értettem a minap, akkor azt állítjátok, hogy a kormánynak halvány lila gőze nincs arról, hogy az a gazdasági konstrukció (ahogyan ti bevezettétek, páratlan a világon, ez tény), amit a magyar gazdaság megmentésével indokoltatok anno, az mennyit hozott, mennyit vitt, kinek hozott, kitől vitt. Ne aggódj, aggódunk mi épp eleget, mert mi viszont tudjuk, csak megint nem sejtjük. Viszont azért az elég kínos és keserves, hogy mostmár kendőzetlenül, gátlások nélkül beszéltek arról, hogy állítólag nektek fogalmatok nincs arról, hogy mit műveltek.

Laller, egyem meg azt az okos fejedet! Ez itt egy méretes kommunikációs zsákutcának tűnik nekem. Nálad mondjuk gyári beállítás. Meg pont olyan, mint amikor a TEK konvoj páncélozott autói meg kellett forduljanak Röjtökmuzsaj-felsőn, mert a barmai eltévedtek az isten háta mögötti 800 fős faluban. Emlékszel? Valahogy így forgolódsz te is két zsákutcás hazugság között.

Mert egyrészt: eddig az volt, hogy minden, amihez ti hozzányúltok, az kétségbevonhatatlanul jobban teljesít és egy komplett sikertörténet. Namármost. Ha a letelepedési kötvény bizniszről nem tudjátok, hogy miként teljesít – Varga Misi közepes tehetségű könyvelő azért már bevallotta, hogy tulajdonképpen ráfizetett az ország, és főleg ezután fog; csak azért szólok, ha esetleg nem olvasod a BuciMacit -, ergo csak most szeretnétek megtudakolni, merre van az arra, akkor büdösebb a helyzet, mint amennyire eddig is az volt.

Innen tehát két lehetőség van, Laller, lassan mondom, hogy tudjál követni.

Egyfelől ha igaz, amit Varga Misi fél szájjal bevallott, akkor már 2013-ban sem lett volna szabad a helikopteres luxuscelebeteket odaengedni a nemzetgazdaság tövére Habonyostól. Tényleg, megvan neked Habony, ugye? Nem provokálni akarlak, de ez fontos lesz a későbbiekben úgyhogy – jó szokásomhoz híven – ide teszlek, gyönyörködjél magadban:

 

Mielőtt elveszítenéd a fonalat, Lali huszár, mert már múltkor is elsütötted ezt az albérlők versus betőrök poént a menekültek és az Unióba törekvő letelepedési kötvényes arab, kínai, orosz pénzes ügyfelek vonatkozásában: ezek az emberek az EU-ban való szabad mozgás, üzletelés jogának fejében meghiteleztek minket, magyar államot és adófizetőket nem kevés pénzzel, amit – mivel kötvényekről van szó – 5 év után vissza kell fizetni nekik.

Mivel, ha jól tudom, az egyetemet nem sikerült elvégezned, itt most ingyér felvilágosítalak: minden kötvény lényege, hogy az valójában egy kölcsön, a vásárló fizeti a kibocsátónak, amire ez utóbbinak kamatot kell fizetnie. Attól függően, hogy az MNB-alapkamatnál alacsonyabb vagy magasabb kamatot fizetnek rá az idióták (mimagyarok), az üzlet nyereséges, avagy veszteséges. Ebből kitalálhatod magadtól is – a könyvelőtök is bevallotta egyébiránt -, hogy mivel a letelepedési kötvény kamata eltér az aktuális piaci kamatoktól, ezért (milyen finoman fogalmazott)

a magyar állam szempontjából (és az idióták szempontjából – szerk.) drágább finanszírozásnak minősül.

Vagyis veszteséges a buli. És ez a kisebbik óriási nagy baj, Lala! A legdurvább viszont (egy igen remek összefoglaló cikkből emeltem ki, hogy ne kelljen annyit olvasnod): nem elég, hogy a magyar állam, a magyar gazdaság, a magyar adófizetők nem nyernek semmit, ellenben veszítenek, a letelepedési programban résztvevő offshore cégek közben milliárdokat kaszálnak. Amely cégeket Rogán pályáztatás nélkül, pofára válogatott ki. Amely cégek több tízezer eurós szolgáltatási díjat számoltak fel, az államkincstártól diszkont áron felvásárolt kötvényeket teljes áron adták el a kőgazdag migránsoknak, ráadásul a kamat is náluk landolt. Különféle becslések szerint ilyen módon a kiválasztott seggfejek valahol 65 és 100 milliárd forint közötti nagyságrendű pénzt nyúltak le, azaz ennyivel károsították meg a magyar államot. Az, hogy a Kajmán-szigeteken, Cipruson és egyéb egzotikus helyeken bejegyzett offshore cégeket szinte kivétel nélkül össze lehet kötni Habony Anonymus Munkanélküli Árpáddal, az külön botrány. És akkor arról még egy szót nem ejtettünk, hogy 2013 és 2016 júliusa között az összes kibocsátott magyar államkötvényből származó bevételhez képest kevesebb mint 3 százalék volt a letelepedési programból befolyó pénz.

Van még kérdés, szeretne még valamit tudni a kormány? Egészen pontosan mit is? Te Laller! Ilyen folyósói beszélgetős partneri minőségedben meg kéne kérdezni a világklasszis munkanélküli gazembert, hátha neked elmondja, miként teljesítettek ezek a cégek. Hogy elégedettek a lenyúlt zsetonnal, vagy még egy ideig harácsolnának? Már csak azért, hogy ne kelljen neked vasárnap hajnalban hülyeségeket beszélned a rádióban. Ha majd összefutsz vele, kérdezd már meg, mennyi csorgott be a kasszába, hány fehérgalléros maffiózó cirkulál neki meg Rogánnak köszönhetően az Európai Unióban, egészen pontosan mennyivel fosztották ki az államkasszát, merre vándorolnak azok a büdös milliárdok, kinek mennyi csurrant-cseppent a haszonból. Aztán még az is érdekelne, hogy ha a kormány ilyen érdeklődő és ennyire semmit nem tud a letelepedési kötvények hogyanteljesítéséről, akkor azt honnan tudja, hogy már hónapok óta meg akarja szüntetni? Ha ezekre megvannak a válaszok, Laller, akkor jövő vasárnap sürgősen ügessél be oda, ahova ma kurvára nem kellett volna, nevezd meg, kik állnak valójában az üzlet mögött és ünnepélyesen jelentsd fel őket, amiért átverték a magyar polgárokat, illetve szándékosan, előre megfontoltan kárt okoztak az államnak.

Tudom, hogy rég nem tudsz követni, de próbálj meg koncentrálni! Másfelől, ha a fent leírtakból semmi nem igaz, akkor viszont ez azt jelenti, hogy baromira jól teljesít a letelepedéses üzlet, tehát nincsen ok megszüntetni. Vagyis amit most előadtok, az a Jobbiktól kapott saller miatt van, ezért sivalkodtok, óbégattok, hazudoztok testületileg. Más lehetőség nincs, Laller! Úgyhogy szerintem tolassál szépen hátrafele, próbálj meg óvatosan megfordulni ebben az önként vállalt zsákutcában és aludd ki magad. Ne rontsd tovább a helyzetedet, mert attól, hogy pont nem hozzád kapcsolódnak közvetlenül ezek az offshore cégek, te is része/bűnrészese vagy annak a maffiának, amely magántulajdonaként kezeli az állam, az adófizetők, az ország vagyonát. Én úgy látom, hogy lassan elfogynak azok a kérdések, amikre pozitívan lehet válaszolni, Lali király!

Frissítés: Most látom, hogy nem ma keltél fel ilyen korán Laller, egészen ijesztőek a megérzéseim. Az MTI azt írja, hogy nem hivatkozhatok arra, amit ma mondtál, mert nem is ma mondtad, egy korábbi interjú véletlenül került a kiadásba. Üzenem az MTI-nek, hogy én erre a korábbi interjúra reagáltam ezennel. Véletlenül.

mti

adomany

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.