Május 17,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Lásd meg az embert!

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,564,948 forint, még hiányzik 1,435,052 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Nem voltak sokan, de szép és barátságos kis rendezvény volt, sőt Bródy is énekelt – így foglalta össze önkéntes fotósunk a tegnapi, Kossuth téri Lásd meg az embert című, civil tüntetést, amelyet a gyűlöletkampány ellen szerveztek. Ez az a megmozdulás, amelynek kapcsán Alföldi Róbertet – aki egyébként tegnap nem is beszélt – a lakájmédia kutyába lemenve támadta. Ez az a megmozdulás, amit a megcsapkodott G. Fodor szennylapja nem bírt ki anélkül, hogy ne próbálja meg lejáratni.

Hogy több százan vagy ezren, vagy kétezren voltak, az szinte mindegy is (mert például a Migráns1-en napok óta félperces hírblokkokban reklámozott családi kvótaellenes demonstráción állítólag 100-an voltak, ez a hivatalos adat). Annyiban nem mindegy, hogy nem voltak annyian, amennyit egy olyan állapotban fetrengő ország igényelne, ahol a kormányzat mindent a gyűlölet lapjára rakott fel egy jó ideje, de szerintem tegyük el jó helyre ezt a kezdeményezést. Annyit jegyezzünk meg, hogy Horgas Péter díszlettervező Aleppó című festménye volt a színpadkép, amelyet több darabból varrt össze több mint harminc képzőművész és amely festmény addig utazik a világban és lesz egyre nagyobb (első állomás Szabadka), amíg a szíriai városban béke nem lesz.

Mivel minden bizonnyal ez nem holnap lesz, addig íme néhány hangulat- és pillanatkép egy igen ritkának számító, gyűlöletmentes eseményről:

2

1

3

4

5

6

7

8

9

11

12

13

14

17

18

19

Fotók: Spingár-Westerlund Anita

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.